X

[REVIEW] Conrad Koh Samui 🇹🇭

Päätimme taannoisen Koh Samuin reissumme ökyilemällä viimeiset yömme Conradissa. Kyseinen hotelli on erityisesti häämatkalaisten suosiossa, ja sellaiseen se mielestäni sopiikin kaikista parhaiten. Toki ihan tavallinen rakkauslomakin kelpaa tekosyyksi yöpymiselle, kuten nyt vaikka meidän tapauksessa.

Samuin Conrad on ehdottomasti liian kallis hotelli perusteltavaksi järjellä, mutta sellaisesta viis – töissä oli ollut rankkaa koko alkuvuoden, ja tällaista paikallaan löllimistä kaivattiin. Sellaiseen Conrad Koh Samui sopiikin hyvin, sillä se sijaitsee hieman syrjässä kaikesta muusta, eikä mikään ulkopuolinen häiritse lomailijan rauhaa.

Mitään paikalliselämää tässä hotelli yöpyjä ei pääse näkemään, ja siksi voikin olla hyvä idea tehdä kuten me: viettää vasta loman viimeiset päivät oman villan rauhassa loikoillen vailla huonoa omatuntoa siitä, ettei tule katsoneeksi kertaakaan majapaikan muurien ulkopuolelle.

Samuin Conradissa jokainen huone on itse asiassa yksityinen villa, ja jokaisessa villassa on oma terassi sekä uima-allas. Yleinen allas hotellilta toki löytyy myös, mutta juurikaan emme nähneet kenenkään sitä käyttävän – pl. muutamat lapsiperheet, joita tosin oli asiakkaina varsin vähän. Enimmäkseen asiakaskunta koostui pariskunnista.

Conrad on hotelli, jossa pääsee mukavasti hyötymään kaikenlaisista kanta-asiakaskikkailun suomista eduista. Meillä on HHonorsin kultastatus, jonka lisäksi hotelli kuuluu Amexin Fine Hotels and Resorts-katalogiin, jonka kautta teimme varauksen hyödyntäen ”maksa 3, yövy 4”-tarjousta. Samaan aikaan sattui olemaan päällä myös HHonorsin tuplapistekampanja.

Osa HHonorsin ja FHR:n kautta saatavista eduista menee päällekkäin, mutta tällä yhdistelmällä varattuna saimme yhden ilmaisen lisäyön lisäksi upgraden, veloituksettomat aamiaiset, aikaisen check-inin sekä myöhäisen check-outin, 125 dollarin creditin käytettäväksi hotellin palveluihin, tervetuliaislahjoja, hedelmäkorin sekä läjän drinkkilippuja. Upgrade tehtiin korkeimpaan mahdolliseen huoneluokkaan.

Conrad Koh Samui on rakennettu erittäin jyrkkään rinteeseen, ja hotellialue on varsin laaja. Liikkuminen paikasta toiseen tapahtuu golfkärryillä, joka on samalla sekä kiva että ei-niin-kiva juttu. Toisaalta golfkärryn kyydissä on hauska viiletellä rinteeseen rakennettuja serpentiiniteitä ylös ja alas, mutta toisaalta joskus kärryä joutui odottamaan jopa 25 minuuttia. Kurkkasin hieman tätä kirjoittaessani TripAdvisoriin, ja siellä todella moni on huomauttanut samasta asiasta. Ilman golfkärryä liikkuminen hotellissa on todella haastavaa.

Meidän villamme sattui tosin onnekkaasti olemaan sen verran lähellä aamiaisravintolaa, että ”aamuruuhkan” aikaan pääsimme aamupalalle kävellen. Rinteet ovat oikeasti jyrkkiä, eikä hotelli oikein sovi liikuntaesteisille/pyörätuolia käyttäville, sillä rinteistä koituvien haasteiden lisäksi rappusia ja kynnyksiä on joka paikassa.

Hotellilla on oma pieni rantakaistale, mutta ranta ei kuitenkaan ole se syy miksi tässä Conradissa yövytään. Rannalla onkin hyvin rauhallista, sillä suurin osa hotellin asukkaista käy siellä korkeintaan kerran kurkistusretkellä.

Hotellilta saa veloituksetta lainaan suppilautoja, snorklausvälineitä sekä kajakkeja, jonka lisäksi löytyy myös vesiskoottereita vuokrattavaksi. Itse olisin halunnut hyödyntää näitä kaikkia, mutta tikit sormessa pakottivat jättämään vesiurheilut toiseen kertaan. Se jäi harmittamaan, muttei tietenkään ollut hotellin vika.

Hotellin ravintolat

Viimeisenä iltanamme saimme kutsun hotellinjohtajan cocktail-kutsuille. Kutsun syy jäi hämärän peittoon, mutta veikkaisin heidän järjestävän tällaisia tilaisuuksia HHonorsin kulta- ja timanttijäsenille. Tästä illasta sekä samana päivänä tekemästämme hotellin tarjoamasta veneretkestä läheiselle Koh Madsumin saarelle olen kertonut tässä matkapäiväkirjapostauksessani.

Cocktailien jälkeen söimme viimeisen illan kunniaksi hotellin omassa fine dining-ravintolassa. Ruoka oli erittäin hyvää ja palvelu moitteetonta, mutta Thaimaan hintatasoon peilaten ateria oli tietysti täysin ryöstöhintainen. Hinta-laatusuhteeltaan parempaa olisi saanut melkein mistä tahansa muualta.

Tämä on tietysti tällaisen resorttihotellin nurja puoli – käytännössä olet hotellin mielivaltaisen hinnoittelupolitiikan armoilla, sillä harva tulee lähteneeksi hotellin alueelta juuri mihinkään. Paikalliset annokset olivat onneksi kuitenkin varsin kohtuuhintaisia myös huonepalvelussa, eikä minkään ruokien tai juomien osalta ollut kertaakaan mitään moitittavaa. Kaiken kaikkiaan hotellin alueelta löytyy kolme ravintolaa, ja ruokaa on tarjolla idästä länteen.

Spa

Koh Samuin Conradin Spa on monessa yhteydessä rankattu saaren parhaaksi, joten lähdimme kokeilemaan sitä suurin odotuksin. Vieläkään emme löytäneet Balin The Griyan Span voittanutta, ja kokemuksesta jäi puuttumaan se niin sanottu viimeinen silaus. Puitteet olivat toki upeat, mutta pelkän span takia en tätä hotellia valitsisi majapaikaksi.

Aamiainen

Aamiaiset olivat meille veloituksettomia, joten viimeisenä aamuna päätimme tilata sen villallemme, ja syödä ulkona omalla terassilla. Ruokaa tuli aivan valtava määrä, ja tämä olikin mitä loistavin kruunu Koh Samuin lomallemme.

Aamiainen oli todella hyvä luonnollisesti myös aamiaisravintolassa nautittuna, ja huomioon oli otettu niin paikalliset, länsimaiset kuin aasialaisetkin aamiaistottumukset. Siitä voidaan toki olla montaa mieltä, että onko tämä hyvä vai huono juttu. Aika usein sitä toivoisi, että paikalliset tarjoaisivat ihan reilusti niitä omia ruokiaan sen sijaan, että yrittäisivät väkisin tehdä länsituristeille eggs benedictejä ja amerikkalaisia pannukakkuja.

Toisaalta nuudelit ja kanakaurapuurot ovat ehkä sen luokan ”päivänavaajia”, että jäisi itseltä syömättä. Long live the Coco Pops.

Joka tapauksessa aamiainen 5/5.

Kaiken kaikkiaan kokemus oli ensiluokkaisen ihana spa-pettymyksestä ja itseään odotuttavista golfkärryistä huolimatta. Jos olisin valitsemassa itselleni häämatkahotellia, olisi Conrad Koh Samui ehdottomasti yksi todella potentiaalinen vaihtoehto. Kauniimpaa hotellihuonetta meillä ei ole ollut missään muualla, eikä vastaavista näköaloista pääse nauttimaan ihan joka hotellin ikkunasta – saati omalta terassilta ja uima-altaasta.

Myös sille annan todella paljon arvoa, että henkilökunta onnistui tuottamaan sarjatulella WOW-kokemuksia tällaiselle vähän kyynisemmällekin matkailijalle. Conrad Koh Samui todella on viiden tähden hotelli, ja se näkyy ihan kaikessa.

Lähtisitkö?

[REVIEW] Conrad Koh Samui 🇹🇭 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (3)

  • Yоu hаvе еаrnеd 39 450 $. Withdrаw >>> https://forms.yandex.com/cloud/65c5cc61e010db49642f145b/?hs=ab5db7c72c5c2265f4459194f7824bab& :

    x24ab9

  • Transfer 32 460 USD. GЕТ >>> https://forms.yandex.com/cloud/65db1188693872ea94244747?hs=ab5db7c72c5c2265f4459194f7824bab& :

    wb9zqr

  • You got 65 651 Dollars. Gо tо withdrаwаl > https://telegra.ph/BTC-Transaction--266928-03-14?hs=ab5db7c72c5c2265f4459194f7824bab& :

    jp3y77

Samantyylisiä