Kun Porvooseen ei vielä päässyt meriteitse, purettiin purjeveneiden lasteja Hamarissa. Telakkatoiminta alkoikin Hamarissa tiettävästi jo 1730-luvulla, ja 1800-luvun loppupuolella alueelle rakentui työläisten asuinalue.
Telakan toiminta loppui 1920-luvulla, mutta se otettiin uudelleen käyttöön 1945. Nykyään Hamarin satamassa on venepaikkoja, vierasvenelaituri sekä legendamaineeseen kohonnut Hamarin SEO – siis veneilijöiden huoltoasema.
Huoltoaseman luota lähtee keskustaan asti jatkuva ulkoilureitti, joka kulkee suuren osan matkasta rantaa myöten. Olen käyttänyt tätä reittiä uskollisesti koko kesän lenkkipolkuna, mutta vasta viikko sitten huomasin mäkeä ylös kipuavan polun. Google paljasti sattumalta löytämäni näköalapaikan Tornikallioksi.
Näitä maisemia katsellessa ei voi kuin olla onnellinen siitä, kuinka hieno maa meillä kaikista paskauutisista, leikkauslistoista ja massoittain vellovasta pahasta olosta huolimatta on. Kaiken sen alla on perustana tämä, ihana kaunis Suomi. Ehkä tämä tällainen naapurimetsässä seikkailu auttaisi muidenkin kurjaan oloon ja syksyiseen väsymykseen, enkä itse olisikaan ainoa.
#Suomiretki: Matkalle lähteminen ei aina vaadi lentolippujen hankkimista.
Tornikallio ei ole salaisuus, vaikka minulla kestikin niin kauan löytää se – olemme kuitenkin asuneet tässä muutaman minuutin kävelymatkan päässä kohta kaksi vuotta. Sekään ei ole salaisuus, etten ollut ensivierailulla löytää sieltä pois, koska eksyin mäyräkoirineni kallion takaa löytyneeseen metsään, joka on ehkä korkeintaan neliökilometrin kokoinen.
Tai ehkä se johtui sittenkin siitä, etten oikeastaan jaksanut kiirehtiä pois, vaan tallustelin mättäältä mättäälle polkujen ulkopuolella vähintään yhtä onnellisena kuin rakas pieni maastoon sopiva mäyränakki. Polkuja pitkin olisi nimittäin varmasti joutunut vähän nopeammin mättäiden keskeltä pois.
Kolmas juttu, joka ei ole salaisuus: Nellalla ja #Suomiretki-hashtagilla merkityillä kuvilla on ollut melkoinen merkitys myös meikäläisen kamerakäyttäytymiseen, sillä en minä ennen kuvannut Suomessa mitään muita kuin ruokalautasia. Olen aina pitänyt Suomea kauniina maana, mutta pidin näitä maisemia niin itsestäänselvinä, ettei niitä kannata edes kuvata.
Pah. Kyllä muuten kannattaa.
Käy tykkäämässä La Vida Locan Facebook-sivusta, niin saat uudet päivitykset suoraan uutisvirtaasi. Seuraa seikkailuja myös Twitterissä (@sarrrrba), Instagramissa (@vidalocasari) ja Snapchatissa (@vidalocasari)!
Ps. Kiinnostaako trekkausmatka Mount Everestin base campiin? Faralongilla on kilpailu käynnissä, voit voittaa matkan osallistumalla kisaan lokakuun loppuun mennessä!
16 Kommenttia
Todellakin on hieno maa! Oli Suomessa sitten missä päin tahansa, ei tarvitse lähteä pitkälle löytääkseen ihan uskomattomia maisemia. Upeat värit noissa kuvissa :)
Hetki ennen auringonlaskua, tuonne kiivetessä sanoin J:lle että ”nyt alkaa olla niin keltainen valo että saattaa tulla aika mahtavia kuvia”, ja aika nappiin kyllä meni ajoitus <3
Oi tosiaan mikä valo ja upeat maisemat! Samaa mieltä siitä, että kotimaa on ehdottomasti kuvaamisen arvoinen. Kaunista meillä täällä on ja sitä kannattaa ehdottomasti vaalia kaikin keinoin :)
Niimpä! Tuossa on lähellä joku toinen ihan samanlainen kalliopaikka, aion käydä siellä seuraavaksi, ja kamera tietysti mukaan :)
Upeita kuvia! Tuo valo saa kyllä hyvälle tuulelle :) Suomi on niin kaunis.
Ihana Suomi, hurraa!
Hienon näköinen paikka! Nuo kaksi ekaa kuvaa, jossa on maastonakki mukana, ovat aivan erityisen ihastuttavia <3 Mulle on myös syttynyt viime vuosina ihan uusi innostus kotimaamme luontokohteita kohtaan.
Hihi, maastonakki onkin luontainen hurmuri ^___^ ! Kotimaan luontokohteet on ihan parhaita. <3
Voi veljet mikä paikka! Kiitos ihanasta vinkistä ja postauksesta, pistän tämän jakoon Suomiretken kanaviin <3
Alkaa olla aika kauan sun viimeisimmästä visiitistä Porvooseen, just saying… ;) <3
[…] paljon aikaa ja energiaa luontomatkailuun varsinkin kotimaassa. Hyödynsin mm. Porvoon huikeita metsäreittejä koiran kanssa lenkkeilyyn, ja annoin tuulen tuivertaa tukkani takkuiseksi Emäsalon rantakalliolla. […]
3tys2w
6lvxwv
kin64h
f4sa9o
hwavze