X

Wien – sairaan kaunis kaupunki 🇦🇹

Euroopassa on monta mielettömän kaunista kaupunkia. Viime kesänä ihastuin erityisesti Milanoon, ja tänä keväänä sydämeni jätti muutaman lyönnin välistä aina silloin tällöin Wienin kaduilla kävellessä.

Wienissä kaikki on melkein liiankin täydellistä – kirjastoja ja kakkuja myöten. Niin, ja puhumattakaan makkarakioskeista.

Ravintoloitakin olisi ollut tarjolla jos vaikka millaisia, mutta teimme aika alkeellisen mokan jättäessämme pöytävaraukset viimetinkaan. Lopputulos: söimme lähinnä hotellin loungessa, niillä mainituilla makkarakioskeilla sekä yhdessä hipster-burger-ravintolassa, joka oli aika kamala pettymys.

Näin tällä kertaa, mutta muuten matka oli kyllä menestys.

Tässä vielä kootusti La Vida Locan vinkit Wienin viikonloppumatkalle:


Itävallan kansalliskirjasto

Kirjastoista kaunein, ainakin tähän mennessä, löytyy kuitenkin Itävallan pääkaupungista Wienistä. Kyseessä on Itävallan kansalliskirjasto, joka on samalla paitsi Itävallan suurin, myös koko Euroopan suurin barokkilainen kirjasto. Sen historia alkaa jo 1300-luvulta, joka tekee siitä samalla myös yhden Euroopan vanhimmista kirjastoista.

Legendaariset kahvilat Demel ja Sacher

Näiden leivosten edessä heltyy sellainenkin kulinaristi, joka yleensä ravintoloissa haluaisi jälkiruoaksi tilata makean annoksen sijasta vielä yhden alkuruoan. Demel on yksi Wienin legendamaineisista konditorioista, ja sen herkut maistuvat niin makeilta, että nenää kipristää ja korvissa humisee – erityisesti sitruunaleivoksen kohdalla.

Hilton Vienna Plaza

Ja keneen nyt ei Art Deco vetoaisi? Tai kuka nyt ei haluaisi tallustella täydellisen kiiltävillä marmorilattioilla? Tunnustan, että ainakin minä ja kaikki lähiseudun muut harakat olimme tästä lobbystä varsinaisen vaikuttuneita.

Wieniläiset makkarakioskit

Ensin mainitussa meinasi käydä köpelösti, kun ainoa käypä maksuväline olikin käteinen, ja J jätti minut pantiksi saatesanoilla ”voit pitää hänet, jos en palaa takaisin”.

Pääsiäinen Wienissä

Erilaiset käsin maalatut munanmalliset pääsiäiskoristeet olivat selkeästi se kaikkein kovin juttu. Tällaisia koristeita muistelisin nähneeni joskus isovanhemmillani, ja nostalgiapäissäni melkein ostin näitä kasan. Hillitsin kuitenkin itseni, ja käytin viimeiset käteisvarani viiniin ja makkaraan. Asiat tärkeysjärjestykseen, jestas sentään. ;-)


Käy tykkäämässä La Vida Locan Facebook-sivusta, niin saat uudet päivitykset suoraan uutisvirtaasi. Seuraa seikkailuja myös Twitterissä (@sarrrrba), Snapchatissa (@vidalocasari) ja Instagramissa (@vidalocasari)!


Wien – sairaan kaunis kaupunki 🇦🇹 was last modified: kesäkuu 20th, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (2)

  • Jos joskus menet uudestaan niin Hilton Danube Waterfront saattaisi olla aika kiva etenkin kesällä, se on aivan Tonavalla. Juuri muuta nähtävää sen luona ei ole, mutta olin viime kesänä niillä suunnilla ja tykkäsin Tonavasta siellä näkyi joutseniakin. Näitä kohteita mitä olen nyt viime aikoina kiertänyt niin oon tykännyt Caprista ja Barcelonasta :)

    • Käytiin siellä Tonavan kulmilla pyörähtämässä, aika syrjässä se sinänsä on muuhun kaupunkiin verrattuna. :-)

Samantyylisiä