Blogi Yhteistyö matkabloggaajan kanssa

Yhteistyö matkabloggaajan kanssa

Miksi tehdä yhteistyötä matkabloggaajan kanssa?

Ihmiset jakavat kokemuksiaan auliisti erilaisissa sosiaalisen median kanavissa, ja ystävien, sukulaisten, julkisuuden henkilöiden, tai vaikkapa tutun bloggaajan arvio tai suositus tuntuu usein paljon todellisemmalta kuin mikään maksettu mainos verkkosivustolla, tienvarsitaulussa tai televisiossa.

Merkityksellisiä päätöksiä tehtäessä kattava taustatutkimus nousee korostuneeseen asemaan, ja tietoa etsitään monesta eri lähteestä – nykyisin useimmiten internetistä erilaisten hakukoneiden välityksellä.

Nykyaikainen matkailija käyttää internetin eri palveluja matkan kaikissa vaiheissa.

Kohdevaihtoehtoja tutkiskellaan blogeista, lentojen ja hotellien hintoja vertaillaan, varauksia tehdään ja niiden jälkeen etsitään yksityiskohtaisempaa tietoa valitusta kohteesta, matkan aikana jaetaan kuvia Instagramissa, Snapchat laulaa parhaimmillaan koko loman. Matkan jälkeen kerrotaan vielä kokemuksista muille omassa blogissa tai vaikkapa Facebook-sivulla.

Kaikkiin matkan vaiheisiin liittyy erilaisia palveluita ja kanavia verkossa, mutta tärkeässä osassa kaikissa vaiheissa on Google. Blogien merkitys korostuu ideointivaiheessa, sekä ennen matkaa tapahtuvassa suunnittelussa. Esimerkiksi perheen vuosittaista lomamatkaa suunniteltaessa tutkitaan erilaisia vaihtoehtoja hyvinkin tarkasti, sekä kysytään suosituksia lähipiirin henkilöiltä.

Google rakastaa blogeja, ja nostaa niitä mielellään hakutulosten kärkisijoille. Tämä on aivan liian vähän hyödynnetty mainospaikka. Mitä sinun tuotteestasi tai palvelustasi löytyy, jos googletat ”yrityksesi tuote + kokemuksia”?

Making of | La Vida Loca 2.0 Matkablogi | www.sarrrri.com

Bloggaajan arvio on arvokkaampi kuin mainos.

Näkyvyys blogeissa on yrityksille arvokasta mainostilaa siksi, että blogin suosio perustuu henkilöön blogin takana – blogissa ilmestyvä kirjoitus on bloggaajan oma ja aito kokemus kulloinkin käsiteltävästä aiheesta. Tällöin bloggaajan arviota myös pidetään luotettavampana, kuin sellaisen, jonka taustalla on oma kaupallinen intressi edistää omaa liiketoimintaansa.

Blogiyhteistyötä harkitsevan yrityksen tulisi aina suunnitella mahdollisimman tarkasti etukäteen mitä toiminnalla halutaan saavuttaa, millaisia kohderyhmiä tavoitellaan ja minkälaisia teemoja bloggaajien toivotaan nostavan esiin.

Sopivien bloggaajien valintaan kannattaa käyttää aikaa ja vaivaa – hutiloiden tehty on usein helposti ns. ”juosten kustu”.

Paljonko blogeilla oikein on seuraajia ja onko sillä merkitystä?

Seuraajamäärillä on suuri merkitys, mutta ne eivät useinkaan ole markkinoinnin tulosten kannalta kaikki kaikessa – merkityksellisempää on löytää ja tavoittaa oikea kohderyhmä. Joskus pienemmänkin kohdeyleisön niche-blogi voi olla tuloksellisempi vaihtoehto kuin jättisuuri blogi, jonka lukijoita aihe ei kiinnosta.

Kuka niitä blogeja oikein lukee?

Tyypillisesti bloggaaja tavoittaa kaikkein parhaiten juuri sen yleisön, joka tavalla tai toisella samaistuu kirjoittajaan, tämän elämään, elämäntilanteeseen tai kiinnostuksenkohteisiin.

Jos uuteen ravintolaan toivotaan asiakkaiksi lapsiperheitä, kannattaa yhteistyöblogiksi valita sellainen, jossa käsitellään lapsiperheen arkea. Jos halutaan tavoittaa heppatyttöjä, on suosittu heppablogi hyvä paikka olla näkyvillä. Ja jos hotellin potentiaalisimpia asiakkaita ovat 30-40-vuotiaat lapsettomat pariskunnat, heitä harvoin tavoitetaan tekemällä yhteistyötä perhematkabloggaajan kanssa.

Tässä kiteytetysti kolme kohtaa, joiden avulla pääset alkuun tuloksellisemman blogiyhteistyön suunnittelussa:

  1. Mieti mitä haluat saavuttaa = tavoitteet
  2. Mieti kenet haluat tavoittaa = kohderyhmä
  3. Tee taustatutkimus huolella – etsi bloggaaja, joka kirjoittaa samantyylisistä aiheista tai olisi muuten joko blogin aihepiirin tai henkilöbrändinsä puolesta sopiva puolestapuhuja juuri sinun palvelullesi tai tuotteellesi.

Klikkaa tästä lisätietoja La Vida Loca 2.0-blogin kohdeyleisöstä sekä erilaisista markkinointimahdollisuuksista.

Esimerkki 1: hotelliarvostelu
Esimerkki 2: ravintola-arvostelu
Esimerkki 3: tuotetestaus
Esimerkki 4: matkapaketti
Esimerkki 5: matkailutoimiston tuote/palvelu


Oletko kiinnostunut keskustelemaan kanssani mahdollisesta blogiyhteistyöstä? Laita viestiä!

sari.venalainen@gmail.com | LinkedIn |  Twitter


Wieniläiset makkarakioskit | La Vida Loca 2.0 Matkablogi | www.sarrrri.com

Tallenna

Kommentoi