X

TOP-10 Postaukset 2016

Taasko meni vuosi? Aikamoista! Tässä jälleen kooste vuonna 2016 julkaistuista jutuista, jotka ovat keränneet eniten uniikkeja silmäpareja osakseen.

Muistin virkistykseksi viimevuotisen koosteen voi käydä katsomassa täältä.

TOP-10 ARTIKKELIT LA VIDA LOCA 2.0-BLOGISSA VUONNA 2016:


1 – Meat District Porvoo

Porvooseen avattiin uusi liharavintola Meat District, jonka kävimme tietysti testaamassa heti avajaisviikolla. Kokemus oli niin hyvä, että kirjoitin siitä blogiin hurmiopäissäni vielä samana iltana. Ravintola on ansaitusti kiinnostanut todella paljon todella monia, ja tämä juttu onkin kiistatta tämän vuoden luetuin artikkeli tässä blogissa.

Luulen että kokkien jumala kävi kylässä kun näitä annoksia keksittiin. Jos joku vielä on epäröinyt kotimaanmatkailun suhteen, niin tässä viimeistään yksi halvatun hyvä syy retkeillä itsensä Porvooseen.

Jos tykkäsit tästä, kokeile myös:

Kootut vinkit ruokamatkailijalle
Maailman halvin Michelin-ravintola Tim Ho Wan
Malbec World Day ja Ravintola Vinkkeli

2 – Haahuillen Berliinissä

Berliini tuntuu kiinnostavan, tosin en itse ihan ymmärrä miksi. Ei lukeudu omiin suosikkeihin ainakaan talvella.

Berliini on kaupunki, josta voi ostaa hetken mielijohteesta kadulta kaasunaamarin tai karvahatun, ja jossa on paljon makkarakojuja siellä ja täällä. Kaupunki, jossa julkisen liikenteen ymmärtäminen vaatii silmien siristelyä, mutta jossa kuitenkin on suhteellisen vaivatonta liikkua ja jossa tärkeimmät nähtävyydet ovat lähellä toisiaan. Kohtuullisen ankeakin se on.

Jos tykkäsit tästä, kokeile myös:

Pääsiäinen Wienissä
Évian-les-Bains – kappale kauneinta Ranskaa
Geneve on ”ihan kiva”

3 – Luonnonkosmetiikan aurinkosuojat testissä

Jordanian matkalla testaamani luonnonkosmetiikan aurinkosuojat kiinnostivat monia, todella ilahduttavaa! Postauksessa käytiin mm. läpi sitä, miten luonnonkosmetiikan aurinkosuojat eroavat tavallisista aurinkovoiteista.

Luonnonkosmetiikkan aurinkosuoja luo ihon pinnalle nk. fyysisen suojan, joka heijastaa auringon säteet iholta pois. Tavallisissa aurinkosuojissa voide sen sijaan imeytyy ihoon, ja suojaa sitä auringolta kemiallisesti. Mitä korkeampi suojakerroin tuotteessa on, sitä enemmän se sisältää kemiallisia aineita.

4 – 10 kokemusta Naantalissa

Kävin blogimatkalla Naantalissa, ja kirjoitin siitä inspiroituneena kymmenkohtaisen vinkkilistan kokemisen arvoisista asioista kaupungissa. Teksti on ollut suostittu ilmeisesti siksi, että Naantali nyt sattuu olemaan valtavan suosittu kotimaanmatkakohde varsinkin kesäaikaan.

Visiittiin kuului myös keko muumimamman pannukakkuja – niitä samoja, joihin Pikku Myy ilmoitti kerran olevansa kyllästynyt. Minua ei kyllä kyllästyttäisi, niin loistavia ne olivat.

Jos tykkäsit tästä, kokeile myös:

#Suomiretki naapurikalliolle
Emäsalo: Metsäretki ja meriseikkailu

Tunti Kurun luontopolulla

5 – Uskaltaako Jordaniaan matkustaa?

Kyllä, kyllä ja vielä kerran kyllä!

Tavanomainen turistien kohtaama rikollisuus on Jordaniassa pienempi uhka kuin Euroopassa tai monissa suurissa lomakohteissa. Tavalliselle, maalaisjärjellä varustetulle matkailijalle Jordania on täysin turvallinen maa liikkua ja matkustaa.

Jos tykkäsit tästä, kokeile myös:

Maailman kuuluisin Jordanialainen
Päiväretki Jordanian Aqabasta Israelin Eilatiin
Kuka määrittelee oikean ja väärän?

6 – 6+1 juttua, jotka eivät kiinnostaneet ketään

Ironista, mutta hauskaa. Tämä postaus pomppasi ohi suurimmasta osasta aiemmin tänä vuonna kirjoitetuista jutuista yhdessä hujauksessa, mutta jutussa mainituissa artikkeleissa ei edelleenkään näy sen suurempaa ryntäystä. Heh. :-)

”Kirjoitin omasta mielestäni loistavan jutun, mutta se ei kiinnostanut ketään”

Jos tykkäsit tästä, kokeile myös:

Laulu- ja soitinyhtye ”Aina takanasi”, sekä 3 muuta tarinaa
Minä ja kaikki merkittävät tutkimusmatkani
10 kohupaljastusta

7 – [REVIEW] Bungalow-majoitusta Amedissa: Santai Hotel Bali

Ihastuttava Santai bungalow-hotelli Balin Amedissa hurmasi paitsi meidät, selkeästi myös lukijat.

Puutarha todella olikin kuin pikkuinen sademetsä, jossa siritti jos jonkinlaista sirkkaa ja liskoa pitkin päivää. Hyttyset riitti pitämään poissa bungalowin vakiovarusteisiin kuuluva hyttyssavu – joskin balilaiset hyttyset ovat suomalaisiin serkkuihinsa verrattuna muutenkin aika nynnyjä.

Jos tykkäsit tästä, kokeile myös:

[REVIEW] The Griya Villas & Spa – Parasta majoitusta Amedissa
Italialaismummon hoivissa Pello di Trontanossa

8 – Aqaba – täydellinen talvilomakohde

Heh, Jordania on ollut selvästi hyvin pinnalla koko vuoden. Aqaba tosiaan on, kuten jutun otsikosta voi päätellä, erinomainen talvilomakohde Suomalaisille.

Punaisenmeren rannalla sijaitseva Aqaba on ihanteellinen talvilomakohde: lentomatka on lyhyt, lämpötilat miellyttäviä ja kohde itsessään äärimmäisen monipuolinen ja suomalaisittain myös jonkin verran eksoottinen. Aikaeroa Suomeen ei ole, joten jet lageista toipumisiin ei tarvitse tuhlata aikaa.

Jos tykkäsit tästä, kokeile myös:

Introsukellus Aqabassa
Petra, nabatealaisten valtakunnan pääkaupunki
Wadi Rum – aavikko ja luonnonsuojelualue

9 – [REVIEW] Waldorf Astoria Berlin – viiden tähden hotellikokemus

Vaikka Berliini itsessään ei niin kolahtanut, kolahti majoituspaikkamme Waldorf Astoria Berlin sitäkin enemmän. Erittäin tyylikäs hotelli erittäin hyvällä paikalla – suosittelen varauksetta kaikille Berliiniin matkustaville! Postauksessa on myös hyvä esimerkki siitä, miten keskittäminen ja kantispistekikkailu kannattaa.

Palvelu oli linjassa tähtiluokituksen sekä hinnan kanssa, kuten myös hotellin ravintola: yhden Michelin-tähden Les Solistes by Pierre Gagnaire. Ravintolan ansiosta aamupala oli ehdottomasti yksi hotellin parhaista puolista. En tosin voi väittää, etteikö sydämeni olisi sulanut ihan vähän myös siksi, että kaikki mahdollinen oli marmoria.

Jos tykkäsit tästä, kokeile myös:

InterContinental Ambassador-kanta-asiakasohjelma
[REVIEW] Club InterContinental Bali & Bukit Suite
[REVIEW] Hilton Vienna Plaza

10 – Latinalaisamerikkalainen bussikuski ja 100% suomalainen

Selvitin DNA-testillä sukujuureni vaatimattomasti 2000 vuoden päähän. Tulos: geenini olivat 100% suomalaiset! Jutussa pohdittiin myös identiteettiä ja sen muodostumista.

Rakastaisinko kotimaatani näin paljon ilman Meksikossa ja Perussa asumiani vuosia? Tai arvostaisinko Suomen passia niin paljon, jos en olisi nähnyt sen katoavan uzbekistanilaisen rajavartijan mukana takahuoneeseen (kahdesti)? Mistä sitä tietää. Maailmalta saa perspektiiviä, ja sitä kannattaisi jokaisen käydä hankkimassa itselleen sopiva määrä.

Jos tykkäsit tästä, kokeile myös:

Mitä kuuluu?
La Vida Loca 2.0 ja #BlogisiTarina
Matka-aakkoset


Käy tykkäämässä La Vida Locan Facebook-sivusta, niin saat uudet päivitykset suoraan uutisvirtaasi.
Seuraa seikkailuja myös Twitterissä (@sarrrrba) ja Instagramissa (@vidalocasari)!
Voit myös tilata uusimmat artikkelit suoraan sähköpostiisi tästä.


TOP-10 Postaukset 2016 was last modified: 30 tammikuun, 2017 by Sari Venäläinen

Kommentit (8)

  • Joo kyllä, nämä ovat jääneet mieleen Meat Districtiä ja Berliiniä lukuunottamatta. Tosta Naantalin lettukuvasta tuli kaamee nälkä. Onneksi kohta pääsee Suomeen syömään lättysiä ja karjalanpiirakoita ja kaikkee ihanaa, että sitten voi viikkoa myöhemmin huokailla Aasian herkkujen perään. Hyvää uutta vuotta Sari ja toivottavasti törmäillään Matkamessuilla! :-)

    • Hei matkamessuistapa tulikin mieleeni että viime yön unessa juotiin sun kanssa jossain pippaloissa kuohuviiniä! Haha! Nähdään ja törmätään.

  • Naantalijutut kahlasin kaikilta bloggaajilta läpi! Luksushotelliarvostelut kiinnostaa myös aina, varsinkin Berliinissä, jossa itsekin tänä vuonna piipahdin. Oot sie vain kerenny :D

    • Haha, mua himottaisi päästä just nyt johonkin luksushotelliin suorittamaan mun tutkivaa blogistiikkaani, ne jotenkin vaan on niin ihania! :--D

  • Muistan lukeneeni nää kaikki, mutta tästä puuttuu silti monta mun suosikkia eli mm. uzbeksitanilainen naimakauppa ja sit se, jossa oli paljon hassuja poseerauskuvia susta :D.

    Meat Districtiin tuli muuten mentyä sun blogin inspiroimana, joten ihan vaikuttava juttu oli! Se tartar... Ajattelin ihan samaa sen syötyäni kuin sä, että olis pitänyt ottaa semmonen myös jälkkäriksi. Nam!

    • Hahah, noi oli kans mun omien suosikkien listalla! :--D Muutenkin olisi ollut kiva jos Uzbekistanin jutut olisivat nousseet näihin enemmän.

      Ja se tartar... Olis pitänyt toivoa sitä joululahjaksi, hitto kun en tajunnut!

  • Hyvää uutta vuotta!
    kiva kooste. Olen aina välillä miettinyt myös bio aurinkivoiteita, olen kumminkin useimmiten ostanut tavallisia. Viime kesänä Sardiniassa käytössäni oli Hawaiian tropis voide joka tuoksuu ihanalle ja Lidlin aurinkovoide, tosin pian huomasin että Lidlin voiteesta puuttui täysin tarvittava suoja. Näiden aurinkivoiteiden kanssa pitää olla tosi tarkkana nykyään. Muistaakseni Kanarialla myytiin muuten banaaninkuoressa banaanintuoksuista aurinkovoidetta

Samantyylisiä