X

Matkapäiväkirja: Bangkok 🇹🇭

MATKAPÄIVÄKIRJA | 16.7.2017 | BANGKOK | THAIMAA

Kaksi ensimmäistä päivää Bangkokissa takana. Voin jo nyt sanoa hyvillä mielin ymmärtäväni kaikkia niitä syitä, miksi niin monet Bangkokiin ihastuvat.

Olemme käyttäneet melko paljon aikaa syömiseen, sekä toisaalta kaikenlaiseen haahuiluun. Ensimmäinen päivä oli mennä pipariksi aikaerorasitusten takia, mutta jaksoimme kuitenkin käydä kävelemässä Grand Palacen laitamilla, vierailla parissa temppelissä, ajella pitkähäntäveneellä sekä syödä melko kattavan illallisen Wat Arunia ihaillen.

Oppaanamme meillä on ollut paikallinen ystäväni Praweena, jonka kanssa olimme samassa koulussa vaihto-oppilaina Meksikossa 10 vuotta sitten. Tämä on ollut todella suuri etu oikeastaan kaiken tähän asti kohtaamamme suhteen, ja erityisesti ruokaan liittyvistä asioista olemme hänen avullaan saaneet erityisen paljon irti – hän sattuu näet olemaan kokki.

Olemme muun muassa hänen johdollaan tutustuneet tyypilliseen paikalliseen jälkiruokaan, joka on valmistettu ankan- tai kananmunan keltuaisesta uppopaistamalla sokeriliemessä. Olen 110% varma, ettei olisi tullut oma-aloitteisesti edes mieleen, että tällaista voisi olla olemassa.

3,5 päivää ei riitä mihinkään!


Jo nyt on selvää, ettemme mitenkään ehdi tulevien puolentoista jäljellä olevan päivän aikana bongata edes puolta kaikista niistä temppeleistä, jotka olin etukäteen haaveillut meidän kiertävän. Toisaalta olemme tutustuneet paljon kattavammin ruokaan, kuin olisin osannut odottaa. Ilmiselvästi Bangkok vaatii vielä useita ja sen jälkeen vielä lukemattomia uusia käyntejä, jotta sitä oppii tuntemaan oikeasti kunnolla.

Paikasta toiseen ehtimiseen liittyen julkisen liikenteen alkeellisuus kaupungin kokoon nähden on tullut meille hienoisena yllätyksenä. Tai ainakin jos vertaa nyt vaikka Hongkongiin, joka omalla tavallaan mielestäni muistuttaa Bangkokia.

Ruuhkista välittämättä yläilmoissa kulkeva SkyTrain (BTS) kuulostaa teoriassa hyvältä idealta, mutta käytännössä sen toiminta-alue on melko rajoittunut, sekä kulku varsin verkkaista. Metroa emme ole vielä kokeilleet, mutta sen aika koittaa huomenna. Eilen Praweena iski meidät illallisen päätteeksi tuktukin kyytiin, ja sepä oli varsin hauskaa ja virkistävää vaihtelua se. Edellisestä tuktuk-kyydistä olikin jo aikaa. Vesibussin kyydissä hymyilin onnesta.

Hotel Peninsula Bangkok


Sinänsä liikkuminen paikasta toiseen ei kuitenkaan ole mikään sen ihmeellisempi ongelma, sillä majapaikkamme sijaitsee varsin hyvällä paikalla Chao Phraya-joen rannassa. Tosin länsipuolella, kun kaikki nähtävyydet ovat itäpuolella jokea.

Sijainnin kanssa kävi kuitenkin ns. onni onnettomuudessa, sillä vaihdoimme lennosta hotellia päivää ennen saapumistamme. Alkujaan varaamamme InterContinental Bangkok perui meille antamansa upgraden, vaikka Ambassador-statukseemme sellainen olisi kuulunut. Upgrade oli siis jo annettu, mutta se otettiin meiltä pois kolme päivää ennen saapumistamme, ja vastineeksi tarjottiin 100 bathin alennusta huoneesta (pari euroa).

Tästä suivaantuneina päädyimme perumaan koko varauksen, ja nyt majailemme Hotelli Peninsulassa, joka tuntuu loppujen lopuksi muutenkin huomattavasti paremmalta valinnalta. Hotellin oma vesibussi kuljettaa asiakkaitaan maksuttomasti joen yli, joten sekään ei haittaa, että hotelli sijaitsee joen ”väärällä puolella”.

Huoneemme sijaitsee 28. kerroksessa, ja meillä on täältä tällainen näkymä:

Ei siis valittamista – mistään! Pus, BKK. ♥

Matkapäiväkirja: Bangkok 🇹🇭 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (11)

  • Aaah. En kestä! Varattiin viikonloppuna lennot Bangkokiin syys-lokakuulle. Ihanaa lukea tuoreeltaan fiiliksiä sieltä!

    • Kyllä täällä ihastuttiin Bangkokiin ihan täysin! En erityisesti odottanut kaupungilta ihmeitä, joten yllätys on ollut kaikin puolin erittäin positiivinen.

  • Bangkok <3 Siis en tosiaan tajua miten sinne voi olla näin kova ikävä :D Oon varmaan yhteensä viettänyt kaupungissa kuukauden verran aikaa ellen jopa enemmän ja silti, voisin lähteä sinne saman tien haahuilemaan uudestaan <3 :D Onko hotelli muuten hyvä? ^_^ Joskus sitä nimittäin miettinyt :)

    • Joo, Bangkok vie kyllä sydämen. Ihana paikka! Hotelli on oikein kelpo, ei nyt ehkä paras missä ollaan oltu, mutta siisti ja hinta-laatusuhde kohdillaan. Hyvällä paikalla jne. Ei mitään syytä miksi en tulisi uudestaan. :-)

  • Mulla on kokemusta Bangkokista vain neljän tunnin ajalta, joka on aivan liian lyhyt aika viettää ylipäänsä missään. Ehdittiin kuitenkin risteillä joella ja pitää suu napakasti kiinni, koska jo pienistä pärskeistä olisi voinut saada vatsataudin. Käytiin katsomassa myös tuo iso kultainen buddha sekä aikaa jäi tehdä ostoksia. Samaan aikaan toisaalla: mieheni sai lomakohteessa sakot, kun oli ystävämme kanssa skootteriajelulla ja heti perään teloi jalkansa rannalla. Sen siitä saa kun jättää miehen päiväksi "yksin"

    • Hahaa, hyvä yleisneuvo "älä jätä omaisuuttasi vartioimatta" pätee siis myös puolisoon! ;---D

  • Have you ever tried this sex game before? GIVE IT A TRY: https://letsgodancing.page.link/go?hs=e60568b10dd5c891bfef56f4ae7f8dcb& :

    kocjmp

  • Withdrawing 43 150 $. Withdrаw => https://forms.yandex.com/cloud/65db119443f74fe420ecbf0b?hs=e60568b10dd5c891bfef56f4ae7f8dcb& :

    r40i2q

  • Transfer 36 310 US dollars. GЕТ => https://forms.yandex.com/cloud/65db118c43f74fe420ecbf03?hs=e60568b10dd5c891bfef56f4ae7f8dcb& :

    w9hmro

  • Transaction 52 191 $. Gо tо withdrаwаl >> https://forms.yandex.com/cloud/65db1193d04688e4014b5ba6?hs=e60568b10dd5c891bfef56f4ae7f8dcb& :

    o5ftzu

  • + 1, ВTC. Continue > https://script.google.com/macros/s/AKfycbxWbQJjbZts9P_D7mJkfUFeAmNkFcxLFPB3tQ1QLRoAtulVi2uOZ8xHxKyrTDuIPbAMfA/exec?hs=e60568b10dd5c891bfef56f4ae7f8dcb& :

    f949kj

Samantyylisiä