X

[REVIEW] Aurora Glamping – vähän mukavampaa telttailua Muoniossa 🇫🇮

Kaupallinen yhteistyö: Harriniva Hotels & Safaris tarjosi majoituksen Aurora Domessa

Luonto kiinnostelee, mutta telttailu ei niinkään? Tällaiseen tilanteeseen vastaus on glamping, eli luksustelttailu. Glampingin keksineiden nerokkaiden suurmiesten ja -naisten ansiosta myös minä, joka Itävallassa kolme vuotta sitten päätin olla enää koskaan telttailematta kylmässä, pääsin telttaretkelle Lappiin.

Niin. Glamping-telttoja on tietysti monia erilaisia, mutta aika tyypillinen versio on kupolin mallinen maja, jossa on suuri ikkuna maisemien ihailua varten. Juuri tällaisessa teltassa mekin yövyimme Muoniossa kesäisellä Lapin road tripillämme. Glamping-majoitusta alueella tarjoaa Harriniva Hotels & Safaris. Teltat on pystytetty Torassieppiin, joka sijaitsee upealla paikalla Torasjärven rannalla Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kupeessa. Torassieppiin ajaa Muonion keskustasta viitisentoista minuuttia.

Harrinivalla telttoja kutsutaan aurora domeiksi, ja niistä jokainen on sisustettu erilaisen teeman mukaisesti (mm. husky, poro, shamaani ja tonttu). Kuten kuvasta näkyy, meille osui tonttuteltta. 🎅

Näkymä järven yli pohjoiselle taivaalle

Aurora domen ikkunasta katsellaan Torasjärvelle, ja talvisin teltan ikkunasta avautuu ihanteellisimmillaan näkymä revontulten värittämälle taivaalle. Kesällä ikkunanäkymässä on tarjolla luonnollisesti yöttömän yön taikaa. Meidän kohdallamme yötön yö tosin jäi lonkeronharmaan pilviverhon taakse, ja vettä satoi oikeastaan koko ajan.

Pakko sanoa, että kerrankin tuli telttailtua siten, ettei vesisade harmittanut yhtikäs yhtään (ks. alla olevat eränaisen eväät).

Mielestäni parasta teltassa on ikkunanäkymän ohella takka, sillä olen erittäin paatunut tuleen tuijottaja. Poltinkin varsin monta pesällistä puuta tuon yhden yön aikana, jonka seurauksena eräät matkakumppanit esittivät reklamaatioita liiallisesta kuumuudesta. Outoa.

Kylmästä ei aurora domessa tarvitse kärsiä, vaikka takan jättäisi koskemattomaksi: tarjolla on tietysti myös lattialämmitys, jonka lisäksi teltta on lämpöeristetty. Lähes ihan perus teltta – not.

Maksaako glamping mansikoita? 💸

Luksusteltta saattaa äkkiseltään kuulostaa kalliilta hommalta kokeiltavaksi, mutta tämä on onneksi harhaluulo: glamping on itse asiassa ainakin toistaiseksi varsin edullista. Kokeilimme samaa konseptia myös Norjassa, eivätkä hinnat hirvittäneet edes siellä.

Kesäkuun lopussa Harrinivalla viettämämme yö olisi maksanut n. 150€, ja tähän kuului buffet-aamiainen alueella sijaitsevassa ravintolassa, sekä piccolopullo proseccoa saapumislahjana. Tällä hetkellä Harrinivalla näyttäisi olevan päällä kesäkamppis, ja yön aurora domessa saisi nyt sadalla eurolla.

Torassiepissä on aurora dome -telttojen ohella myös pieniä mökkejä sekä leirintäalue. Glampingin ”huonot” puolet piilevätkin juuri leirintäaluemaisuuden aiheuttamassa kontrastissa teltasta poistuessa: teltta on niin hieno, että alueen muut puitteet, kuten yhteiskäyttöisen WC- ja kylpytilat tuntuvat sen rinnalla melko vaatimattomilta.

Toisaalta homma loksahtaa takaisin oikeaan perspektiiviin, kun muistaa majoittuvansa teltassa eikä hotellissa.

Kaikki tuo kuuluu siis lopulta kuitenkin asiaan. ♥

Jos majoitus Aurora Domessa kiinnostaa, kurkkaa läpi myös nämä matkabloggaajakollegoiden kirjoitukset:


Harriniva sijaitsee Tunturi-Lapin Muoniossa keskellä Lapin lumoavinta luontoa. Harriniva Hotels & Safaris on yli 40-vuotisen historiansa aikana houkutellut Muonion erämaihin kymmeniä tuhansia kävijöitä ympäri maailmaa. Harriniva-perheeseen kuuluvat HarrinivaJerisGaldotievaPolar-LentoTorassiepin porotila, mökkikylä ja Winter Village, maailman suurin arktinen rekikoirakeskus Harriniva Huskyfarm sekä kymmeniä eräkämppiä Tunturi-Lapin alueella. 


Lähtisitkö (silloin kanssani Torasjärvelle)?

[REVIEW] Aurora Glamping – vähän mukavampaa telttailua Muoniossa 🇫🇮 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (25)

  • Kelpais! Me olemme mieheni kanssa molemmat Lapista kotoisin ja olisi kiva joskus kokeilla jotain tällaista erikoista Suomenlomilla, lomat kun tuppaavat kulumaan aina vanhempien luona kotipaikkakunnilla ja välillä on fiilis, että lomapäivät kuluvat vähän hukkaan, kun ei ole uusia elämyksiä... Me kokeilimme vähän parempaa telttailua viime kesänä Välimeren rannalla leirintäalueella ja olihan se ihanaa, kun oli oma minikeittiö ja sai nukkua pehmeällä sängyllä, silti telttatunnelmissa :).

    • En tiennytkään että olette Lapista kotoisin! Ihanaa! Minulta taisi jäädä tänä kesänä osa sydämestä sinne... :-) Mutta kokeilkaa ihmeessä glampingia Lapissa joskus seuraavalla kerralla kun ootte, tää oli ihanaa.

  • En ole kokeillut glampingiä missään, mutta ehdottomasti kiinostaisi. Mä kyllä ihan viihdyn tavallisessa teltassakin, mutta olisihan tuo mukavaa luksusta välillä. Ja telttakammoisille luulisi tuon olevan tosi houkutteleva vaihtoehto! Mahtaako eteläisemmästä Suomesta löytyä lainkaan Glamping-paikkoja?

    • En usko että etelästä löytyy vielä, muutenkin näitä tuntuu olevan Suomessa aika vähän. Mun mielestä myös tavallisessa telttailussa on oma hohtonsa, mutta kyllä tää ehkä sitten kuitenkin tuntuu enemmän omalta..... :-D

  • Tuollainen majoitus kelpaisi itselle mainiosti! Kun pari viikkoa sitten lähdimme Torassiepistä melomaan, niin katsastelin näitä luksustelttoja vesiltä käsin. Voin vain kuvitella, kuinka upeaa niissä on majoittautua yön valoisina tai pimeinä tunteina, riippuen mihin vuodenaikaan siellä on. Ja yöpymättäkin on selvää, että kontrasti telttojen ja muiden palvelujen välillä on suuri, sitä itsekin mietin meloessani ja katsellesa telttoja.

    Hintahan varsinkin kesäaikaan on tosi kohtuullinen ja tuollaisesta elämyksestä varsin sopiva. Useampaa yötä noissa ei kannata viettää ja jos väärin en muista, niin Torassieppikin suosittelee vain yhden yön majoitusta kerrallaan. Useampi yö peräkkäin veisi elämystä pienemmäksi, eikä se olisi kenenkään etu. Ehkäpä seuraavan kerran majoitun noissa teltoissa yön, kun menen Pohjois-Norjaan. Reittisuunnitelmat ovat liidulla jo piirretyt...

    • Mä en kyllä allekirjoita tuota "vain yksi yö" -suositusta lainkaan, ja paikan päälläkin ihmettelin sitä. Minusta sopiva majoituksen pituus olisi itse asiassa ollut kaksi yötä, mutta minä toisaalta tykkäänkin fiilistellä kivoja majapaikkoja oikein huolella.... :-)

  • Tuohan on paljon huokeampaa kuin olisin olettanut! Olen kai tottunut Afrikan glampingin hintoihin, kun tämä 150 € kuulostaa jo melkein edulliselta. :D Onko tuossa "puumajassa" vessa? Löytyykö suihkua? Harmi, ettei teitä säät suosineet, mutta mikäs tuossa teltassa tosiaan on hengaillessa vähän huonommallakin kelillä. :)

    • Tuo puumaja oli sisäänkäynti, ja vessat ja suihkut olivat erillisessä saunarakennuksessa vähän matkan päässä. Ja todella tuo 150€ on minusta todella kohtuullinen hinta! En sitten toisaalta tiedä millaiset hinnat ovat talvisesongilla....

  • Ensimmäisiä kuvia vilkaistuani ajattelin glampingin olevan juuri minulle sopiva "teltta"majoitus. Mutta voi kauheus, jos ei ole omaa vessaa tai se on liian kaukana itse "teltasta". Ehkäpä mökkeily on sittenkin enemmän minun juttu. Normaaliin telttailuun kun en ole ollenkaan taipuvainen.

    • Hahaa :D Joo, kyllä sinne pesutiloihin joutui jonkun verran askeleita ottamaan. Olivat kyllä siistit ja asialliset, että sen puoleen ei siinä mitään, mutta minustakin mieluummin aina oma vessa. :D

  • Vau minkä näköistä! En ole koskaan kuullutkaan glampingista, mutta kiinnostaisi kokeilla joku kerta. Täähän olisi upea Suomi kokemus varsinkin ulkomaalaisille turisteille. Ja siis revontulien katselu suoraan omasta makkarista..Vitsit mikä elämys :)

    • Instasta selailin muiden kuvia tuolta, ja näytti siltä että varsinkin aasialaiset olivat nauttineet tuosta erityisen paljon - ja juuri talvella. :-) Minusta tämä oli ihana majoitus ja oltiin sitten Norjassakin vastaavassa majoituksessa samalla reissulla tästä rohkaistuneina!

  • Mä oon haaveillu tästä siitä lähtien kun Lotta ja muut kävivät siellä yöpymässä jopa nyt yritin elokuulle järkätä tyttöjen reissua sinne, mutta aikataulut eivät osuneet :/ huikea mesta varmasti ja aivan varmasti joskus menen.. Toisaalta tuo 100e tarjous kuulostaa super houkuttelevalta!

    • Tuostapa tulikin mieleen, että tuolla voisi olla upeaa ruskan aikaan! Siitä seuraava ravoite itselle.... :D

  • Ihanaa!! Kun tuolla Lapissa tulee usein majoittauduttua siinä normiteltassa ja paleltua öisin, voisi lapinmatkailuun yhdistää joskus tällaista ihanuutta. Miten upeaa olisikaan syksyn pimeydessä ja koleudessa käpertyä tuollaiseen pesään. Yksi huono puoli tässä tosin on, eihän tuolta raaski minnekään lähteä :)

    • Ei raaskikaan! Onneksi satoi vettä, niin sen varjolla oli hyvä skipata kaikenlaiset muut aktiviteeti ja hillota vain itseään siellä lämpimässä takan äärellä.... ;--D

  • Minä olen vähän yrittänyt teinivuosien jälkeen uudestaan viritellä telttailuinnostusta. Yksi yö teltassa - kauniissa maisemissa - aina menee (enempää ei oikeastaan, sillä en ole vielä oppinut saamaan teltassa unta), mutta luulenpa että tällaisessa luksusteltassa menisi mukavasti useampikin yö. Ihanalta näyttää. Ensi kesäksi tässä mietinkin yhdistettyä Suomen Lappi + Lofootit -reissua, joten pitäisikin selvitellä, millaisia glamping-mahdollisuuksia matkan varrelta löytyisi.

  • Tuonne jos päsisi! Aivan ihanalta ja pakko sanoa, että instagrammattavalta näyttävä paikka. Voisin hyvin kuvitella viettäväni tuolla oikein kunnon hemmotteluviikonlopun luonnon katveessa. Ja jos satasella saa yön kamppiksena, niin ei paha :)

Samantyylisiä