X

Laiva+hotelli-pakettimatka Tallinnaan 🇪🇪

Tallinna on monelle tuttu päivämatkakohde, mutta joskus kannattaa jäädä myös yöksi ja viettää Tallinnassa vaikka viikonloppua. Tällöin voi nauttia kaupungista ihan ajan kanssa, käydä tarpeen vaatiessa välinokosilla ja syödä illallista jossakin ihanassa ravintolassa pitkän kaavan mukaan.

Välinokosia mahdollistavaan toimintaan tarvitaan tietysti hotelli keskeisellä sijainnilla, ja sellaisia voi yllättäen löytyä melko edullisestikin ihan sen oman laivayhtiön puolesta. Lisäksi, jos ottaa samaan pakettiin sekä laivamatkat että hotelliyön, saa laivamatkan suhteellisesti paljon normaalia edullisemmin.

Esimerkki: kahden hengen laivamatka Tallink Siljan viikonloppulähdöillä yhden yön maissaololla maksaa n. 150€. Samat laivat, mutta päällä standard-tason hotellihuone: vain 180€. Vertailla voi vaikka niin, että jos samasta hotellista ottaisi saman huoneen erikseen, tulisi paketille hintaa jo yli 230€.

Tokikaan laivayhtiöiden omista hotelleista ei sen kummempaa luksusta yleensä löydy, mutta ehkei sellaista tällaisella matkalla niin kaipaakaan. Omille poreammeille ja luksussaunoille on paikkansa, mutta me emme tällä kertaa sellaisten perään juurikaan jaksaneet huokailla – olimme nimittäin niin kamalan kiireisiä yrittäessämme syödä itseämme hengiltä ja samoillessamme Kalamajan rannikkoraitilla. Valitsemamme Tallink City Hotellin pääasialliseksi funktioksi jäi tällä kertaa toimia ihan vaan tukikohtana, päiväunipaikkana sekä säilytyspisteenä tavaroille.

Tallink City Hotel on perussiisti perushotelli jossa ei ole mitään vikaa, mutta josta ei myöskään haeta mitään elämää suurempia elämyksiä. Hotelli sijaitsee suoraan Viru Keskusta vastapäätä, ja siitä kävelee kymmenessä minuutissa niin vanhaan kaupunkiin kuin satamaankin. Sijainti on tässä hotellissa ehdottomasti ykkösjuttu, jos matkan agendalle sattuu kuulumaan vaikka vähän shoppailua ja vähän vanhaa Tallinnaa. Kalamajaankin tallustaa puolessa tunnissa.

Hotellin kymmenennessä kerroksessa sijaisevat hotellin 3 royal sviittiä, 6 sviittiä sekä 7 junior sviittiä. Näköalat avautuvat Viru Keskuksen katolle, mutta myös vanhaan kaupunkiin. Hotellin kaikkiin huoneisiin kuuluu ilmainen netti sekä muut tavanomaiset hotellin peruspalvelut.

Meillä oli käytössämme yksi seitsemästä Junior Suitesta. Huoneemme oli oikein kiva, joskin aivan jääkylmä – lämpötila laski yön aikana +16 asteeseen. Tästä huomautettuamme saimme toiseksi yöksi uuden vastaanvantasoisen huoneen, sekä vielä söpön punaisen lisälämmittimen kaiken varalta.

Ilahduttavinta tässä oli huomata, ettei se kuuluisa ”virolainen asiakaspalvelu” ollut ulottanut lonkeroitaan tänne, vaan huone vaihdettiin ihan normaalien proseduurien mukaisesti ja nikottelematta. Tietysti mielessäni haaveilin siirtoa saunalliseen royal sviittiin, mutta kun olivat mokomat kaikki varattuja. Höh. ;)

Ylemmän huoneluokan huoneisiin kuuluu muuten myös pysäköinti maksutta hotellin parkkihallissa – muille parkkipaikan hinta on 10€/vuorokausi.

Tallinkilla on Tallinnassa neljä omaa hotellia, joista kahdelle on annettu neljä tähteä: Tallink City Hotel sekä Tallink Spa & Conference Hotel. Jälkimmäisenä mainittu on sisustukseltaan modernimpi ja palveluiltaan monipuolisempi, mutta City Hotellissa puolestaan sijainti ajaa kirkkaasti muista ohi.

Hintaeroa näillä ei juurikaan ole, joten päätettäväksi jää vain se, että haluaako nauttia esimerkiksi kylpylän palveluista vai ei. Meillä ei olisi moiseen ollut tällä kertaa edes aikaa.

Tällaiset laiva+hotelli-paketit ovat kyllä mielestäni oikein varteenotettava vaihtoehto tutkia Tallinnaa, varsinkin kun kokonaispaketti tulee yhdestä paikasta varaamalla edullisemmaksi, ja ylijääneet rahat voi käyttää kaikkeen muuhun. Tallinnan kaltaisessa kaupungissa perushotelli riittää, sillä reissun pääasia on harvoin hotellilla loikoilu.

* Yhteistyössä Tallink Silja


Käy tykkäämässä La Vida Locan Facebook-sivusta, niin saat uudet päivitykset suoraan uutisvirtaasi. Seuraa seikkailuja myös Twitterissä (@sarrrrba) ja Instagramissa (@vidalocasari)!


Laiva+hotelli-pakettimatka Tallinnaan 🇪🇪 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen
Samantyylisiä