X

#IGTravelThursday: Kotimaanmatkailua 🇫🇮

Kotimaanmatkailu on ihanaa. Silti täytyy myöntää, ettei sitä useinkaan oikein tule harrastettua satunnaista kotiseutututkiskelua enempää, syitäkin on selkeät kaksi: ajanpuute ja laiskuus.

Viime kesänä kotimaanreissut rajoittuivat aika pitkälti yhteen Turun keikkaan, ja kaikki muut ylevät aatokset ajautuivat kaatosateessa karille. Ei tehnyt mieli lähteä mihinkään, kun koko ajan oli ankea sää!

Tänä kesänä olen kuitenkin reippaasti käynyt jo Naantalissa, pyöräillyt ympäri Porvoota bongailemassa milloin mitäkin, sekä käynyt synnyinkaupungissani kaakonkulmalla muutenkin kuin vain vanhempieni luona. Parempi suoritus jo, kuin viime kesänä.

Silti vielä on matkaa todellisiin kotimaanmatkailijan natsoihin, mutta vielähän tässä ehtii. Länsirannikolla olisi yksi majoitusahjakorttikin vielä lunastamatta, mutta toistaiseksi kaikki ehdottamani viikonloput ovat olleet aina varattuja. Saa nähdä päästäänkö sitä ikinä käyttämään!

Seuraa myös tunnustus: en ole koskaan käynyt Loviisassa, vaikka asun tässä puolen tunnin matkan päässä kuudetta vuotta. Tosin täytyy mainita myös, että olen ollut jo lähdössä sinne ainakin neljästi, mutta aina on satanut juuri sinä päivänä vettä.

Joka tapauksessa Loviisa nyt ainakin on tässä agendalla vielä tänä kesänä. Myös Haminan perinteisillä sotilasmusiikkifestareilla, Hamina Tattoossa täytyy päästä käymään, ja Marssishow-liput on jo hankittu.

Länsi-Uudellamaallakin olisi kyllä monta sellaista paikkaa, joihin meiltä ei olisi kovin pitkä matka, mutta joissa ei silti ole koskaan tullut käytyä. Päätänpä siis nyt ja tässä, että sieltäkin valitaan vielä jokin kohde käytäväksi tälle kesää.

Ehkä siinä onkin jo riittävästi?

Muilta osin kotimaanmatkailu on toistaiseksi tarkoittanut omalla kohdallani useimmiten luontomatkailua, ja niihin tunnelmiin pääsee tutustumaan tarkemmin edellisestä #IGTravelThursday-postauksestani, joka käsitteli nimenomaan tuota puolta kolikosta.


Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi. Katso lisätietoja ja osallistumisohjeet täältä!


Käy tykkäämässä La Vida Locan Facebook-sivusta, niin saat uudet päivitykset suoraan uutisvirtaasi. Seuraa seikkailuja myös Twitterissä (@sarrrrba), Snapchatissa (@vidalocasari) ja Instagramissa (@vidalocasari)!


#IGTravelThursday: Kotimaanmatkailua 🇫🇮 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (12)

  • Näin ulkosuomalaisena ihan kateeksi käy kun sinulla on kaikki nuo upeat paikat niin lähellä. Mutta varmasti siinä kävisi itselläkin niin, että ajanpuute ja saamattomuus aiheuttaisi sen, että kesä olisi ohi ennen kun ehtisin missään käydä. Ja niinhän se on täällä Tanskassakin: alkaa jo paniikki pikku hiljaa iskeä kun kesä on jo puolessa välissä ja niin paljon suunniteltuja juttuja on vielä tekemättä! Kesä on liian lyhyt... Ja sateinen :D

    • Ja sitten kun pitäisi erikseen joka kerta viedä koira hoitoon, että voisi lähteä... Siinäkin on yksi syy lisää, kun koiranhoitajat asuvat useimmiten ihan väärässä suunnassa. :-D

  • Ihanan kesäisiä kuvia Porvoosta! Mutta niin kaunis kuin kotikaupunkisi onkin, niin suosittelen että tosiaan lähdet katsomaan pientä ja söpöä Loviisaa! Kaupungeissa on paljon samaa, mutta meiltä täältä puuttuvat ne Porvoon katuja vaeltavat turistit. :)

    • Tänä kesänä se nähdään! Olen kuullut, että siellä on sellainen kuin "Tuhannen tuskan kahvila"... Se kuulostaa hauskalta. :-)

  • Tää on niin tuttua. :D Laiskuus ja ajanpuute estää niin helposti kotimaan pienet reissut.
    "Tosin täytyy mainita myös, että olen ollut jo lähdössä sinne ainakin neljästi, mutta aina on satanut juuri sinä päivänä vettä." Mul on sama Hangon kanssa, miks se on niin vaikeeta... Hyvä että sulla on Loviisa kesätavoitteena, mä otan sen Hangon ja lupaan käydä.

    • Hahaa, mä haluan Hankoon myös tänä vuonna! Sekin on sen verran lähellä että pystyy käymään päivässä jos ei pysty yötä olemaan. Otetaan listalle...... :--D

  • Niin ihanaa kuin kotimaanmatkailu onkin, niin täytyy myöntää että mainitsemasi surkea sää estää monta mukavaa retkipäivää syntymästä. Ihan oikeasti jos miettii viimeaikaisia säitä, vettä on tullut joka päivä ja niin pirhanan kylmä, että huhtikuussakin on joskus lämpimämpää kuin nyt heinäkuussa on ollut. Kyllä se vaikuttaa. Sitä jää odottamaan, että jos tulisi aurinkoinen päivä, mutta sitten voikin olla jo muita menoja ja suunnitelmia, töitä jne.
    Mutta sinä asut kyllä oivallisella paikalla, Porvoo itsessään olisi varmasti näkemisen arvonen ja Loviisa myös. Vähän käy kateeksi. :)

    • Se on vähän niin, että kun jää odottamaan hyvää päivää, niin sitä ei välttämättä ikinä tule... ;D

  • Loviisasta olen minäkin kuullut paljon pelkkää hyvää. En saata kyetä lupaamaan käyntiä enää tänä kesänä, mutta tavoitteeksi se kannattaisi ottaa. Tammisaareenkin olisi kiva mennä kesällä. Olin ennen joulua, ja talvimeininki on niin eri, vaikka ihan tunnelmalliset markkinatkin oli. Pitäisi paljon enemmän harrastaa edes päiväretkeilyä. Ei aina tarvitsisi olla edes yötä.

    • Mä en ole koskaan käynyt Tammisaaressa...... Listalle sekin? Yllättävän paljon löytyy näitä lähikohteita joita ei ole koskaan käynyt katsomassa. Huoh. :-)

  • Tammisaari ehdottomasti listalle! Mekin on itseasiassa vain poikettu siellä matkalla Hankoon, joten pitäisi ehkä itsekin vähän terästäytyä :D Maakuntamatka Lohjalle sentään tehtiin tuossa viime viikolla, joka oli ollut pitkään mielssä :) Toivottavasti sunkin kesään on mahtunut Loviisan reissu!

Samantyylisiä