X

Matkapäiväkirja: Amed (Bali) 🇮🇩

MATKAPÄIVÄKIRJA | 15.7.2016 | UBUD | BALI | INDONESIA

Tervehdys Ubudista! Matka Balille on ollut tähän mennessä erinomaisen onnistunut, ja säätiedotusten lupailemat ukkosmyrskytkin ovat ymmärtäneet pysytellä pienten, öisten ukkoskuurojen tasolla.

Ensimmäiset kolme päivää vietimme Balin koilliskulmassa sijaistevassa Amedissa, joka oli kaikessa rauhallisuudessaan ja lupsakkuudessaan oikein mainio paikka aloittaa loma.  Mitään erityisen ihmeellistä Amedissa ei sinänsä ole, mutta ehkäpä juuri siinä piileekin suuri osa sen viehätyksestä. Alue vaikuttaisi kuitenkin olevan hyvinkin nopeaan tahtiin kehittymässä, sillä uusia rakennustyömaita oli rannan mittaan vieri vieressä.

Vaikka etäisyys Amedin ja Denpasarin välillä on vain vajaat 100km, kestää matka hieman reilun kaksi tuntia – infra Balilla on mitä on, tiet kapeita ja sopivampia ennemmin mopoille kuin autoille. Omat hankaluutensahan siihen aina liittyy, mutta toisaalta hitaasti liikkuvasta ajoneuvosta on helpompi pyydystää parit Pokemonit! ;-)

Mutta ei liikenne täällä ehkä Denpasaria lukuunottamatta sinänsä mikään kaaos ole, ehkä täällä tosiaan pärjäisi ihan hyvin omallakin mopolla.

Amedissa majoituimme suomalaisomisteisissa The Griya Villas and Spa*-, sekä Santai Bali*-nimisissä hotelleissa. Ensin mainittu on voittanut useita palkintoja luksushotellien kilpailuissa, ja koostuu neljästätoista ylellisestä villasta, joihin kaikkiin kuuluu mm. oma uima-allas.

Lue myös postaukset em. majapaikoista:

Nautimme olostamme Griyassa tasolla 6/5, ja kävimme altaalla loikoilun kiireistä irroittauduttuamme kahtena päivänä ottamassa pitkät ja hartaat balilaiset hieronnat hotellin omassa spassa. Hierontaa edeltänyt sonnustautuminen mustiin harsopikkuhousuihin aiheutti huomattavaa hilpeyttä meissä spa-ensikertalaisissa, mutta niin vain aukesivat umpisolmuille kipristyneet niska- ja selkälihakset, ja jälkeenpäin hymyilytti lähinnä viikkokausia vaivanneen päänsäryn jääminen hierontapöydälle.

Santai Bali on Griyaa vaatimattomampi rannalla sijaitseva Bungalow-hotelli. Tunnelma Santaissa on merkittävän lupsakka, ystävällinen ja rento, eikä yhteisellä uima-altaallakaan tule ruuhkaa, kun bungaloweja on vain kuusi. Jokaisen bungalowin ovelle ilmestyi auringonnousun aikoihin aamutee, jolla oli ihana aloittaa päivä heti siinä omalla terassilla.

Niin, enkä oikeastaan tiedä mitään parempaa tapaa nukahtaa, kuin valtameren kohinaa kuunnellen. Siihen Santai oli erityisen loistava valinta.

Uima-altaalla ahmaisin loppuun lentokentältä ostamani pokkarin, ja kävin jättämässä sen hotellin kirjahyllyyn. Tilalle otin suomenkielisen hömppäopuksen – sekä Griyassa, että Santaissa oli tarjolla runsaasti suomenkielisiä kirjoja oletettavasti johtuen suomalaisesta omistajasta, sekä tämän myötä kohonneesta määrästä suomalaisia hotelliasukkaita.

Amedista lähdimme matkaan tänä aamuna, ja saavuimme iltapäivästä Kintamanin maisemakierroksen päätteeksi Ubudiin. Olimme varanneet majapaikastamme, Natura Resort & Spasta oman villan, mutta tuntemattomasta syystä saimme kuitenkin veloituksettoman huoneluokan korotuksen ”luxury villaan”, johon sisältyy kaiken muun hyvän lisäksi oma uima-allas sekä kylpyamme.

Huomenna lähdemme kuitenkin tutustumaan Ubudiin vähän tarkemmin – majapaikkamme sijaitsee n. 10 minuutin ajomatkan päässä keskustasta, ja tätä väliä kulkee hotellin oma ilmainen kuljetus noin tunnin välein.

Mitään ihmeellisempää suunnitelmaa ei vielä ole tiedossa, mutta ainakin Ubudissa kuuluu sijaistevan useita vähän hienompia ravintoloita, joita voisi olla mielenkiintoista kokeilla. Toistaiseksi en ole vielä ollut millään muotoa paikallisen ruoan fani, mutta sen suhteen tutkimusretket jatkukoon

* Yöpymiset The Griyassa sekä Santai Balissa sponsoroitu bloginäkyvyyttä vastaan.

Matkapäiväkirja: Amed (Bali) 🇮🇩 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (7)

  • Voi vitsit, miten hyvältä näyttää täältä sateen keskeltä. Just menossa töihin ja hippasen mieluummin olisin tuolla!

  • Oo, niin ihanan näköistä! Oon aina halunnut Balille eniten Aasian kohteista, en tosin ihan tiedä miksi. Ihanalta se kuitenkin näyttää

    • Hienoja paikkoja on paljon, ja onhan tämä myös erittäin valokuvauksellinen saari! Mutta kaupungit ovat aika kamalia, parempi pysytellä vähän syrjemmässä. :-D

  • Jeesus ja Maria että on hyvännäköistä settiä! Ihan unelmamestoja. <3

    • Jeesuksella on hyvinkin saattanut olla näppinsä pelissä näiden kanssa ;--D ! Ja kyllä, tämä on todella kaunis paikka monesta kohtaa. Toisaalta myös yhtä monesta kohtaa aika sotkuinen ja likainen. Mutta keskitytään me niihin kauniisiin puoliin. :--D

      • Hehe niin tehdään! Vitsi mä oon kade sulle.

Samantyylisiä