Blogi Kohdeopas: Bangkok, Thaimaa 🇹🇭

Kohdeopas: Bangkok, Thaimaa 🇹🇭

Kohdeopas: Bangkok, Thaimaa 🇹🇭

La Vida Locan kootut matkavinkit Bangkokiin 🇹🇭


Bangkok on ihana kaupunki, jossa riittää tehtävää ja nähtävää kaikenlaisille matkailijoille. Olen kerännyt tälle sivulle kaikenlaista perustietoa Bangkokissa matkailevalle tai Bangkokiin matkustamista suunnittelevalle: milloin on paras aika matkustaa, missä yöpyä Bangkokissa, mitä syödä, missä juoda, mitä nähdä, miten liikkua paikasta toiseen, millaisia omia kokemuksia Bangkokista minulla on, ja niin edelleen.

Alla olevasta sisällysluettelosta otsikkoa klikkaamalla pääset lukeaan kyseisen kohdan vinkkejä. Kaikki Bangkokista kirjoittamani blogipostaukset pääset katsomaan tästä.

Sisällysluettelo:

1 – Paras aika matkustaa Bangkokiin?
2 – Majoitus
3 – Must see -nähtävyydet
4 – Ruoka ja juoma
5 – Shoppailu
6 – Julkinen liikenne
7 – Turvallisuus
8 – Muuta huomioitavaa
Passi + viisumiasiat
Rokotesuositukset
Sähkö ja adapterit
Dronen lennättäminen Thaimaassa
Lainsäädäntö
9 – Nice to Know

1 – Paras aika matkustaa Bangkokiin? 🇹🇭


Koko vuoden keskiarvolla mitattuna Bangkok on 28 asteellaan maailman kuumin kaupunki. Viileintä kaupungissa on marras-helmikuun välisenä aikana, kuuminta taas maaliskuusta toukokuuhun. Periaatteessa Thaimaan sadekausi kestää kesäkuusta lokakuuhun, mutta tosiasiassa sadekausi tulee maan eri osiin hieman eri aikoihin.

Sateen todennäköisyys Bangkokissa on suurimmillaan syys-lokakuussa. Sadekausi ei kuitenkaan tarkoita jatkuvaa sadetta, vaan silloin tällöin esiintyviä voimakkaita sade- ja ukkoskuuroja.

Bangkokiin on siis hyvä aika matkustaa ihan milloin tahansa! Itse olemme matkailleet siellä heinäkuussa, jolloin sadekuuroja ei tullut lainkaan.

Katso myös Rantapallon artikkeli ”Thaimaan ilmasto – milloin on paras aika matkustaa?

Matkavinkit Bangkok

2 – Majoitus | Matkavinkit Bangkok 🇹🇭


Bangkokista löytyy majoitusta kaikenlaisille kukkaroille – aina köyhäilystä superluksukseen. 

Ensikertalaisen kannattaa ottaa majoitus mahdollisimman läheltä Rattanakosinin saarta, sillä suurin osa päänähtävyyksistä sijaitsee siellä. Rattanakosinissa on enimmäkseen budjettimatkailijoille sekä reppureissaajille soveltuvia majoitusvaihtoehtoja.

Hieman laatutietoisemmille voin suositella Hotelli Peninsulaa Chao Phraya-joen länsirannalla. Kyseinen hotelli on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen, ja hotellin oma vesibussi kuljettaa asiakkaitaan maksuttomasti joen yli sekä SkyTrainin että vesibussien lähtöpaikoille. Muita laatutietoisille soveltuja hotelleja samalla alueella ovat Mandarin Oriental, Sheraton, Lebua sekä Shangri-La.

Shoppailuun keskittyville paras alue on Siam. Tällä alueella sijaitsee paljon hyviä hotelleja, kuten Kempinski, InterContinental, Grand Hyatt, Conrad sekä Renaissance Bangkok.

Yöelämää ja bileitä löytyy kuulemma eniten Sukhumvitista – täällä emme tosin ole itse käyneet. Alueella sijaitsee mm. Marriott Sukhumvit, jossa huhutaan olevan erinomainen kattobaari.

Katuruokaa rakastavien kannattaa puolestaan kokeilla majoitusta Chinatownissa tai sen liepeillä, ja erityisesti Yaowarat roadilla. Tällä alueella majoitusvaihtoehdot sopivat parhaiten budjettimatkailijoille.

Matkavinkit Bangkok

3 – Must see nähtävyydet | Matkavinkit Bangkok 🇹🇭


Grand Palace, eli suuri palatsi

Bangkok on alkujaan sijainnut Rattanakosinin saarella (jota ympäröivät kanavat tosin on nykyään täytetty) muurien ympäröimänä, ja tällä alueella sijaitsee myös kuninkaallinen palatsialue. Alue on noin neliökilometrin kokoinen, ja se sisältää yli sata rakennusta, joiden seinät on päällystetty kullalla ja mosaiikeilla.

Palatsialueen sisällä sijaitsevat Thaimaan merkittävimät hallinnolliset rakennukset, sekä myös arvostetuimmat uskonnolliset kohteet. Näistä tärkein on Smaragdibuddhan temppeli, Wat Phra Kaeo, joka on samalla koko Thaimaan pyhin paikka.

Grand Palacen ympärillä on myös osia vanhasta valkoisesta muurista:

matkavinkit bangkok

Temppelit

Matkailijat bongaavat Bangkokissa yleensä ne kaikista tunnetuimmat, suurimmat ja kauneimmat temppelit, mutta valinnanvaraakin olisi: Bangkokissa sijaitsee näet yhteensä yli 400 temppeliä.

Muista pukeutua asiallisesti temppeleissä vieraillessasi – hihattomat paidat ja shortsit ovat pannassa. Tässä temppeleistä kuuluisimmat:

Wat Phra Kaew

Wat Phra Kaew, eli Smaragdibuddhan temppeli on osa Grand Palacea. Temppelin päärakennuksessa palvotaan vihreää, jadesta valmistettua buddhapatsasta, joka on yksi thaimaalaisten tärkeimmistä pyhäinjäännöksistä.

Wat Arun

Wat Arun, eli Aamunkoiton temppeli sijaitsee Bangkok Yain kaupunginosassa Chao Phraya -joen länsirannalla. Wat Arun on Bangkokin kuuluisin nähtävyys sekä samalla myös kaupungin tunnus. Nimestään huolimatta Wat Arun on hienoimmillaan auringonlaskussa, jota kannattaa parkkeerata katsomaan johonkin vastarannalla sijaitsevista rooftop baareista (esim. Sala Rattanakosin).

matkavinkit bangkok

Wat Saket

Wat Saket, eli Kultaisen vuoren temppeli sijaitsee Bangkokin Chinatownissa. Temppelin buddhapatsas on noin kolme metriä korkea, ja se on päällystetty kauttaaltaan puhtaalla kullalla.

Wat Traimit

Maailman suurin täysin kultainen buddhapatsas, Phra Phuttha Maha Suwan Patimakon painaa 5,5 tonnia ja asuu Bangkokin Wat Traimitin temppelissä Chinatownissa. Patsaan alkuperä on historiantutkijoille tuntematon, mutta patsas on toteutettu 1200-1300 -luvuille tyypilliseen tyyliin.

Wat Benjamabophit

Wat Benjamabophit, eli Marmoritemppeli sijaitsee Dusitin alueella. Se on listattu myös Unescon maailmanperintökohteiden luetteloon. Temppelissä sijaitsee Phra Buddhajinaraja -niminen buddhapatsas, ja temppeli luokitellaan monesti yhdeksi Bangkokin kauneimmista rakennuksista.

Wat Pho

Wat Pho on Bangkokin temppeleistä suurin ja vanhin. Temppelialue koostuu useista rakennuksista, mutta alueen päänähtävyys on 1500-luvulta peräisin oleva kullattu, Buddhan siirtymistä Nirvanaan kuvastava makaava patsas. Patsas on 46 metriä pitkä ja n. 15 metriä korkea. Patsaan silmät ja jalat on koristeltu helmiäiskoristein,ja helmiupotukset jalkapohjissa kuvaavat Buddhan 108 lempeää luonteenpiirrettä.

Lepäävän Buddhan lisäksi temppelialueella sijaitsee kaikkiaan yli tuhat Buddhaa esittävää esinettä. Temppelialueella toimii myös perinteikäs ja nykyisin myös Thaimaan suurin hierontakoulu, jossa opetetaan (tietysti) thai-hierontaa.

Bangkok | La Vida Loca 2.0 Matkablogi | www.sarrrri.com Bangkok | La Vida Loca 2.0 Matkablogi | www.sarrrri.com Bangkok | La Vida Loca 2.0 Matkablogi | www.sarrrri.com

4 – Ruoka ja juoma | Matkavinkit Bangkok 🇹🇭


80/20bkk

Bangkokin trendikkäin ravintola on tällä hetkellä 80/20bkk. Ravintolan filosofia on valmistaa ruokaa siten, että vähintään 80 % kaikista raaka-aineista on Thaimaassa tuotettuja, ja loput 20 % voi tulla muualta.

Pöytävarauksen tekeminen onnistuu helpoiten ravintolan Facebook -sivun kautta. Pyydä varausta baaritiskille jos haluat seurata ruoanlaittoa lähietäisyydeltä.

LUE MYÖS: blogikirjoitukseni 80/20bkk -ravintolasta.

Sala Rattanakosin

Sala Rattanakosin on palkintojakin voittanut ravintola, joka sijaitsee samannimisen hotellin yhteydessä. Hotellin kattoterassi on mahdollisesti paras mahdollinen paikka katsella auringon laskevan Wat Arunin taakse. Ruoka on hyvää ja annokset isoja. Ravintolasta on suora näkymä joelle sekä Wat Arunille.

Lisätietoja: Sala Rattanakosin

Lebua at State Tower

Bangkok on tunnettu lukuisista kattobaareistaan, joista kuuluisin on Hangover Movie -elokuvastakin tuttu State Towerin katolla 64. kerroksessa sijaitseva Lebua Rooftop Bar, joka on monesti valittu myös maailman parhaaksi rooftop baariksi. Drinkit ovat laatuunsa nähden hirvittävän hintaisia, mutta kyllä sitä yhden imaisee tuota maisemaa katsellessa. Katolla sijaitsee myös paljon tunnustusta saanut ravintola Sirocco.

Lisätietoja: Lebua at State Tower

Kesäloma 2017 Instagram Travel Thursday80/20 BKK - Bangkokin trendikkäin ravintola

Annetaanko Thaimaassa tippiä?

Thaimaassa ei ole erityistä tippauskulttuuria, eikä tippaaminen ole pakollista – joskin se ilahduttaa suuresti varsinkin pienipalkkaisia tarjoilijoita. Hienommissa ravintoloissa tippaaminen voi olla paikallaan, mikäli palvelu on erityisen hyvää. Katuruokaravintoloissa tippiä ei yleensä ole tapana antaa.

Bangkok | La Vida Loca 2.0 Matkablogi | www.sarrrri.comBangkok | La Vida Loca 2.0 Matkablogi | www.sarrrri.com Bangkok | La Vida Loca 2.0 Matkablogi | www.sarrrri.com

5 – Shoppailu | Matkavinkit Bangkok 🇹🇭


Chatuchak Weekend Market

Chatuchak Weekend Market (ตลาดจตุจักร) eli tuttavallisemmin Chatuchakin viikonloppumarkkinat ovat Bangkokin, ja samalla koko maailman suurimmat markkinat.

Yhden päivän aikana markkinoilla saattaa käydä jopa 200 000 innokasta shoppailijaa, ja myyntikojuja alueella arvioidaan olevan n. 15 000. Osa myyntikojuista on tosin pysyvärakenteisia kauppoja, joiden voisi kuvitella olevan auki myös muina viikonpäivinä. Kuitenkin varsinainen markkinatunnelma on läsnä juuri viikonloppuisin.

Chatuchak Weekend Market on auki perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 6:00-18:00

Lähin SkyTrain-asema (BTS): Mo Chit (หมอชิต, N8)
Lähimmät metroasemat (MRT): Kamphaeng Phet (กำแพงเพชร) sekä Chatuchak Park (สวนจตุจักร)

Lisätietoja: www.chatuchak.org

LUE MYÖS: blogikirjoitukseni Chatuchakin markkinoista.

Bangkok | La Vida Loca 2.0 Matkablogi | www.sarrrri.com

Pak Klong Talad, Bangkokin kukkamarkkinat

Pak Khlong Talat, eli thaiksi ปากคลองตลาด on Chinatownin kyljessä sijaitseva kukka- ja hedelmätori. Tori on auki ympäri vuorokauden, mutta paras aika vierailulle on kuulemma klo 3-4 välillä aamuyöstä. Paikalle pääsee helpoiten taksilla, tuktukilla tai Uberilla/Grabilla.

Siam Square

Siam Squaren alueella sijaitsevat kauppakeskukset Siam Discovery Center, Siam Center, Siam Paragon sekä Central World Plaza. Siam Squaren kauppakeskuksista löytyy kaikkea Diorista ja Vuittonista urbaaniin katumuotiin, ja ostoskeskukset ovat varsin moderneja. Täältä löytyy mitä ihminen ikinä vain osaa kaivata.

Lähin SkyTrain-asema (BTS): Siam (สยาม)

MBK

Aivan Siam Squaren vieressä sijaitsee myös seitsenkerroksinen kompleksi MBK, eli Mah Boon Krong. MBK on sokkeloinen ostoskeskus, jossa myydään enimmäkseen hieman halvempaa ja vaatimattomampaa tavaraa kuin Siam Squaren moderneissa ostoskeskuksissa. MBK:ta ja Siam Discoveryä yhdistää kävelysilta.

Lähin SkyTrain-asema (BTS): Siam (สยาม) sekä National Stadium (สนามกีฬาแห่งชาติ)

Maailman suurin Chinatown (Yaowarat)

Kun Bangkokista tuli Thaimaan pääkaupunki, pakkosiirrettiin kaupungissa asuneet kiinalaiset omaan kaupunginosaansa Yaowaratiin kaupungin muurien ulkopuolelle. Nykyisin Yaowaratissa asuu yli miljoona kiinalaisen alkuperän omaavaa asukasta, jotka tässä vaiheessa ovat useimmat toisen tai kolmannen sukupolven kiinalaisia.

Chinatownin ”pääväylä” on Charoen Krung -katu. Yaowarat -nimisen, sekä Charoen Krungin välissä sijaitsee Nakhon Kasem, eli varkaiden markkinat – tämä osa chinatownista on kuuluisa siksi, että siellä myytiin ennen ainastaan varastettua tavaraa. Kolmas joensuuntainen katu on Soi Sampeng, joka on aiemmin tunnettu erityisesti oopiumkaupasta sekä mafiajengien välienselvittelystä.

6 – Julkinen liikenne | Matkavinkit Bangkok 🇹🇭


SkyTrain (BTS)

Kätevä tapa liikkua paikasta toiseen silloin, kun haluttu kohde sattuu sijaitsemaan junaradan varrella – junalinjoja tosin on vain kaksi. Varaudu seisomaan, istumapaikkoja ei juuri ole ja junat ovat aina tupaten täynnä. Juna liikennöi aamukuudesta puoleen yöhön. BTS-päivälippu maksaa 130 bahtia ja sillä saa ajella rajattomasti ostovuorokauden loppuun. Kertalippu maksaa 15-52 bahtia riippuen matkan pituudesta.

Lisätietoja ja reittikartat: Transit Bangkok BTS.

Metro (BRT)

Bangkokin metroverkko käsittää yhden metrolinjan ja 12 pysäkkiä. Ruuhka-aikoina metro kulkee viiden, ja ruuhka-aikojen ulkopuolella kymmenen minuutin välein. Metrolinja operoi SkyTrainin tavoin aamukuudesta puoleen yöhön. Kertalipun hinta 12-20 bahtia matkan pituudesta riippuen.

Lisätietoja ja reittikartat: Transit Bangkok BRT.

Uber ja Grab

Olemme käyttäneet Bangkokissa sekä Uberia, että Grabia. Merkittävää eroa näiden kahden välillä ei ole, mutta Grab on useimmiten hieman Uberia halvempi. Autoja on saatavilla yhtä paljon kummankin sovelluksen kautta. Molemmat sovellukset toimivat myös muualla maailmassa, ja Grabia olemme käyttäneet paljon mm. Indonesiassa. Erittäin suositeltavia sovelluksia molemmat, helppo tapa välttyä taksihuijauksilta.

Lisätietoa: Uber Bangkok
Lisätietoa: Grab Thailand

Taksi

Taksilla matkustaminen on Bangkokissa halpaa, kunhan muistaa pyytää taksikuskia laittamaan mittarin päälle. Taksin heikkous Uberiin tai Grabiin verrattuna on se, ettet voi olla etukäteen varma kierrättääkö taksikuski sinua ylimääräisen rahan toivossa pidempiä reittejä pitkin – yksi taksikuski oikein tunnusti meille usein tekevänsä juuri näin turistien kanssa. Tältä voi välttyä seurailemalla taksikuskin nähden reittiä kartasta matkan aikana. Taksikuskit saattavat usein pyrkiä sopimaan matkalle kiinteän hinnan, joka on aina moninkertaisesti kalliimpi kuin mittarilla.

Bussit

Bangkokissa on kattava bussijärjestelmä, josta voi lukea lisää Transit Bangkokin sivuilta.

Chao Phraya Express eli vesibussit

Vesibussit ovat kokemisen arvoinen elämys Bangkokissa, ja pieni matka kannattaa veneen kyydissä matkustaa, vaikkei olisi edes varsinaisesti menossa minnekään. Kyydin hinta matkasta ja linjasta riippuen 15-32 bahtia.

Aikataulut, linjat ja pysäkit: Transit Bangkok Chao Praya Express.

Tuktuk

Tuktuk sopii Bangkokissa hyvin varsinkin vähän lyhyempien matkojen kulkemiseen. Hinta sovitaan kuskin kanssa etukäteen ennen kyytiin nousemista.

BTS SkyTrain Bangkok One Day Passmatkavinkit bangkok julkinen liikenne

7 – Turvallisuus | Matkavinkit Bangkok 🇹🇭


Ulkoministeriön matkustustiedote kehottaa noudattamaan Thaimaassa tavanomaista varovaisuutta, mutta tarkista ajantasainen tilanne aina ennen lähtöä ja muista aina tehdä matkustusilmoitus. Seuraa myös paikallisia uutisia sekä ulkoministeriön tiedotusta tarvittaessa.

Yleisesti ottaen Bangkok on erittäin turvallinen matkakohde, vaikka toki normaaleihin suurkaupungin lieveilmiöihin kannattaa aina varautua. Tällaisia ovat esimerkiksi taskuvarkaat sekä turistihuijaukset.

Suurin osa onnettomuuksista Thaimaassa tapahtuu liikenteessä. Luonnonmullistukset ovat mahdollisia, mutta Bangkokissa harvinaisempia. Väkijoukkoja ja mielenosoituksia kannattaa välttää.

Bangkok | La Vida Loca 2.0 Matkablogi | www.sarrrri.com

8 – Muuta huomioitavaa | Matkavinkit Bangkok 🇹🇭


Tarvitseeko Thaimaahan viisumin + passin voimassaolo

Thaimaahan matkustavalla suomalaisella tulee olla kuusi kuukautta maahan saapumisen jälkeen voimassa oleva passi. Passista kannattaa ottaa kopio tai kuva ja tallettaa se esimerkiksi sähköpostiin, drive -kansioon tai dropboxiin.

Suomen passilla matkustavat eivät lähtökohtaisesti tarvitse viisumia Thaimaahan, vaan maahan saavuttaessa passiin leimataan saapumisleima, jossa mainitaan sallittu oleskelun pituus. Kansainvälisten lentokenttien kautta saavuttaessa aikaa myönnetään 30 päivää, kun taas maarajoilla lupa myönnetään 15 päiväksi. Huomioi tämä jos saavut maahan esimerkiksi bussilla. Aikarajan ylityksestä saa sakkoja, ja pidempiä matkoja suunniteltaessa kannattaa Thaimaan viisumi  hakea etukäteen Thaimaan suurlähetystöstä: www.thaiembassy.fi.

Passia ja muita arvoesineitä suositellaan säilytettäväksi hotellin tallelokerossa. Joidenkin nähtävyyksien luona saatetaan kysyä passia, mutta myös suomalainen ajokortti riittää henkilötodistukseksi.

Huom! Älä koskaan jätä passia pantiksi ajoneuvoa vuokrattaessa.

Matkavinkit Bangkok

Thaimaan rokotesuositukset

Tarkista ajantasaiset rokotesuositukset aina osoitteesta rokote.fi, ja/tai lääkäriltäsi.

Huomioi vähintään, että kansallisen rokotusohjelman mukaiset perusrokotukset (tuhkarokko-, sikotauti- ja vihurirokkorokote (MPR), jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokote (dT)) ovat voimassa. Näiden lisäksi matkailijan perusrokotukset, eli A- ja B-hepatiitti- sekä jäykkäkouristusrokotukset on hyvä pitää aina ajan tasalla matkakohteesta riippumatta.

Hanki myös kansainvälinen rokotuskortti – tästä voi olla arvaamatonta apua jos joudut esimerkiksi sairaalaan.

Adapterit, sähkö

Suomalaiset sähkölaitteet käyvät Thaimaassa pistorasioihin useimmiten suoraan, tarvittessa hotellilta voi lainata adapteria.

Paikallinen SIM-kortti

Paikallisen Prepaid -SIM-kortin voi ostaa lentokentältä tai lähes mistä tahansa kioskista. Lähes kaikkiin liittymätyyppeihin on saatavilla unlimited internet. Hinnan määrittelevät haluttu nopeus sekä tarvittavien käyttöpäivien määrä.

AIS Prepaid SIM-card for Travellers
dtac Happy Tourist SIM

Matkavinkit Bangkok

Thaimaan majesteettilaki

Thaimaalaiset arvostavat ja kunnioittavat suuresti Thaimaan kuningasta, ja maassa on voimassa majesteettirikoslaki. Kuningasta tai kuningasperheen jäseniä koskevat kriittiset tai halventavat kommentit, kuningasperheen kuvien turmeleminen tai toimet, joita voidaan pitää kuningashuonetta häpäisevinä, ovat erittäin vakavia rikoksia Thaimaassa, ja niistä voidaan tuomita pitkään vankeustuomioon.

Ulkoministeriö

Esimerkiksi setelin päälle astuminen voidaan katsoa loukkaksena kuningasta kohtaan, sillä setelissä on kuninkaan kuva. Seteleitä ei tulisi myöskään taittaa tai varsinkaan rytistää.

Alkoholilainsäädäntö

Alkoholin vähittäismyynti on Thaimaassa sallittua kello 11–14 sekä 17–24. Iltapäivällä on siis kolmen tunnin mittainen alkoholin myyntikielto, joka on alkujaan säädetty estämään lukio-opiskelijoiden juopottelu koulun jälkeen. Hauskemman tarinan mukaan alkoholia ei saa iltapäivällä siksi, että se on kuninkaan päiväuniaika, mutta valitettavasti tämä on vain urbaanilegenda.

Uskonnollisten juhlien sekä juhlapyhien aikaan alkoholia ei saa ostaa lainkaan, tosin esimerkiksi hotellien baarit saattavat myydä alkoholia kiellosta huolimatta. Alkoholin myyntikielto on voimassa myös vaalipäivinä sekä vaaleja edeltävänä päivänä.

Lisäksi Thaimaan laki kieltää kaikenlaisen toiminnan, joka rohkaisee muita käyttämään alkoholia – teoriassa selfiestä olutpullon kanssa voi joutua vuodeksi vankilaan.

Huumeet Thaimaassa

Rangaistukset huumausaineiden hallussapidosta, myynnistä ja valmistuksesta ovat Thaimaassa erittäin kovia. Pienetkin määrät voivat johtaa pitkään vankilatuomioon, ja maan rikoslain mukaan huumausaineiden myynnistä jopa kuolemantuomioon.

Ulkoministeriö
Matkavinkit Bangkok

Mene suoraan vankilaan kulkematta lähtöruudun kautta

Dronen lennättäminen Thaimaassa

Vuonna 2017 täsmentynyt lainsäädäntö vaatii rekisteröimään kaikki kameralla varustetut kopterit (tai RPA:t ylipäätään). Rekisteröinnin hoitaa Civil Aviation Authority Thailand (CAAT). Vaatimukset: täytetyt lomakkeet, passikopio, todistus vastuuvakuutuksesta miljoonaan THB asti (reilu 25 000€). Virallisessa tekstissä vaaditaan lisäksi kolmen thaimaalaisen instanssin nuhteettomuuslausunto, mutta CAAT:lta kysyttäessä sanoivat, että turistilta passikopio riittää.

Hakemuksen käsittelyaika on keskimäärin 2kk, eli kannattaa olla ajoissa liikkeellä jos kopteria haluaa Thaimaassa lennättää.

Rekisteröintivaatimuksen lisäksi maakohtaisia turvallisuusrajoituksia on ja niihin kannattaa tutustua. Esim. maksimi lentokorkeus 90m, etäisyys ihmisiin 30m, etäisyys lentokenttään 9km. Lentäminen on sallittua vain valoisan aikaan.

Näm tiedot on saatu sähköpostitse heinäkuussa 2017 CAAT:n edustajalta, Apinya Panchakabut (apinya.p@caat.or.th), jolta voi kysyä lisätietoja.

9 – Nice to Know | Matkavinkit Bangkok 🇹🇭


Bangkokin virallinen nimi on กรุงเทพมหานคร อมรรัตนโกสินทร์ มหินทรายุธยามหาดิลก ภพนพรัตน์ ราชธานีบุรีรมย์ อุดมราชนิเวศน์ มหาสถาน อมรพิมาน อวตารสถิต สักกะทัตติยะ วิษณุกรรมประสิทธิ์.

Jos tahdot yrittää lausua tuon, tässä sama länsimaisin kirjaimin: Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit.

Tämä litania opetetaan kaikille lapsille jo koulussa, tosin sen virallinen merkitys jäänee monelle epäselväksi, sillä seremonianimi juontaa juurensa muinaisintialaisiin kieliin, jotka eivät juuri muistuta thain kieltä.

Suomeksi Bangkokin virallinen nimi tarkoittaa enkelten kaupunkia, mahtavaa kaupunkia, Smaragdibuddhan asuinsijaa, jumalan valloittamatonta kaupunkia Indraa, maailman pääkaupunkia, jolle on suotu yhdeksän arvokasta jalokiveä, onnellista kaupunkia, Kuninkaallisen Palatsin runsautta, joka muistuttaa taivaallista majaa jossa hallitsee uudelleensyntynyt jumala, Indran antamaa sekä Vishnukarnin rakentamaa kaupunkia.

Lue lisää: 8 mielenkiintoista faktaa Bangkokista matkavinkit bangkok

Viimeisin päivitys tällä sivulla: 9.8.2017.