X

Nähdä Barcelona ensimmäistä kertaa 🇪🇸

Minulla on aukko sivistyksessäni monen eurooppalaisen ikonisen matkailukaupungin kohdalla. En esimerkiksi ole koskaan käynyt Lontoossa, ja Roomasta olen vain haaveillut. En ole käynyt Budapestissa, Nizzassa, Monacossa enkä Prahassa. Vasta viime vuonna kävin ensimmäistä kertaa Pariisissa sekä Amsterdamissa.

Ja sitten on Barcelona, jossa en ole aiemmin tosissani kertaakaan edes harkinnut käyväni, sillä se ei koskaan ole ollut mielestäni kovinkaan kiinnostava matkakohde. En tiedä miksi, mutta siltä on vain tuntunut. Käytyäni kuitenkin menestyksekkäästi 15 kertaa muualla Espanjassa, lienee nyt tullut sopiva hetki tutustua myös Kataloniaan. Siispä varasimme liput viettääksemme viikonloppua Barcelonassa helmikuussa.

Näin sesongin ulkopuolella liput irtosivat superhalvalla Lufthansalta, ja tällä halpuudella perusteltiin myös ei-niin-halpa hotellivalinta: bookkasimme klubihuoneen Ritz Carlton-ketjun Hotel Arts Barcelonasta. Pakko sanoa, että arvostan tällaisia matkailuun liittyviä itsepetoksia – vielä kun hotelli varattiin Amexin FHR-palvelun kautta, tuli normaalivarauksellekin niin paljon herkkuja päälle, että käytännössä sitä voi kertoa itselleen majoituksen olevan lähes ilmainen.

Tällaiset petokset lienevät tarpeen ainakin, jos tulee mieleen käydä nauttimassa illallista hotellin omassa Enoteca Paco Pérez -ravintolassa, jolla on hallussaan vaatimattomat kaksi Michelin-tähteä, ja hinnat ovat sen mukaiset.

Photo by Danil Sorokin on Unsplash

Mutta katsotaan sitä sitten myöhemmin. Tässä kohtaa voisin kysyä teiltä vinkkejä kommenttiboksiin tai vaikka Facebookkiin heitettäväksi: mitä tehdä, kun on Barcelonassa ensimmäistä kertaa? Mitkä ovat Barcelonan tärkeimmät nähtävyydet, joita ei vain VOI skipata? Missä ja mitä kannattaa syödä ja missä ainakaan ei? Mitä muuta kannattaa ottaa huomioon? Onko kukaan käynyt ostoksilla La Roca Villagessa?

Mitään aivan järjetöntä maratonia tuskin jaksamme lyhyen viikonloppupyrähdyksen aikana tehdä, ja kunnianhimoisen nähtävyysbongailun sijasta meitä (jälleen itsepetos, siis lähinnä minua) kiinnostavat erityisesti kaikenlaiset tapakset, viinit sekä muut ruokamatkailukategorian aktiviteetit, kuten vaikkapa aivan ihanat kauppahallit.

Kerro siis just sun paras matkavinkki Barcelonaan, olethan niin kiltti! 🙏

Nähdä Barcelona ensimmäistä kertaa 🇪🇸 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (12)

  • Kävin itse myös ensimmäistä kertaa Barcelonassa viime vuonna. Me kiertelimme viikonloppureissun aikana Parc Guell (ei maksettu sisään itse nähtävyydelle mutta kiipesimme puiston korkeimalle kohdalle), Sagra da Familia (ei käyty sisällä) ja kiivettiin Mont Juicille mistä laskimme kaapelihissillä alas rannalle. Minusta kannattaa kiivetä Parc Guelliin sekä Mont Juicille koska sieltä avautuu mukavat maisemat! Vanha kaupunki ja El ravalin alue olivat ihastuttavat ja ehdottomasti suosikkejani ja siellä löydettiin monta kivaa pikku kauppaa ja arkkitehtuuri rappioromanttista. Hyvät tapakset tuli syötyä ainakin Tabarlot nimisessä ravintolassa. Mukavaa reissua!

    • Kiitos vinkeistä! Me ei yleensä mennä mihinkään nähtävyyksiin "sisälle asti", vaikka käytäisiin katsomassa ulkopuolelta, eli tuo tyyli voisi sopia meillekin. :-)

  • Viime syksynä oltiin Barcelonassa 5 päivää. Me tykättiin kovasti Gracian alueesta ja kaikki Guellin nähtävyydet olivat toki hienoja. Barri Gothicin alueella tehtiin omatoiminen historiakävely: katsottiin netistä valmis kävelykartta, seurailtiin sitä ja ihmeteltiin hienoja historiallisia paikkoja ja tarinoita. Tämä oli musta todella hauskaa. Samalla kun tutustui kaupungin historiaan näki aika hyvin vanhankaupungin, pystyi pysähtelemään tapaksille ja jatkamaan matkaa kun siltä tuntui.

    • Kuulostaa ihanalta! Ja pahimman sesongin ulkopuolella pystyy ehkä kävelemään vähän enemmän rauhassa kuin pahimpaan ryysisaikaan. :-)

  • Vaikka oonkin ihan satasella Madrid tyttö Barcelonan sijaan niin pitää kyllä silti kommentoida, että Bunkers del Carmen oli mulle ehdottomasti parasta Barcelonaa. Ilmainen (ainakin muutama vuosi takaperin) ja näkyy kivasti koko Barcelona. Silloin mestaa ei oltu vielä edes kunnostettu, ei kaiteita, ei ihmisiä, ei mitään muuta kuin ne näkymät!
    Täytyis kyllä ehkä itsekin uusia tuo Barcelona joku päivä.

    • Mäkin rakastan Madridia, enkä toistaiseksi usko että parempaa kaupunkia Espanjasta löytyy. Mutta sehän nähdään. :D Kiitos vinkistä!

  • Hei tervetuloa Barcelonaan! Helmikuussa on ainakin karnevaalitouhuja, niitä ei kannata missata, jos silloin olette täällä. Nähtävyyksiä, hmm, viikonlopussa ei kaikkea ehdi mitenkään nähdä ja minä lähinnä fiilistelisin Barri Gòticissa (ei Ramblalla), kävelisin rantaviivaa pitkin, kävisin ehkä yhdessä Gaudín rakennuksessa, kävisin jossain katsomassa kaupunkia yläilmoista... Kannattaa tsekata tapahtumat, täällä on aina jotain ruokamarkkinoita tai muuta menossa. La Roca Villageen ei kannata lyhyellä lomalla lähteä. En osaa antaa mitään spesifiä vinkkiä, kun en tiedä viikonloppua, jolloin olette täällä, mutta jos on kysyttävää niin vastaan mielelläni :)

    • Kiitos vinkeistä! Miksei kannata lähteä Roca Villageen?

  • Melkein sanoisin, että keskitytte oleelliseen eli syömiseen ja juomiseen. Jos nyt jonkun rakennuksen haluaa sisältä katsoa, niin se on Casa Batllo. Sinnekin tarvinnee nykyään varata liput ajoissa etukäteen, mikäli mielii sisälle päästä. Tossa on mun Barcelonan postaus ja sen lopusta löytyy linkkejä aika moneen muunkin, joita ajattelin olevan lukijoille hyödyllisiä: http://kohteenamaailma.fi/eurooppa/gaudin-barcelona-48-tunnissa/

    • Hahaa, paras vinkki! Syöminen ja juominen kunniaan. Tuon sinun juttusi olinkin jo käynyt tarkastamassa. ^__^

  • Mitämitämitä, Barcelonako muka tylsä!! Oma ykkössuosikkini Euroopan kaupungeista. Tosin en kyllä niin hirveästi ole Eurooppaa kiertänyt, mutta silti. :) Syöminen ja juominen niin kuin Rami sanoi, siinähän se viikonloppu menee jo nopeasti. La Boqueriassa tykkäsin käydä kiertelemässä ja kuolaamassa kaikkia herkkuja. Rakastan myös kaikkea Gaudia, Sagrada Familia etenkin on huikea. Meidän visiitistä on jo aikaa, mutta blogista löytyy jotain lähinnä yleistä fiilistelyä.

    • Huom, en sanonut että tylsä, vaan että ei oleniin paljoa kiinnostanut! :D Mutta eiköhän toi Ramin vinkki mene käytäntön, että syöminen ja juominen olkoot pääasia.............

Samantyylisiä