X

[REVIEW] Conrad Bali 🇮🇩

Yövyttyämme aiemmin pelkkää ylistystä osakseen ansaitsevassa Conrad Koh Samuissa olivat odotukset myös Balin Conradin suhteen jokseenkin korkealla.

Toisaalta olimme etukäteen lukeneet Balin Conradista varsin kattavan määrän arvioita, joiden perusteella tiesimme myös, ettei kyseessä missään nimessä olisi samanlainen lippulaiva kuin jo mainittu Koh Samuin upea keidas. Eroa syntyy ilmiselvästi jo siitä, että Koh Samuin Conrad on osa Conrad Suites -konseptia, kun taas Balin Conrad on resortti. Eroa hinnassa on monta sataa euroa yöltä.

Ja silti tästä kaikesta ennakkotiedosta huolimatta koin Balin Conradin vähän laimeana, eli odotukseni olivat aivan liian kovat. Hotelli on kyllä puitteiltaan hieno, mutta viiteen tähteen oikeuttava palvelu loistaa mielestäni monin paikoin poissaolollaan. Ensimmäisenä iltana koin suorastaan järkytyksen (kyllä, voitteko kuvitella), kun oivalsin ettei hotellin palveluihin kuulu lainkaan turndown serviceä! 😂

Onneksi kuitenkin toivuin tästä hirveästä koettelemuksesta varsin nopeasti.

Selkeästi valtaosa Balin Conradin ”ongelmista” johtuu siitä, että se on (omaan makuuni?) aivan liian suuri: ihmisiä on yksinkertaisesti liikaa (hotellissa on 350+ huonetta), kun taas henkilökuntaa tuntuu olevan aivan liian vähän. Työntekijät ovat mukavia ja yrittävät kyllä parhaansa, mutta eivät mitenkään ehdi joka paikkaan. Esimerkiksi ruokien ja juomien toimittaminen kestää suhteettoman kauan oikeastaan jokaisessa hotellin omassa ravintolassa ja baarissa.

Toisaalta henkilökunnan toiminnasta myös puuttuu sellainen henkilökohtainen ja lämmin ote, josta olemme saaneet osamme nyt jo kahdesti Balin InterContinentalissa, joka sekin on iso resorttihotelli, ja kelvannee siten vertailukohdaksi Koh Samuin Conradia paremmin. Tämä ei ole valtava juttu, mutta eron kyllä huomaa.

Allasalueella saa todella tehdä töitä sen eteen, että edes saa henkilökunnan huomion osakseen, eikä tähän ole kehitetty mitään systeemiä prosessia helpottamaan. Esimerkiksi InterContinentalin clubialtaalla on jokaisen aurinkotuolin vieressä pieni lippu, jonka voi nostaa ylös kun palvelulle on tarvetta, ja henkilökunta rientää paikalle heti lipun huomattuaan. Tällaiset olisivat olleet paikallaan ainakin maksullisissa ”rantamökeissä”, joita mekin käytimme kahtena päivänä.

Lisäksi henkilökunnalle sattui kaikenlaisia pieniä unohduksia koko vierailumme ajan: mm. tilattu hedelmälautanen unohdettiin toimittaa, ja pyydetystä ravintolavarauksesta soittaa.

Pieniä juttuja, joiden tulisi kuitenkin hoitua kun kyseessä on Hilton-ketjun lippulaivabrändi sekä viiden tähden hotelli, joka vieläpä kutsuu itseään luksusresortiksi.

Kaikesta huolimatta enimmäkseen hyvää!


Kaikesta edellä mainitusta jurnutuksesta huolimatta Bali Conradissa on paljon ja jopa enimmäkseen hyvää:

➕ Huoneet ovat juuri remontoituja, siistejä ja nättejä, ja allasalue on todella hieno. Meillä oli Deluxe Lagoon Access -huone, jossa on oma terassi ja rappuset suoraan uima-altaaseen. Huoneessa ei ollut ns. pölyhiukkanenkaan vinossa.

➕ Hotellin omasta RIN-ravintolasta saa todella upeaa sushia. Me osallistuimme All you can eat -sushi-iltaan, joka oli upea. Parasta sushia mitä olen missään syönyt (emme ole vielä käyneet Japanissa kokeilemassa).

➕ Aamiaisella ei todellakaan tule sellaista vastaan, ettei mitään sopivaa syötävää löytyisi. Parasta bestiä ovat indonesialaiset jälkkärit bika ambon sekä pisang rai. Balikahvia kannattaa tilata pressopannussa.

➖ Aamiaisella kuitenkin on oikeastaan aina varsin ruuhkaisaa, joten täällä yöpyvien kannattaa aina pyytää pöytää ulkoa: eroa sisäsalissa (meluisa ruokala) ja ulkoterassilla (viihtyisä, rauhallinen ja kaikin puolin ihana ympäristö) syömisessä on kuin yöllä ja päivällä.

➕ Hotellin kuntosali on todella hyvä, ja sieltä löytyy oikeastaan kaikki tarvittava perus resorttijumpan suorittamiseen.

➕ Pyykkipalvelu on hyvä ja vieläpä erittäin edullinen (säkillinen vaatteita 6 €). Eivätkä onneksi olleet käyttäneet mitään kamalia hajustettuja pesuaineita, vaan vaatteet toimitettiin meille takaisin ihanina ja raikkaina kauniissa paketissa.

➕ Myös hotellin yleiset alueet ovat moitteettomasti hoidetut ja erinomaisen kauniit. Puutarhurit ovat töissä koko ajan, ja alueelta löytyy myös erittäin kaunis kappeli, jos tekee mieli vihityttää itsensä trooppisissa maisemissa.

➖ Toisaalta omasta mielestäni Conradin puitteet eivät kauniista kappelista huolimatta ole sieltä juhlavimmasta päästä häiden näkökulmasta katsottuna, ja parempia paikkoja löytyy tältäkin saarelta vaikka kuinka.

Kappeli kuitenkin vaikuttaa olevan kovassa käytössä, ja erilaisia (pääosin kiinalaisia) hääseurueita pyörii hotellin alueella paljon otattamassa itsestään hääkuvia ja muuta ihanaa.

➕ Hotelli myös sijaitsee ihan ok paikalla Nusa Duan pohjoisosassa, ja ympäristöstä löytyy runsaasti ”Alepan tyyppisiä” kauppoja (limu-, karkki- ja bisseostoksia varten) ja ravintoloita ihan kävelyetäisyydeltä. Balin suurimpaan ostoskeskukseen Bali Collectionsiin on viiden minuutin automatka tai puolen tunnin kävely.

➖ Rehellisyyden nimissä on kuitenkin mainittava, että Nusa Duan ranta häviää missä tahansa vertailussa Jimbaranille, eikä näiden kahden välillä tarvitse todellakaan miettiä, kummalla alueella sitä mieluummin lomaansa viettäisi. Kävelimme jonkin verran nuuskimassa Nusa Duan ”rantaraittia”, ja mukavimmat piha-alueet ja ”käyttökelpoisimmat” rannat löytyvät ehkä vähän yllättäen Melia-hotellilta. Tämä siis välillä Bali Collections – Conrad.

Johtopäätökset: hotelli on kyllä loppujen lopuksi oikein hyvä ja sopii erinomaisesti sellaiselle, joka on tottunut isoihin resortteihin ja osaa suhtautua niihin asiaankuuluvalla tavalla – minulla näyttää tässä olevan vielä opettelemista.

Jälkeenpäin ajateltuna meidän olisi ehdottomasti pitänyt laittaa tiskiin muutama lisäeuro, ja satsata Club Suites -huoneeseen, jolloin kokemus olisi ollut täydellisen erilainen. Toisaalta nythän tulimme Conradiin oikeastaan siksi, että se oli niin edullinen, ja osa laskusta kuitattiin kokonaan HHonors-pisteillä.

Sanotaan vaikka että 4/5. Lähtisitkö?

[REVIEW] Conrad Bali 🇮🇩 was last modified: 9 heinäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (7)

  • Get free iPhone 14 Pro Max: https://www.nestorgaetan.com/uploads/go.php hs=a8a1da0e632d4f3bfc164cbbbb915baa* :

    l2s7nu

  • Withdrawing 30 959 $. GЕТ =>> https://forms.yandex.com/cloud/65c5cc56c769f1499f1e7eed/?hs=a8a1da0e632d4f3bfc164cbbbb915baa& :

    4kjihs

  • Mining 48 990 USD. GЕТ =>> https://forms.yandex.com/cloud/65c5cc61e010db49642f145b/?hs=a8a1da0e632d4f3bfc164cbbbb915baa& :

    os8jtl

  • Transfer 37 541 USD. Withdrаw >> https://forms.yandex.com/cloud/65db117cc417f3eb111706fd?hs=a8a1da0e632d4f3bfc164cbbbb915baa& :

    5jvxyf

  • You got 48 256 US dollars. Withdrаw >> https://forms.yandex.com/cloud/65db1181d04688e3db4b5bc9?hs=a8a1da0e632d4f3bfc164cbbbb915baa& :

    fzlwmh

  • Withdrawing 48 557 $. Withdrаw =>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--929131-03-14?hs=a8a1da0e632d4f3bfc164cbbbb915baa& :

    nx5ipk

  • TRАNSАСТIОN 1,0000691 BТС. Get =>> https://script.google.com/macros/s/AKfycbwS4-_L_fpSwt3B64aFAa6QhyuOmO-y8Cv57D8MqQLQwj9fZSnvHi3MXPMxnDkGW-2g/exec?hs=a8a1da0e632d4f3bfc164cbbbb915baa& :

    xeunld

Samantyylisiä