X

Amsterdam – 14 kertaa kuva ilman tarinaa 🇳🇱

Kävin melko tarkalleen vuosi sitten Amsterdamissa muutaman päivän matkalla. Tietyllä tavalla ihastuin Amsterdamiin, mutta nyt jälkeenpäin ajateltuna päällimmäiset muistot liittyvät luihin ja ytimiin uppoutuvaan kylmyyteen ja koleuteen.

Ehkä koleasta fiiliksestä johtuen kirjoitin tuolta matkalta loppujen lopuksi vain muutaman varsin pintapuolisen jutun: yhden kanaaleista, toisen museoista, kolmannen ravintolasta ja neljännen siitä, millaista oli olla Amsterdamissa yksin. Yli jäi paljon kuvia, jotka eivät koskaan päässeet blogiin asti sillä, no – ne eivät varsinaisesti liittyneet yhtään mihinkään. Yhdenkään ympärille en saanut puristettua kokonaista tarinaa.

Mutta yksittäin näissä on jotain ihan hauskaakin. Siispä tässä, olkaa hyvät: 14 kuvaa, jotka eivät liity mihinkään.

1 – Hollantilaiset puukengät

Puukengät ovat Alankomaille samanlainen symboli kuin tuulimyllyt ja tulppaanit. Tavallaan olisi ollut ihan hauskaa ostaa tällaiset matkamuistoksi, mutta päädyin lopulta roudaamaan mukanani kolme kiloa juustoa. Siispä ihailin puukenkiä vain kaupassa.

2 – Silmälasimuseon näyteikkuna

Silmälasimuseo, eli National Museum of Spectacles kiinnitti huomioni näyteikkunallaan. Ja se siitä, end of story – otin kolme kuvaa ja jatkoin matkaa. Olin matkalla takaisin hotellille, ja siitä suoraan lentokentälle. Oli vähän hoppu, sillä edellisenä yönä Amsterdamista olivat sähköt poikki koko kaupungin laajuudelta, eivätkä junat kulkeneet normaalisti. Siis ei vierailua silmälasimuseossa tällä kertaa.

3 – Creepy nukke ikkunassa

Nuket ovat pelottavia. Onneksi en nähnyt tätä iltahämärässä.

4 – Jalattomat koirat kielletty

Tämän plakaatin äärellä tunsin itseni huijatuksi. Riemastuin ensin kaksijalkaisesta koirasta, mutta lähemmin tarkasteltuna joku vain oli rapsuttanut takapään irti. Otin silti kuvan.

5 – Täydellisen epäkäytännölliset leivät

Nämä leivät ovat kauniita katsella. Jopa siinä määrin, että menin sisään, ja ostin – aivan totta – oluen.

6 – Random kuva kadulta

Tammikuinen Amsterdam tuntuu kaupungilta, joka sykkii nuoruuden röyhkeyttä ja uskaliaisuutta, mutta on samalla tyly ja ankea. Kuten tämä kuvakin.

7 – Sukellustarvikekauppa

Ihanan luovat somisteet portinpielissä! Uimaräpylät ovat paljon paremmat kuin jotkin mahtipontiset ei-ironiset leijonat.

8 – Paikallinen vahtikissa

Hurmaava katti, jota ei juurikaan häirinnyt tällainen ikkunan takana vaaniva stalkkeri.

9 -Töhryjä ja tarroja

Amsterdamin keskusta tuntui paikoitellen melko epäsiistiltä. Aiemmin olen törmännyt moiseen töhryherkkyyteen Torinossa.

10 – Kukkatorit olivat ihania myös keskitalvella

Jälkeenpäin harmitti etten ostanut mitään legendaarisilta kukkamarkkinoilta, mutta paikan päällä tuntui liian perverssiltä ajatukselta ostaa pussillista sipuleita käsimatkatavaroihin. En tiedä miksi. Kaipa se on palattava Amsterdamiin sipulikaupoille vielä joskus.

11 – Stalkkeri iskee jälleen

Tässä kuvassa on hollantilainen pulu.

12 – Kirjakauppoja kaikkialla!

Ehkä parasta Amsterdamissa olivat kirjakaupat, joita oli kaikkialla. Tämä kyseinen näyteikkuna kuului kaupalle, joka myi pelkkiä matkakirjoja. Voidaan ilmaista asia siten, että vietin siellä ”jokusen hetken”.

13 – Kannabiksen piikitys

Starttipaketit kannabisfaneille kätevässä pakkauksessa.

14 – Kukkia ulkona tammikuussa

Amsterdamissa satoi välillä lunta, välillä vettä. Silti ulkona oli varsin paljon erilaisia kukkia, jotka näyttivät pärjäävän ihan mainiosti. Silti tästäkin kuvasta välittyy läpi fiilis läpitunkevasta kylmyydestä ja kosteudesta. Hrr. Seuraavan reissuni Hollantiin teen takuulla heinäkuussa.

Amsterdam – 14 kertaa kuva ilman tarinaa 🇳🇱 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen
Samantyylisiä