X

[REVIEW] Waldorf Astoria Berlin – viiden tähden hotellikokemus 🇩🇪

Oikeasti olemme aika perusvaatimattomia tyyppejä, mutta tykkäämme hifistellä paitsi ruokapöydässä, myös hotellivalinnoissa. Tämän ovat mahdollistaneet mm. keskittäminen tiettyihin hotelliketjuihin, sekä syvällinen perehtyminen kaikenlaisiin kanta-asiakasohjelmiin.

Koska olimme hermoloman tarpeessa, päädyimme bookkaamaan Berliinin matkallemme huoneen viiden tähden hotellista, Walford Astoriasta, joka on osa Hilton Worldwiden HHonors-kanta-asiakasjärjestelmää. Päällä oli juuri sopivasti HHonorsin Winter Sale, jolla saimme heti kättelyssä 30% alennuksen jokaisesta yöstä. Samaan aikaan oli käynnissä myös double your points-kamppis, jolla sai kuitattua pistetilille tuplapisteet arkiöistä, sekä triplat viikonloppuöistä.

Tämä koko setti on oikeastaan on aika hyvä esimerkki siitä, mitä etuja keskittämällä ja näkemällä pientä vaivaa tarjousten metsästämisen eteen voi saada: vaikka varasimme ns. perushuoneen, HHonors-kultajäseninä olimme suoraan oikeutettuja veloituksettomaan huoneluokan korotukseen, myöhäiseen check-outiin, internet-yhteyteen sekä lasillisiin samppanjaa hotellin baarissa. Meillä olisi ollut myös vapaa pääsy hotellin spa-osastolle, mutta siihen emme edes ehtineet tutustumaan.

Näiden lisäksi saimme valita joko tuhat extrapistettä HHonors-tilillemme tai elokuvan hotellin viihdejärjestelmästä (arvo 30€, kuka ihme tuon vaihtoehdon edes valitsee saati että OSTAISI tuon palvelun?).

Kultakorttilaisille myös kertyy kyseisessä hotellissa 50% extrabonus kaikista normaalisti ansaituista pisteistä. Tasokorttilaisten edut vaihtelevat jonkin verran hotelliketjuittain, mutta esimerkiksi huoneluokan korotus sekä maksuton internet-yhteys kuuluvat automaattisesti kultakorttilaisille melkein kaikissa HHonors-hotelleissa.

Tällä reissullamme ansaituilla pisteillä ansaitsimme jo useamman palkintoyön käytettäväksi myöhemmin – väittäisin siis, että aika kivat edut verrattuna siihen, että olisimme vain bookanneet hotellin ja maksaneet siitä täyden hinnan saamatta näistä edellisistä eduista osaksemme mitään. Hyvä diili!

Erilaisia tarjouksia kannattaa seurailla täältä – tällä hetkellä näyttäisi olevan käynnissä ainakin tammikuun versiot winter salesta sekä tuplapistekamppiksesta. Perustarjousten saamiseen ei tarvita korkeamman tason kortteja, vaan jo pelkkä HHonors-jäsenyys riittää.

Itse hotelli oli tietysti mahtava, kuten viiden tähden hotellille sopii. Saapuessamme taksilla hotellin eteen oli laukkumme purettu silinteripäisten miesten toimesta takakontista ja kiikutettu laukunkantajille jo ennen kuin ehdimme edes autosta ulos. Check-in meni vaivattomasti, ja laukut ilmestyivät ennen meitä huoneeseen.

Sijaintikin hotellissa on mainio: juna-asema sijaitsee kadun toisella puolella, ja junalla pääsee vaivattomasti kaikkiin tärkeimpiin kohteisiin eikä mikään ole erityisen kaukana. Shoppailumahdollisuudet ovat hotellin ympäristössä rajattomat, sillä mm. legendaarinen KaDeWe-tavaratalo, hipsterivivahteinen Bikini Berlin-konseptiostoskeskus sekä kaupungin tärkein ostoskatu Kurfurstendamm sijaitsevat sen välittömässä läheisyydessä.

Palvelu oli linjassa tähtiluokituksen sekä hinnan kanssa, kuten myös hotellin ravintola: yhden Michelin-tähden Les Solistes by Pierre Gagnaire. Ravintolan ansiosta aamupala oli ehdottomasti yksi hotellin parhaista puolista. En tosin voi väittää, etteikö sydämeni olisi sulanut ihan vähän myös siksi, että kaikki mahdollinen oli marmoria.

Ehkä merkittävin ero pienemmän tähtiluokituksen hotelleihin oli kuitenkin iki-ihana turndown-service – saapuessamme illalla hotellille oli huone tunnelmavalaistu ja sänky avattu valmiiksi. Radiosta soi klassinen musiikki, ja aamutossut oli tuotu sängyn vierelle liinan päälle. Verhot oli luonnollisesti vedetty eteen, ja kenkienhoitosetti tuotu sängyn päätyyn.

Niin, ja muistinko mainita, että aamutossupussin solmu oli valmiiksi avattu, ettei arvon hotellivieraan tarvitsisi moista tehdä itse? En oikeastaan tiedä missä kohtaa tulee se piste, jossa tämä kaikki on aivan liikaa. Ehkä sitten, kun huonehintaan kuuluu oma henkilökohtainen hovimestari…

Niin, ja se aamupala. Jo pelkässä buffetissa olisi ollut hunajakennoineen ja mielettömine juustovalikoimineen ihmettelemistä, mutta halusimme tietysti tilata myös jotain noutopöydän ulkopuolelta. Eggs benedict, pannukakut sekä vohvelit olivat mahdollisesti parhaita mitä olemme koskaan syöneet, noin niin kuin vaatimattomasti. Niin vaikuttava suoritus, että julistan seuraavaa: tämä hotelli kannattaa ehdottomasti bookata jo pelkän aamiaisen takia.

5/5, joka pennin väärti.


Käy tykkäämässä La Vida Locan Facebook-sivusta, niin saat uudet päivitykset suoraan uutisvirtaasi. Seuraa seikkailuja myös Twitterissä (@sarrrrba) ja Instagramissa (@vidalocasari)!


[REVIEW] Waldorf Astoria Berlin – viiden tähden hotellikokemus 🇩🇪 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (42)

  • Kiitos tosi paljon tästä arvostelusta, koska tässä voisi pelkästään jo tämän perusteella olla meille mahdollinen hotelli ensi kerralla, kun menemme Berliiniin :)! Saatetaan matkustaa sinne joskus huhti-toukokuussa, joten pitää alkaa seurailla tarjouksia :). Tosi hienolta näyttää!

    • Oli kyllä erittäin tyylikäs hotelli ihan viimeistä piirtoa myöten! Alakerrassa oli myös kiva kahvila, jossa toinen toistaan ihanampia kakkuja, mutta ei tosin maistettu kun keskityttiin juomaan kuohujuomia ;--)...

  • Oi wau upealta sait kyllä paikan kuulostamaan! Itsehän nukuin viime vierailulla Berliinissä kaverin kämpän lattialla... No ehkä ensi kerralla tänne. ;)

    • Haha :D No ensi kerralla sitten! Johan siinä tuli lattialla nukkuessa säästettyä rahatkin seuraavaa keikkaa varten ;D !

  • Oih! Nimikin jo huokuu ylellisyyttä, niin ei sitten nämä kuvat! Olisittepa käyneet siellä spa-puolella, ne kiinnostaa minua aina eniten. Pitääkin tutustua tuohon HHonors-ohjelmaan vielä tarkemmin. Yövyttiin Lontoossa ihan uuden uutukaisessa Hiltonissa, mutta varasin yöt Hotels.comin kautta, joten ei tullut pisteitä tilille. Täytyy siis pitää silmällä näitä hullun hyviä tarjouksia :) Mie ainakin tartun aina tällaisiin erikoisetuihin jos niillä saa kivoja upgradeja!

    • Me ei oikein olla spa-ihmisiä, joten harvoin tullaan käyneeksi ellei sellaista ole vartavasten suunniteltu. :-) Hiltonin hotelleista saa tosi paljon etuja jos niitä bookkaa niiden oman järjestelmän kautta, hotels.comilla on käsittääkseni etuna vain se joka kymmenennen yön ilmaisuus?

  • Vierastan pistekeräilyjä heti jos ne vaativat jotain extravaivaa, mutta tuo hotelli on kyllä listallani seuraavaa Berliinin reissua varten - ihan vaan sen historian ja siitä tehdyn televisiosarjan takia :-) Jos tarjoukset eivät silloin ole kohdallaan, niin vaikka sitten vaan yhdeksi yöksi!

  • Mä menin jo ihan sekaisin kaikista noista eduista, mutta hyvä, että kannatti ja hyödyitte yöpymisestä. En ole itse koskaan yöpynyt Hilton-hotellissa, mutta se on monissa blogeissa esiintynyt, niin on kyllä hotellin nimi jäänyt alitajuntaan. :D

    • Haha :D Ei se nyt niin monimutkaista loppujen lopuksi ole! ^__^

  • Huhhuh. Kaunis huone, ihanaa että on käytetty värejä eikä huone oo kliinisen valkoinen. Tasokkain hotelli jossa oon ollu, oli neljän tähden ja vaikka sekin oli upea, oli tuohon matkaa vielä huimasti. En varmaan uskaltais liikahtaakaan tollasessa hotellissa kun pelkäisin hajottavani jotain tai törttöileväni. :D Ja joo, meni ehkä vähän yli toi tossupussin solmun avaaminen asiakkaan puolesta..

    • Oli kyllä todella tyylikäs, ihana päästä välillä tuollaisiin puitteisiin. :) Mä kehitin tuolla itselleni pienen kriisin siitä ettei mun kengät ole tarpeeksi hienot, mutta sitten samaan hissiin tuli poika flipflopeissa ja verkkareissa. ;D

  • HH-keskittäminen on kyllä oosoittautunut oikein kannattavaksi - sen ansiosta mekin Roomassa valitsimme Waldorf Astorian. Jo tuo nimi on niin sielua hivelevä!!! Sieltä olisi löytynyt myös kolmen tähden ravintola. Ja noin valovuoden mittainen jonotuslista...

    Tuo Berliinin hotelli vaikuttaa kylllä varsin onnistuneelta valinnalta eikä Hiltonin aamiaiset ole kyllä koskaan pettäneet <3

    • Nimi, ja varsinkin ne WA-kirjaillut lakanat... ;D

      Me ei edes tarkistettu sitä Les Solistesin varaustilannetta kun haluttiin illallista jossain muualla, kun johan tuolla syötiin aamuisin... Varmaan olisi ollut mahtava kyllä sekin. :D

  • Kyllä alkoi keskittämisedut kuulostamaan houkuttelevilta! Itsellä tosin majoittumiset on yleensä jonkinlaisissa vuokrakämpissä, joten hotelliöitä kertyy aika harvoin. Waldorf Astorian nimessä on hohtoa, mukava lukea että odotukset täyttyivät. Nuo pannukakut ja vohvelit näyttää tosi houkuttelevilta!

    • Meillä oli Torinossa tosi kiva airbnb-tyyppinen ratkaisu ja kämpässä oli pleikkaria myöten kaikki maailman asiat, ja myös peruselintarvikkeita keittiössä kuten kahvia ja öljyä ja mausteita. :) Paras tulee kun yhdistelee vähän hotellia ja vähän kaikkea muuta!

  • Kyllä noissa viiden tähden hotelleissa on oma viehätyksensä, tosin mun 5 stars -kokemukset ovat jääneet kauas tästä (miksei kukaan avaa koskaan mun aamutossupussukoita valmiiksi!) :). Ja hei kiitti vinkistä, täytyy tutkia tuota HHonors-jäsenyyttä!

    • Onhan niissä, mutta tottuisikohan siihen jos olisi liikaa noissa hulppeissa oloissa? No, onneksi siitä ei ole toistaiseksi pelkoa! :D

  • Mitä, 30 egeä leffasta!!? Itse en ole mikään kovin suuri ketjujen ystävä (vaikka onhan niitä aika vaikea välttää...), joten me kökimme jatkossakin ei-viiden-tähden hotelleissa kun kantikset jäävät saamatta... :) Eli toisin sanoen vuokraamme muksujen kanssa asuntoja. Mutta varmasti upea ja ihana kokemus vaihtelun vuoksi!

    • No älä! Ihan naurettava hinta, me käytiin samalla hinnalla leffateatterissa ja väitän että se oli paljon kivempaa! :D

      Mä luulen että asunto voi olla mukavampi lasten kanssa, varsinkin jos tarvitsee jotain keittiöfasiliteetteja ja sellaista? Mä tykkään eniten yhdistelmistä, eli vähän hotellia ja sitten vähän jotain muuta. Viisi tähteä on ihanaa luksusta aina välillä. :)

Samantyylisiä