X

Jumissa Ticliossa 🇵🇪

Jos pitää valita paikka jossa olla jumissa 7h bussiin suljettuna niin 4800m korkeudessa sijaitseva Ticlio ei ole ainakaan maisemiensa puolesta huono valinta.

Sadat autot olivat meidän lisäksemme jumissa koko yön carretera centralilla kun perulaiset eivät yllättäen osanneetkaan ottaa lunta avosylin vastaan ja isot autot jäivät jumiin vuoristotien kaarteisiin. Vihdoinkin valkea joulu! Espanjankielentaitoiset voivat lukea aiheeseen liittyvän uutisen täältä: El Comercio.

Itse sain odotellessa itselleni päälle hienoisen vuoristotaudin ja Lima otti minut odottujen 6 matkustustunnin sijaan 15 tunnin matkustamisen jälkeen vastaan maanjäristyksellä. Tremendous päänsärkyni ole vieläkään ohi (saavuimme kotiin 8 tuntia sitten) mutta voi hyvät hyssykät miten onkaan ihanaa tulla kotiin! Ja miten tavattoman ihanaa on että tullessaan Limaan tuntee tulevansa kotiin!

Koko viikko Huancayossa sujui enemmän tai vähemmän kipeänä ja sateisen sään siivittämänä eikä suunniteltu vaellus Huaytapallanalle päässyt toteutumaan. Muuten matka oli oikein onnistunut ja kuva- sekä videomateriaali riittää useampaan postaukseen. Hiii! :D

Jumissa Ticliossa 🇵🇪 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (7)

  • Ei kyllää näytä yhtään Perulta. Täällä valkea joulu tarkotti lähinnä paskaista lumisohjoläjää marketin kulmalla. Lisäks jouduin Saloon juontaan karaokee koko jouluksi. Mut hyvä, et joku sai sentään valkean joulun ^^

  • On todella mahtavat maisemat. Heti jo ensimmäisiä rivejä lukiessa tuli mieleen että miten pärjäsit niin ylhäällä, kun olet lähtenyt sentään meren rannalta. Me olimme Potosíssa vähän yli neljässä kilometrissa noin vuorokauden ja välillä tuli sellaisia spontaaneja sisäänhengityksiä, vaikka olimme viettäneet jo reilun viikon 3000-4000 metrissä. Bussi kävi yli viidessäkin, mutta se ei paikallaan istuessa ollut ongelma.
    Kuten edellisessä kommentissa jo on kerrottu, sää täällä ei olisi paljon epäjouluisempi voinut olla. Mutta eipä tullut joulupukkiakaan.
    Esko

    • Me oltiin tulossa vuoristosta rantaa kohti, oltiin oltu viikko 3200 metrissä :) Lähinnä ongelmia tuotti hapen puute kaksikerroksisessa bussissa joka oli tupaten täynnä ihmisiä.

  • Hienoja kuvia! :) Olispa Suomessakin (Helsingissä ainakin) ollut edes pikkasen lunta.. ruohikko se vaan vihertää joulukuussa.

    • Oli kyllä ihanaa kun oli lunta :D ! Mutta kaikki autoilijat ihan sekaisin.. :)

  • Vau! Aivan upean näköistä!! Mietin just, et jos jäät sinne asumaan, niin tuun vuoden päästä käymään sun luona, vai mitä? :D <3

Samantyylisiä