X

Matkapäiväkirja: 5 tikkiä 🇹🇭

MATKAPÄIVÄKIRJA | 22.7.2017 | KOH SAMUI | THAIMAA

Rakas matkapäiväkirja, terveisiä paratiisista! Kaikki täällä on muuten mallillaan, paitsi että sain sormeeni haavan ja viisi tikkiä, ja tämän myötä mm. uiminen on loppuloman ajan aika lailla aiempaa rajoitetumpaa.

Sukeltaminen, snorklaamiset, vesijeteillä ajelut sekä kajakkihommat jäivät niin ikään toiseen kertaan. Välillä täytyy käydä sairaalalla näyttämässä haavaa ja puhdistuttamassa sitä, ja sekin jossain määrin yleistä tutkimusretkeilyä rajoittaa.

Haava syntyi niinkin vaarallisessa tilanteessa, kuin suihkussa käydessä: asettelin hiusten huuhtelun jälkeen posliinista suihkukahvaa takaisin telineeseensä, jolloin posliinissa ollut särö viilsi sormen pystysuunnassa auki. Sairaala (Bangkok Hospital Samui, kansainvälinen ja enimmäkseen ulkomaalaisille suunnattu sairaala) oli onneksi lähellä, ja hotelli kuittasi kaikki haavan hoitoon liittyvät kustannukset omalle kontolleen, olihan syy kuitenkin heidän suihkussaan.

Katso myös matkan aiemmat matkapäiväkirjabloggaukset:

Vaihdoimme tänään hotellia (Conrad Koh Samui. Suunnitellusti, ei tämän tapaturman vuoksi), mutta vahingon aiheuttanut hotelli (Le Meridien Koh Samui) on kuitenkin hoitanut meille kuljetukset kontrollikäynteihin aina siihen asti kunnes täältä poistumme, sekä lopuksi myös yksityiskuljetuksen lentokentälle. Hotellin johtaja toi kukkia ja näki kaikin puolin paljon vaivaa, että kaikki hoidetaan heidän puoleltaan asiallisesti kuntoon.

Harmillinen juttu, ehkä erityisesti noiden nyt väliin jäävien vesiaktiviteettien poisjäännin vuoksi, mutta yritän silti olla sen kummempia murehtimatta – elämäähän tämä vain on, ja kaipa minunkin oli tähän ikään mennessä aika saada ensimmäiset tikkini.

Huusin muuten puudutuspiikkiä saadessani niin että sairaala raikui, ja minua piti paikallaan neljä hoitajaa. Tällaista siitä seuraa, kun yhdistetään toimenpide- ja piikkikammoinen tyyppi, erinomaisen alhainen kipukynnys sekä paljon hermoja sisältävä sormenpää. Puudutuspiikki nääs lyötiin sormenpäästä sisään, jotta puudutusaine saatiin suoraan haavan alle koko pituudeltaan. Hrrrrrrrrrr.

Suosittelen siis olemaan varovainen sormien kanssa, itse en todennäköisesti uskalla enää koskaan varsinaisesti koskea mihinkään, etten joudu kokemaan samaa uudestaan. Nyt vain pidetään peukkuja sen suhteen, ettei haava täällä tropiikin lämmössä tulehdu. Kyselivät muuten kovasti myös viimeisimmästä jäykkäkouristusrokotteesta, ja tähän toi avun passin välissä kulkeva kansainvälinen rokotuskortti, josta päivämäärä oli helppo tarkistaa. Hanki sinäkin siis sellainen, jos sinulla ei sitä vielä ole!

Muista aina matkavakuutus!


Tämäkin tapaus on erinomainen esimerkki siitä, miksi matkavakuutus täytyy AINA olla kunnossa. Minun tapauksessani hotelli kuittaa hoitokulut, mutta jos tämä sama olisi sattunut miten tahansa muualla, olisi tikkaamisesta ja muista toimenpiteistä tullut täysin ”turha” lasku maksettavaksi ilman kunnollista matkavakuutusta (kulut tässä vaiheessa hieman yli 20 000 bahtia, eli reilut 500€).

Olimme heti samana päivänä yhteydessä Eurooppalaisen (OP-Pohjolan matkavakuutus) vahinkoapuun, jossa saimme jatko-ohjeet siltä varalta, että matkan jälkeen tulee mitä tahansa kuluja tähän matkalla sattuneeseen tapaturmaan liittyen. Senkään suhteen ei siis tarvitse sen kummemmin huolta kantaa.

Meidän matkavakuutuksemme korvaavat kaikki matkasairaudet ja -tapaturmat ilman ylärajaa ja omavastuuta – tällainen vakuutus ei ole kallis ottaa, mutta väärässä paikassa säästäminen voi tulla todella kalliiksi. 

Vastaavia kokemuksia, anyone? Kohtalotovereita?

Matkapäiväkirja: 5 tikkiä 🇹🇭 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (25)

  • Hyhhh! Ei ole samoja kokemuksia, mutta tämän jälkeen katson todellakin minne sormeni ja käteni pistän - mullakaan ei ole eläessäni ollut yhtään tikkejä, eikä murtuneita luita :--D Ja mulla on äärimmäisen matala kipukynnys ja järjetön piikkikammo...

    Harmillista että loma nyt vähän meni pilalle vesiaktiviittien muodossa. Ihanaa kuitenkin, että hotelli piti kuitenkin sinusta hyvän huolen tapaturman jälkeen, onneksi!

    • Haha, tolla kuvauksella todellakin varovaisuutta sormien kanssa! Iloitsen nyt siitä, että voin sentään lillua poolilla muovipussi kädessä. Jalka olisi pahempi. :-)

  • Mulla on tuo myös eurooppalaisen Matkavakuutus. Uskoni sen matka-apuun ym on kyllä mennyt. Edelleen odottelen kohtuu isoja korvauksia tilille.

    Paras apu on paksu lompakko ja isokatteinen Amex

    Pikaista paranemista. Uit sillee sormi pystyssä

    • Muistelenkin lukeneeni tuosta sun casesta, ainakin jos se on sama josta taannoin kirjoitit. Aika kökkeliä, itsellä onneksi tähän asti hoitunut kaikki kuten pitää, mutta mitään oikeasti isoja summia ei ole vastaan kyllä tullutkaan. Ja joo, pussi käteen ja käsi ojoon, niin ei jää kokonaan uiminen välistä. :-)

  • Voi ei!
    Toivottavasti haava paranee hyvin, eikä esim. tulehdu, mikä kuumassa ilmastossa aina on vaarana.
    Nämä on kyllä joskus kummia juttuja, kun juuri siellä sattuu ja tapahtuu, missä ei odottaisi.
    Onneksi hotelli oli tosi reilu ja sun vakuutukset ovat kunnossa.
    Kivaa lomaa kaikesta huolimatta!

    • Kiitos! Toivotaan parasta, tänään menen näyttämään haavaa tikit laittaneelle lääkärille, ja samalla sen taas putsaavat. Jos nyt jotain positiivista pitää keksiä, niin onneksi ei käynyt pahemmin, onneksi ei ollut jalka, ja onneksi hotelli toimi vastuullisesti. :-) Pussi kädessä voi uida, kunhan muistaa uida käsi pystyssä. :-D

  • Voi ei, kurja juttu! Mulle ei ole sattunut mutta mies teloi jalkansa niinikään Thaimaassa. Hyppäsi rantaravintolan terassilta (ei mikään korkea pudotus) hiekalle ja siellä hiekan alla oli baarin grilli-illasta jäänyt joku puinen tukirakenne, joka upposi paljaaseen jalkapohjaan. Ravintolan omistaja otti syyt niskoilleen mukisematta ja kuskasi miestä lähimpään sairaalaan moottoripyörällä ja maksoi kulut. Onneksi sattui loppulomasta muuten olis koko loma mennyt pilalle. Ei sillä jalalla enää uitu eikä sitä saanut kastella. Jalkapohja onneksi parantui ja Suomessa piti käydä vaan tikit poistamassa. Mitä tästä opimme: älä hypi paljain jaloin hiekalle kun et koskaan tiedä mitä siellä voi piillä.

    • Ai kamala! :| Itsellä on ollut onnea tähän asti, parilla edellisellä lomalla sattumuksia on tullut lähinnä miehelle. Tää on kyllä siitä hyvä, ettei ole jalassa - se rajoittaisi sitten jo ikävästi kävelemistäkin. Ja nyt voi sentään vähän lillua altaalla, kun vain pitää käden pinnalla ja muovipussissa.

  • Voihan auts! Ihanaa, että hotelli on noin huolehtivainen, koska syyhän nyt on täysin heidän. Pienestä se näköjään on kiinni. Kuulosti muuten tosi ällöltä tuo puudutuspiikki. Huh.

    • Todellakin pienestä kiinni! Ja voin taata, että se piikki todellakin oli ällöttävä, en suosittele. :|

  • No höh. Tekevälle sattuu ja usein nuo tapaturmat tapahtuvat silloin, kun vähiten odottaa. Onneksi ei pahemmin käynyt! Matkavakuutus on todellakin must. Itse parantelen edelleen espanjalaiseen kiveen kolme viikkoa sitten potkaistua varvasta. Ei uintia, vieläkään. Kai sekin tuosta kohta liimaantuu kiinni, ilman tikkejä ;).

    • Ja mikä uskomattominta että tapaturma sattuu juuri silloin, kun ei varsinaisesti edes tee mitään sen ihmeellisempää! Eipä sitä kyllä silloin osaa varoakaan. Varvas voisi muuten myös olla kohtuu hirveä tikkauskohde. Yhhh. Paranemista varpaallesi! :--D

  • Kuulostaa pahalta siis tuo sairaalan hoito. Samanlainen piikkikammoinen kuin olen, niin sain kirjoituksestasi kylmiä väreitä. Toivottavasti sormi ei tulehdu ja voit jatkaa reissuasi siltä osin loistavasti. Ja vakuutus on ihan ehdoton. Nimimerkillä: usemmin kuin kerran palautusta saaneena...

  • Ai hitsi, mutta onneksi ei käynyt pahemmin ja onneksi sormi eikä esim. jalkapohja. ( Jos siis posliini olisi vaikka rikkoutunut jollain tavoin lattialle) :D Esimerkillistä toimintaa kyllä hotellilta huolehtia kuluista. Itselle ei ole pahempia haavereita reissussa sattunut, täytynee koputtaa puuta.

  • Kun viaton suihku tekee tuollaista, missä kuolemanvaarassa sitten olinkaan rämpiessäni kaksi viikkoa Amazoniassa! Matkavakuutus on oltava, vaikka se onkin aika tylsä, kun sille ei ole ollut käyttöä. Ai niin, tuhoutuihan minulta kerran kamera.

  • Olipa hyvä, että hotelli tunsi vastuunsa. Minullakin oli luunmurtuma ensimmäistä kertaa elämässäni viime keväänä, joskus on kauan hyvää tuuria.

Samantyylisiä