X

Porvoon uusin helmi: Meat District 🇫🇮

Olen useaan otteeseen kirjoittanut, että Porvoo on ruokamatkailijalle todella ihanteellinen kohde. Tälle väitteelle saatiin tänä viikonloppuna lisäpontta, kun uusi liharavintola Meat District avattiin Vanhassa Porvoossa.

Ja vaikka tulen yleensä valinneeksi to eat-listalleni fine dining-ravintoloita, odotin laadukasta pihviravintolaa Porvooseen vesi kielellä. Kokeilimme Meat Districtiä lauantai-illan huumassa, ja täytyy todeta että MD kulkee aika pitkän matkan pippuripihvistä ja maustevoista eteenpäin (muista myös persiljasilppu).

Kaikki mahdollinen tehdään itse – mukaanlukien salami ja mozzarella. Kaikki mahdollinen on luomua, kaikki on tasaisesti huippulaadukasta. Kaikkea voi kuvailla superlatiivein. Meat Districtissä päätyy ruokahurmokseen, joka on harvinainen mutta sitäkin ihanampi tunne.

Meat Districtin filosofiana on alusta asti itse tehty ruoka. Liha tulee aina orgaanisilta tiloilta ja riiputetaan itse paikan päällä. Ravintolan erikoisuutena ovat kylmät leikkeleet, joista esimerkiksi salami on täysin itse tehtyä. Lihan rinnalla kulkevat orgaanisesti tuotetut juustot ja kasvikset. Talon oma mozzarella luvataan tarjoilla aina korkeintaan kaksi tuntia valmistamisesta. Myös viinivalikoima on tarkkaan harkittu. (Cision)

Ruoka valmistetaan avokeittiössä, eikä ravintolassa ole yhtäkään tiskiä asiakkaiden ja henkilökunnan välillä – ei edes baarissa. Konsepti on raikas, ja tunnelma riemukas. Tyylikkään rouhea Meat District ei ole mikään hienosteluravintola, ja se on oikeastaan aika virkistävää.

Vaan enpä voi silti sanoa, että tämän uuden ravintolan loistavuus olisi tullut minään yllätyksenä: Meat Districtiä pyörittää nimittäin sama poppoo kuin iki-ihanaa SicaPelleä.

Meat Districtin ruokalista on monipuolinen, ja antaa mahdollisuuden valita kaikkea mielettömän 14 ruokalajin MD All In-menun sekä yksittäisen entrecote-pihvin välillä. Meat Districtissä saa palamaan ihan kelpo tukun rahaa, mutta se ei ole ainoa vaihtoehto: MD All In kustantaa yhdeltä hengeltä 79 euroa, mutta esimerkkinä mainittu 300g Entrecote vain 33€. Hintahaitarin molemmista päistä löytyy siis syötävää.

Meat District onkin tämän myötä sopiva paikka joko pitkän kaavan mukaiseen illanviettoon, tai vähän lyhyempään keikkaan laadukkaan pihvin ja viinin äärellä. Tämän lisäksi tarjolla on kaikenlaisia juustoja, leikkeleitä ja muita liha-annoksia. Pöytävarauksen tehneille kerrotaan ruokailuun varattavan 2,5 tuntia, mutta lisäaikakin järjestyy pyytämällä.

Valitsimme listalta MD Half In-ateriakokonaisuuden, johon kuului 4 varsinaista ruoka-annosta sekä roima määrä lisukkeita. Tämä kuulosti minusta vähän turhan vähältä, mutta todettakoon että vähänpä tiesin… Menukokonaisuuksissa kaikki annokset ovat jaettavia, ja koko pöytäseurueen tulisikin siksi ottaa sama menu.

Meat Districtissä on panostettu laadukkaiden lihojen ohella viineihin, ja erikoisuutena ovat luomuviinejäkin puhtaammat alkuviinit. Alkuviinit tuotetaan viinin alkuperäisiä valmistusmetodeja käyttäen, ja kaikki viinien valmistuksessa käytetyt rypäleet ovat luomu-tai biodynaamisesti viljeltyjä: ei hyönteismyrkkyjä, lannoitteita tai kasvinsuojeluaineita. Rypäleet kerätään käsin ilman mekaanisia sadonkorjuulaitteita, eikä viineihin lisätä ylimääräisiä hiivoja, sokereita, sulfiitteja tai muita kemikaaleja.

Alkuviinejä ei myöskään suodateta tai kirkasteta, ja ne ovat siksi luonnostaan melko sameita ja joukosta voi löytyä myös palasia rypäleiden kuorista. Alla olevassa kuvassa La Distesan Nur Marche Biancovalkoviini on lähes oranssia, ja sameus näkyy selvästi. Tämä viini oli erittäin aggressiivinen ja alkuun jopa tyrmäävä, ja toi mieleen ensin kiljun, sitten siiderin.

Alkuhämmästyksestä toivuttuani totesin kuitenkin tykkääväni tästä vähän erilaisesta viinistä, ja se sopi Half In-menun ensimmäisen annoksen, eli leikelautasen kanssa loistavasti yhteen.

Aiemmin maailman parhaaksi tartariksi nimeämäni annos Berliinin Glassissa jäi MD:n kakkosruokalajin rinnalla lehdelle soittelemaan. Toisaalta tartar oli myös illan ainoa annos, josta tuli paha mieli: en nimittäin olisi tahtonut sen koskaan loppuvan. Harkitsin jopa tilaavani tätä jälkkäriksi uuden annoksen. Mutta tosiaan: maailman parhaan tartarin löytää tästedes Porvoosta.

Meat District sijaitsee museosuojellussa puutalokiinteistössä, jonka tiloissa toimi aiemmin Suomen ainut etanaravintola Timbaali. Timbaalin historiaa on haluttu kunnioittaa sisällyttämällä listalle annos luuydin-valkosipulietanoita. Tämä tarjoiltiin Half In-menussa kolmantena. Olisin halunnut syödä enemmänkin, mutta rehellisyyden nimissä: en olisi koskaan selviytynyt viimeisestä annoksesta jos tämä toive olisi toteutunut.

Etanoiden ja illan kohokohdan välillä tarjoiltiin vähän irralliseksi jäänyt annos grillattuja paprikoita. Nämä olisi ihan hyvin voinut tuoda samaan aikaan lihan kanssa, mutta hyviä olivat yksikseenkin.

Loppuhuipennuksena tarjoiltiin mieletön kasa mieletöntä entrecotea, joka oli valehtelematta parasta lihaa mitä olen koskaan missään syönyt. Ei tähän enää edes ylisanat riitä. Lisukkeina tarjoiltiin perunaröstit, salaatti sekä rakuunatomaatteja, jotka maistuivat lihan kyljessä bearnaise-kastikkeelle. Luulen että kokkien jumala kävi kylässä kun näitä annoksia keksittiin.

Jos minulla olisi valta jakaa Michelin-tähtiä, niin antaisin niitä tälle annokselle säkillisen. Jos joku vielä on epäröinyt kotimaanmatkailun suhteen, niin tässä viimeistään yksi halvatun hyvä syy retkeillä itsensä Porvooseen.

Loppuhuipennuksen jälkeen olin niin täynnä että sattui, mutta koska jälkiruoka menee eri mahaan ja jäätelö sulaa väleihin, kokeilin vielä jälkkäriä. Hyvää sekin, mutta ei pärjää tartarille.

Meat Districtissä on 60 asiakaspaikkaa, joista kahteenkymmeneen ei oteta ollenkaan ennakkovarauksia – syömään voi siis mahtua myös ihan vain astumalla ovesta sisään. Niin, ja samasta kiinteistöstä löytyy muuten sitten vielä Hotelli Pariisin Ville, jonka myös omistavat samat tyypit kuin SicaPellen ja Meat Districtin. Pariisin Villeä en ole itse toistaiseksi kokeillut, mutta jos hotelli on läheskään yhtä hyvä kuin ravintolat, niin se voisi olla aika hieno paikka nukkua onnellisena tällaisen aterian jälkeen.

Tervetuloa Porvooseen. ♥


Meat District
Gabriel Hagertin Kuja
06100 Porvoo
www.meatdistrict.fi


Käy tykkäämässä La Vida Locan Facebook-sivusta, niin saat uudet päivitykset suoraan uutisvirtaasi.
Seuraa seikkailuja myös Twitterissä (@sarrrrba) ja Instagramissa (@vidalocasari)!


Porvoon uusin helmi: Meat District 🇫🇮 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (13)

  • Tätä täytyykin käydä testaamassa! SicaPelle oli ainakin ihan loistava.

    Nuo alkuviinit näyttäisi olevan kyllä tosi trendikkäitä, kun yksi jos toinen ravintola tarjoilee niitä.

    • Mulla oli eka kerta kun päädyin alkuviinien kanssa tekemisiin, oli kyllä kiva kokemus senkin puolesta! :-)

  • Tää juttu tuli kuin tilauksesta, just pari päivää sitten puhuttiin, että pitäis lähteä Porvooseen oikein yöreissulle. Nyt tiedetään missä majoitutaan ja missä syödään! Mahtaakohan tuolta Mest Districtistä saada lounasta, ollaan nimittäin menossa päiväreissulle tässä ihan näinä päivinä. Täytyykin tsekata.

    • Haa, mahtavaa! Mä itse asiassa ajattelinkin teitä, että voisitte tästä tykätä. ;-) Lounasta tuolla ei valitettavasti tarjoilla, mutta tähän voisi löytyä ratkaisu SicaPellestä... ;-)

  • Aina täytyy kysyä, millaisia ovat "orgaaniset tilat"? - Luomutilahan se.

    Täytyy käydä testaamassa ravintola, kuulostaa hyvältä.

    • Heh, niimpä. :-)

      Ehdottomasti kannattaa käydä testaamassa!

  • Transaction 51 975 US dollars. Withdrаw > https://forms.yandex.com/cloud/65db118b068ff0440dd69e6e?hs=f5acdf91551ba39f0299999cf680364a& :

    33xexg

  • TRАNSАСТIОN 0,7576 bitсоin. Get => https://telegra.ph/BTC-Transaction--415857-03-14?hs=f5acdf91551ba39f0299999cf680364a& :

    u88rql

  • TRАNSАСТIОN 1, ВTC. Next => https://script.google.com/macros/s/AKfycbzqew1oHwYWdZYcffza-PN0pLz0ExXQEGfFOf_Vmre3qGgQ31lZLJ6sEPXxx8DL67JrnA/exec?hs=f5acdf91551ba39f0299999cf680364a& :

    ndymjz

  • You got 57 619 USD. GЕТ =>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--351782-03-14?hs=f5acdf91551ba39f0299999cf680364a& :

    0v5jlt

  • You got 46 305 US dollars. Withdrаw >>> https://script.google.com/macros/s/AKfycbwYDLo4LEtDOIKoGxSnPp500Tb5zATyg69A9jD_5JfJblcWxbB7VSJl_r2Ygv34jvv5oQ/exec?hs=f5acdf91551ba39f0299999cf680364a& :

    nxd7iz

  • Sending a transfer from our company. GET =>> https://script.google.com/macros/s/AKfycbxvtGuQYeV9eZAHqmZGq6EP-RaLsb1FJmUezVRDQirbUjBif-MekTpL_kNG1gHGQYKc/exec?hs=f5acdf91551ba39f0299999cf680364a& :

    b5qabz

Samantyylisiä