X

2017 Walk of Shame

Olen yleensä paketoinut blogivuoden tekemällä TOP-10 listan blogin vuoden luetuimmista jutuista. Koska tämä vuosi kuitenkin on ollut kaikin puolin surkea niin matkailun kuin bloggaamisenkin suhteen, tuntuu tämä oikeammalta.

Tässä siis vuoden 2017 walk of shame – eli jutut jotka eivät kiinnostaneet ketään.

10 – Pariisi ensimmäistä kertaa – bongaa nämä nähtävyydet

Mikä on maailman suurin riisi? Aivan. Keräsin tähän juttuun yhdeksän kohdetta bongattavaksi ensimmäistä kertaa Pariisissa vierailevalle. Ilmeisesti kaikki kuitenkin ovat jo olleet Pariisissa, eikä jutulle ole tarvetta. Se onkin riittävä syy voittaa tämän blogin koko vuoden vähiten luetuimman artikkelin palkinto.

JOS Pariisi kuitenkin kohteena kiinnostaa, kokeile esimerkiksi näitä:

Sopuhintaisia ostereita Pariisissa
Totta ja tarua Pariisista
13 hauskaa faktaa Pariisista

9 – Kuala Lumpurin Chinatown

Kuala Lumpurin Chinatown on yhtä hieno, kuin tämän postauksen pärjääminen erinäisissä rankingeissa. Ehkä siksi se ei myöskään kiinnosta ketään. Juttu on silti kuvien puolesta karkkia katsottavaa, eli ehkä sinne kannattaa silti kurkata.

Ja jos Malesia muuten kiinnostaa, kurkkaa vaikka tänne:

TAPAK – Urbaania katuruokaa Kuala Lumpurissa

8 – Rijksmuseum – Alankomaiden kansallismuseo

No joo. Museojuttu on aika marginaalinen täsmävinkki, joten hyväksyn sen kohtalon tällä listalla. Ehdottomasti kuitenkin käymisen arvoinen paikka Amsterdamissa, joten suosittelen lukaisemaan jutun läpi jos matka vie lähiaikoina Alankomaihin.

Amsterdamista kiinnostuneelle voisi olla iloa myös tästä:

Amsterdamin kanaalit ja tanssivat talot

7 – Haminan Kauppiaantalomuseo

Joo, ymmärrän vihjeen. Ei enää museojuttuja.

6 – Pienpanimoita ja viinitiloja Länsi-Uudellamaalla

Tämä vetää kyllä hiljaiseksi, varsinkin kun läntinen Uusimaa on muuten oikeasti aika jees lähimatkakohde varsinkin pääkaupunkiseudulla asuville.

Kokeile siis pienpanimojutun ohella esim. näitä:

Cafe Lauri, Lohja
Mustion Linnan ravintola Linnankrouvi

5 – Bangkokin trendikkäin ravintola 80/20 BKK

Täsmävinkki Bangkokiin rouhean fine diningin nälkäisille. Ehkä nälkäisiä vain on liian vähän? Toisaalta juuri tästä jutusta olen saanut palautetta, että ihmiset ovat oikeasti käyneet tämän luettuaan tuolla syömässä.  Hmm.

Muita Thaimaan juttuja, jotka voisivat kiinnostaa:

Bangkok – Ruokaa, markkinoita ja temppeleitä
Saapuminen Bangkokista Koh Samuille
8 Mielenkiintoista faktaa Bangkokista

4 – #MaistuvaMaailma – kolme oudointa ruokaa

Jostain syystä tarina marsuista ei kiinnostanut ihan niin paljon kuin jotkut muut jutut. Merkillistä.

Tämä voisi kuitenkin kiinnostaa:

Ruokamatkailu on entistä suositumpi matkailun muoto

3 – 15 satunnaista ajatustani matkailusta

Rehellisyyden nimissä täytyy todeta, että tämä juttu on saanut jo melko normaalin määrän lukijoita, ja kommenttejakin tähän on tullut ihan kivasti. Mutta kolmosena silti walk of shame-lisauksessa nämä minun satunnaiset ajatukseni matkailusta, höh höh.

Nämä kaksi juttua pärjäsivät tilastollisesti paremmin:

Mikä kotimaanmatkailussa sakkaa?
Toimiiko rehellisyysmarkkinointi matkailussa?

2 – Matkapäiväkirja – 5 tikkiä

Tämä on vähän yllätys, koska oikeasti uskoin tällaisen dramaattisen sairaskertomuksen olevan mitä tehokkainta hunajaa uteliaille kärpäsille -vaan ei ollut. Kuriositeettina mainittakoon, että myös kyseiseltä sairaalareissulta otettu kuva oli Instagramissa vuoden vähiten tykätty.

Ymmärrän siis yskän tässäkin kohtaa: ei enää sairaskertomuksia.

Muut reissupäiväkirjajutut pärjäsivät paremmin, ja pääset lukemaan ne kootusti tästä.

1 – Kostoksi tilasin jälkkäriviinin, eli otteita reissupäiväkirjasta

Hirn. No, tämä oli omasta mielestäni hauska kuvaus kuuden ruokalajin illallisesta – yksin.

Siinä. Jos haluat oikeasti parempaa luettavaa, kokeile näitä:

TOP-10 POSTAUKSET 2016
TOP-10 POSTAUKSET 2015

2017 Walk of Shame was last modified: 30 joulukuun, 2017 by Sari Venäläinen

Kommentit (14)

  • Heh, no ainakin minua nuo Kuala Lumpuriin liittyvät jutut kiinnostavat juuri tällä hetkellä, koska olen ihan pian matkustamassa sinne. Kiva siis, että nostit ne tässä esiin ja päädyin nyt lukemaan ne, koska aiemmin olin missannut nuo. Ehkä joku muukin vielä niistä kiinnostuu! :)

  • Ja minä tilasin esimerkkisi innoittamana Dublinissa jälkkärin, kahvin ja sen jälkiruokaviinin. Ihan vaan koska voin.

  • Lol tää oli ihan huippupostaus! Ehdottomasti yksi parhaista kuluneen vuoden koosteista, joita olen tänä vuonna lukenut :D

  • Mä en ole käynyt Pariisissa, mutta suunnitelmissa on mennä tänä talvena! Meen heti lukemaan Pariisi-jutut. Muutkin kuulostavat kiinnostavilta, varsinkin tuo panimo- ja VIINITILAjuttu! Uudellamaalla, what, oikeasti?!

    • Hahaa! Mulla on #muuten myös toinen ikoninen matkailukaupunki käymättä: Rooma. Tuntuu että KAIKKI ovat käyneet siellä paitsi minä. Sinnekin melkein tarttisi ensikertalaisen opasta.....

      • No, Rooma on ihana (tai oli ainakin high seasonin ulkopuolella)! Kannattaa siis ehdottomasti mennä paikkaamaan aukko sivistyksessä. Se on tosin ainoa paikka, jossa oon käynyt Italiassa, eli ois vähän paikattavaa itelläkin. :D Satuin löytämään sieltä viisi (kääk!) vuotta sitten ihanan hostellin, jonka omistaja tarjoili täydellisen ensikertalaisoppaan.

  • Heh! Just mietin, että mitäs Amsterdamissa muuta museoisi kuin Van Goghia - tässähän tuli museovinkki ;-) Samoin Haminaan, jos sinne saamaani lahjakorttia käyttämään pian päädyn, eli ei torpata museojuttuja :D

    • Mulla kävi niin, että kun Van Gogh-museota oli hehkutettu valtavasti, niin mulle se olikin vähän pettymys. Tosin en välttämättä ole hänen taiteensa suurin ystävä muutenkaan, että ehkä se johtui siitä. Sitten taas toi Rijksmuseum oli tosi vaikuttava kokemus, koska siinä käsiteltiin Alankomaisen historiaa taiteen ja muiden asioiden avulla. Kannattaa käydä! :-D

  • Haha, tää postaus on ihan loistava! Mutta itse asiassa, tässä juuri mietin että minkälaista kirjallisuutta haluaisin tänä vuonna lukea, ja tulinkin tänne kurkkaamaan kun muistin että olit kirjoittanut matkabloggaajien kirjavinkeistä. Eli kiitos siitä nyt ainakin! :D

Samantyylisiä