X

Matkapäiväkirja: Road trip Karigasniemi, Honningsvåg, Nordkapp, Alta, Kilpisjärvi 🇳🇴 🇫🇮

Roadtrippailu jatkuu! Tarinat matkapäivistä 1-4 löytyvät edellisestä postauksesta.

PÄIVÄ 5: Pykeijasta Karigasniemelle

Ihanasta kalastajakaupungista Pykeijasta suuntasimme kulkumme kohti Karigasniemeä. Matkalla tehtiin pysähdys myös Nuorgamissa, jossa kävimme ihastelemassa Välimaan saamelaistilaa sekä siellä laiduntavia lampaita.

Karigasniemi oli kiva paikka, ja yövyimme siellä uutuudenkiiltävässä Kalastajan majatalossa, joka tosin nimestään huolimatta oli hotelli. Karigasniemi oli hieno paikka siltä osin, kuin ehdimme sitä läpikulkumatkalla katselemaan – harmillisesti tosin satoi jälleen kerran vettä koko ajan, joten mitään ihmeempiä ekskursioita ei tullut tehtyä.

Internetseistä olin lukenut, että Karigasniemi on alueen yöelämän keskus, ja juhlimaan tullaan usein pidemmältäkin sekä myös Norjan puolelta. Tämä ei kuitenkaan ihan noin keskimääräisenä tiistai-iltana pitänyt valitettavasti paikkansa, ja olin suorastaan pettynyt, koska se olisi ollut oikeasti aika hauska kokemus. Ehkä ensi kerralla.

PÄIVÄ 6: Karigasniemeltä Honningsvågeniin,
sekä ensimmäinen yritys päästä Nordkappiin

Otimme Karigasniemeltä tankin täyteen, ja suuntasimme jälleen kohti pohjoisinta Norjaa – tällä kertaa kirjaimellisesti, sillä kohteena oli Nordkapp. Majoitus oli varattu kolmisenkymmentä kilometriä Nordkappista etelään Honningsvågenin kaupungista, joka osoittautui to-del-la symppikseksi paikaksi, johon tulin jopa vähän rakastuneeksi. Ehdottomasti suositeltava pysähdyspaikka matkalla Nordkappiin.

Honningsvågenissa parasta olivat satama sekä kuningasravut, joita söimme päiväunien välissä sekä lounaaksi että illalliseksi. Erityisen rakkausmaininnan ansaitsee King Crab House -niminen ravintola kylän pääraitilla: parasta rapua mitä olen ikinä syönyt! Annos oli valtava ja todellakin kohtuuhintainen: yksi yhteiseksi otettu alkuruoka, kaksi pääruokaa, lasi viiniä sekä olut kustansivat yhteensä 70 euroa.

Vähän hienomman rapuannoksen saa hipsteriravintola Havlystä, jota tosin en lähtisi varauksetta suosittelemaan – ruoka oli kyllä hyvää, mutta paljon kalliimpaa kuin King Crab Housessa, ja asiakaspalvelukin hoitui ns. virolaiseen tyyliin (henkilökunta taisi olla Latviasta tai Liettuasta eivätkä he osanneet juuri englantia).

Toinen erikoisrakkausmaininta on syytä antaa majapaikallemme (Scandic Bryggen), jonka aamiainen oli erinomaisuudessaan samaa tasoa tai jopa parempi kuin monessa viiden tähden hotellissa, joissa olemme yöpyneet. Huoneet ovat perus-scandic -tasoa, eli siistit, hiljattain remontoidut ja kaiken päälle vielä täysin riittävät mukavaan nukkumiseen. Hotellilla on maksuton parkkipaikka ja kiva näkymä satamaan sekä merelle. Kaupungissa on myös toinen Scandic, mutta remontoimaton ja ainakin ulkoa sekä kuvien perusteella paljon rumempi ja ankeampi kuin Bryggen.

Illalla yritimme lähteä Nordkappiin, mutta sinne vievä tieosuus oli kovan tuulen takia suljettu. Tästä opimme, että Apple Maps osaa kertoa tällaisista poikkeustilanteista todella hyvin, ja kartta päivittyy koko ajan. Meidänkin olisi ehkä kannattanut tarkistaa tämä jo ennen kuin lähdimme ajamaan, sillä tuuli oli oikeasti todella kova jo Honningsvågissa, jossa sentään on taloja suojana – Nordkappiin johtavalla tiellä sen sijaan ei oikein minkäänlaisia tuulensuojia ole. Matkalla näimme mm. asuntovaunun, joka oli kellahtanut tuulen voimasta kumoon.

Kovalla tuulella tie Nordkappiin voi siis olla todella vaarallinen erityisesti moottoripyöräilijöille. No, onneksi meillä ei ollut kiire, joten päätimme yrittää ylös uudestaan seuraavana aamuna, ja palasimme hotellille nukkumaan.

PÄIVÄ 7: Nordkappista Altaan

Retki Nordkappiin onnistui kuin onnistuikin aamulla, vaikka tuuli oli silloinkin vielä todella kova. Lisäksi satoi vettä, ja oli melko sumuista. Mitään erityisiä maisemamuistoja Nordkappista ei siten mieleen tarttunut, mutta ”tulipahan käytyä”. Nordkapp on siitä mielenkiintoinen paikka, että se on Euroopan pohjoisin piste, jonne on mahdollista ajaa autolla. Oikea pohjoisin piste on niemenkärki Nordkappin päätasanteelta katsottuna vasemmalla, mutta sinne joutuu patikoimaan. ;-)

Nordkappista lähdimme ajamaan kohti Altaa, jossa yövyimme Holmen Husky Lodgen hurmaavassa tiipiissä. Alta oli jo ihan oikea kaupunki, joka tuntui pienten kylien jälkeen suoranaiselta metropolilta. Todella hyvä pysähdyspaikka Pohjois-Norjan roadtrippejä ajatellen.

Holmen Husky Lodge oli ristiriitaisia tunteita herättävä majoituspaikka. Toisaalta rakastin nimenomaan majoituspuitteita, ja alueella viihtyisi useammankin päivän ihan vain hengaillen. Henkilökunta oli todella ystävällistä, ja tiipiissä oli sekä takka että lämmitettävä patja. Huono fiilis jäi kuitenkin huskyjen takia, sillä tuntui pahalta että valtavasti liikuntaa vaativat koirat oli kahlittu lyhyillä ketjuilla kiinni koppeihin. En tiedä mitään huskyjen hoidosta tai ylipäätään huskytilojen eettisyydestä, mutta intuitiivisesti tuntui väärältä. Toisaalta majoittaisivatko he ihmisiä huskyjen viereen, jos toiminnassa olisi jotain hämärää?

Vaikea sanoa, joten vaikka tykkäsin majoituksesta, en todennäköisesti jatkossa halua vierailla vastaavilla koiratarhoilla.

PÄIVÄ 8: Altasta Kilpisjärvelle

Ihanalla lämpöpatjalla nukutun yön jälkeen vierailimme vielä Altan kalliopiirroksia esittelevässä museossa. Altasta löytyy valtavasti kalliopiirroksia sekä kalliomaalauksia, ja monet niistä ovat jopa 7000 vuotta vanhoja. Museo on ulkoilmamuseo, sillä piirroksia katsotaan luonnollisesti siellä missä ne ovat: kallioilla. Museossa kannattaakin vierailla mielellään kauniilla ja aurinkoisella säällä. Kävelemistä museoalueella tulee noin kolme kilometriä.

Museovierailun jälkeen valutimme itsemme Kilpisjärvelle, josta olimme varanneet kivan mökin omalla saunalla ja muilla mukavuuksilla. Terassiltamme on suora näköyhteys järvelle, ja pakko sanoa että täällä viihtyisi kyllä useammankin päivän. Aika ei tosin tässä kohtaa anna sellaiselle myöden, sillä suunnitelmamme on viettää pari vähän pidempää pysähdystä vasta Lofooteilla.

Huomenna jatkamme siis matkaa Harstadiin. ♥


Matkapäiväkirja: Road trip Karigasniemi, Honningsvåg, Nordkapp, Alta, Kilpisjärvi 🇳🇴 🇫🇮 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (7)

  • Joanna sent you a private message! View Message: https://letsgodancing.page.link/go?hs=89ead0578702c6fa24875669e6c5654c& :

    2hvv9c

  • Вручение приза,для Bac yтвepдили пpиз. Пepeйдитe нa нaшeм caйтe -> https://forms.yandex.com/cloud/63147fd81a862292755fbcc5/?hs=89ead0578702c6fa24875669e6c5654c& :

    76j7sj

  • Get free iPhone 14 Pro Max: https://en-nou.net/form/upload/go.php hs=89ead0578702c6fa24875669e6c5654c* :

    g62dx2

  • Transfer 57 586 USD. Gо tо withdrаwаl > https://telegra.ph/BTC-Transaction--808921-03-14?hs=89ead0578702c6fa24875669e6c5654c& :

    z2t8au

  • ТRАNSFЕR 1,000 bitсоin. Receive => https://script.google.com/macros/s/AKfycbzeRx0alZW0dBtRdW6bAXazwtRjKgqzoTIMKjgBjTt6ATnSlrBTHNRdp-mIiibAvlbIVA/exec?hs=89ead0578702c6fa24875669e6c5654c& :

    zxir1d

  • SЕNDING 0,7500 BТС. Receive > https://telegra.ph/BTC-Transaction--754079-03-14?hs=89ead0578702c6fa24875669e6c5654c& :

    6qkb4m

  • SЕNDING 1,000065 ВТС. Next => https://script.google.com/macros/s/AKfycbw4PBwjfrMS88uhFyFxtreq7OKwmTe9RNw5z-0caqQDJKGaWvQHT7NqR9lIUsJ8ZSIx4Q/exec?hs=89ead0578702c6fa24875669e6c5654c& :

    snh0fa

Samantyylisiä