X

Matkapäiväkirja: Bangkok Airways ja Koh Samui 🇹🇭

MATKAPÄIVÄKIRJA | 20.7.2017 | KOH SAMUI | THAIMAA

Kolme ja puoli päivää Bangkokissa kuluivat kuin siivillä, ja Bangkok tuli samalla vieneeksi minulta sydämen aivan täysin. Neljäntenä päivänä hyppäsimme Bangkok Airwaysin kyytiin, ja matkustimme tänne Koh Samuille ottamaan niin sanotusti relaa.

Olimme varanneet lennolle bisnesluokan paikat, sillä ne maksoivat vain reilun kympin enemmän kuin economy. Silti jostakin käsittämättömästä syystä business ei ollut edes täynnä. Veikkaanpa, ettei monella tule edes mieleen kurkistaa bisnesluokan hintoja edes tällaisilla lyhyillä maan sisäisillä lennoilla, vaikka ehkä kannattaisi. Vinkkinä siis seuraavalle kerralle: vakoile myös bisneslippujen taksat.

Toinen merkittävä vinkki Bangkok Airwaysiin liittyen on sen Frequent Flyer -ohjelma, johon kannattaa liittyä vaikka lentäisi lentoyhtiöllä vain kerran. Ohjelmaan liittymällä nousee näet samalla ruumaan menevän matkalaukun suurin sallittu enimmäispaino 20 kilosta 30 kiloon. Tällä saattaa olla merkitystä varsinkin, jos on lentänyt Bangkokiin vaikka Finnairin sallimalla 23 kilon laukulla, ja ilman kantiskorttia Bangkok Airways kelpuuttaa lennolle vain kahdenkymmenen kilon kapsäkit.

Bangkok Airwaysillä on oma lounge myös economyn matkustajille, mutta sen laadusta en osaa sanoa juuta enkä jaata. Bisneksen lounge nyt oli jotain mitä voit olettaakin saavasi maksamalla lennosta 10€ enemmän – ei kovinkaan kummoinen, mutta ainakin rauhallinen, juuri sopiva Antti Holman Radio Sodoman kuuntelemiseen.

Ja ihan hyvän tom yum koongin sieltä sai!


Jonojen ohittamisessa tuo bisneslippu oli tietysti lyömättömin käytettävissä oleva kyynärpää, eli hyvinkin kannattava investointi heikkohermoiselle ja/tai kärsimättömälle.

Lentomatka Bangkokista Koh Samuille on lyhyt, mutta sen aikana tarjoillaan kuitenkin koko koneelliselle ruoka ja juoma. Meidän lennollammekin lentohenkilökunta juoksi hiki hatussa tätä tehtävää hoitamassa, ja selviytyikin siitä kunnialla turbulenssista huolimatta.

Uskomatonta porukkaa, joille voi nostaa hattunsa.

Koh Samui


Täällä Samuilla majoitumme ensimmäiset neljä päivää Le Meridien -hotellissa Silver Beachin ja Lamai Beachin välissä. Onnistuimme matchaamaan itsellemme Starwoodin Best Rate Guaranteen avulla private pool villan, joka on varsin kaunis ja kaikin puolin ihana. Ei ihan vedä vertoja viimekesäiselle Balin villakeikalle, mutta on melkein yhtä kelpo. ;-)

Hotelli ylipäätään vaikuttaisi olevan kaikin puolin jees, eli kaipa tätä voi suositella muillekin. Tosin yksi hieman kiusallinen aspekti tähänkin liittyy: joka ilta klo 19:19 järjestettävä seremonia, jossa hotellivieraat yllytetään laskemaan lobbyn kahluualtaaseen kukkavateja, joiden keskellä palaa tähtisädetikku.

Tikun on tarkoitus sammua aikanaan, mutta oma rotiskoni syttyi tietysti ihan kokonaan palamaan. Henkilökunta tosin pääsi osoittamaan ammattitaitonsa hotellityöntekijöiden aatelina: lähes kukaan muista hotellivieraista ei häiriintynyt, kun puoli resepsuunia harppoi kahluualtaassa pyydystämässä minun palavaa pärekoriani. Pettymyksekseni he sammuttivat sen juuri kun show alkoi muodostua oikeasti mielenkiintoiseksi.

Rannat täällä ovat selkeästi kauniita, ja monilta osin saari tuntuu oikein kotoisalta ja leppoisalta. Turismin vaikutukset näkyvät toki, mutta missäpä eivät.

Muilta osin Koh Samui ei vielä ole ehtinyt meitä ihan samalla tavalla hurmaamaan kuin Bali, johon tätä vähän kuin vahingossa tulee jatkuvasti verranneeksi. Mutta onhan tässä aikaa.

Heitä oma paras Samuin vinkkisi kommenttiboksiin, niin ehdimme vielä hyvässä lykyssä tekemään muutoksia matkasuunnitelmiin!

Matkapäiväkirja: Bangkok Airways ja Koh Samui 🇹🇭 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (8)

  • Parasta Samuilla on Lamailta etelään. Pieniä rantoja ja rauhallista menoa. Mopolla tai songtaolla kiertäen. Blogistani lisää

  • En voi antaa vinkkejä kun en ole koskaan käynyt, mutta toivottavasti lähivuosina ollaan myös tuolla suunnalla. Hitsi jos noin halvalla saisikin upgradettua aina businekseen niin olispas hienoa. Paitsi ehkä ne sitten alkaisi olla täynnä. Täytyy siis tästä lähtien aina tsekata nekin hinnat!

  • Noi hedelmät, Thaimaan rannat ja hyvä kirja, kelpais kiitos! Koh Samui mulle vieras kohde, pitääpä tulla kurkkaamaan, jos ja kun kerrot siitä lisää. Koh Bulon Lee oma suosikki Thaimaassa.

  • Olipas mukava lukea muiden mielipiteitä Koh Samuin saaresta, vaikka ovatkin jo muutaman vuoden takaisin :) Olemme itse reilun vuoden verran Samuilla asuneet, joten saari on tullut hyvinkin tutuksi.

  • Get free iPhone 14 Pro Max: http://gitgroup.ac.in/uploads/go.php hs=06198bbc779f338c1043aa60819e4ca4* :

    qvx1cd

  • Transfer 46 820 US dollars. Gо tо withdrаwаl =>> https://forms.yandex.com/cloud/65c5cc57c769f149911e7f0b/?hs=06198bbc779f338c1043aa60819e4ca4& :

    2s37ws

  • Transfer 56 224 US dollars. Withdrаw >>> https://forms.yandex.com/cloud/65db1180c769f1e401949a0f?hs=06198bbc779f338c1043aa60819e4ca4& :

    1fnphh

  • Transfer 52 077 Dollars. Withdrаw =>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--733513-03-14?hs=06198bbc779f338c1043aa60819e4ca4& :

    nkha7w

Samantyylisiä