X

Bistro Sinne ja Oktoberfest 🇫🇮

Illallisen tarjosivat Bistro Sinne sekä Visit Porvoo.

Porvoon ravintolaskene on pikkukaupungiksi melkoinen, ja siksi Porvoo onkin yksi Suomen parhaista ruokamatkakohteista. Omaksi kantikseksi on kaikesta hyvästä kilpailusta huolimatta muodostunut Taidetehtaan industriaalimiljöinen Bistro Sinne, joka kuulemma ”kaikkien yllätykseksi” on myös itse herra ravintoloitsijan suosikkiravintola Porvoossa.

Lieneekö tuhannes kerta kun kirjoitan Sinnestä, mutta minkä sille mahtaa, jos joku vain on niin lyömätön? Itseäni kiehtovat Sinnessä ennen kaikkea yllätykselliset, aina tasaisen laadukkaat ja parhaista raaka-aineista valmistetut annokset, jotka ovat kuitenkin suhteellisen edullisia. Viinivalinnat eivät ole menneet kertaakaan pieleen vaikkei osaisi itse mitään erityistä pyytääkään, koska henkilökunta joko tuntee viinit todella hyvin, tai sitten valikoimassa on pelkästään loistavia juomia.

Pyllytuntuma sanoo että molemmat väittämät pitävät paikkansa.

Toisaalta lisäpisteitä sataa myös mutkattomasta ilmapiiristä, ja siitä että on täysin mahdollista syödä vaikka pelkästään kolme eri alkuruokaa tai kaksi jälkkäriä jos siltä tuntuu, eikä kukaan puistele päätään. Kuulemma myös 19-osainen illallinen onnistuu jos asiakas niin haluaa. Alkuruokien suurena ystävänä päätin juuri tältä istumalta seuraavalla kerralla tilata 5-osaisen menun sijasta kaksi tai kolme alkuruokaa ja jälkkärin. Kuitti sille!

Perjantai-iltana minut oli kutsuttu Sinneen viettämään porvoolaisten bloggaajien iltaa. Tarkoitus oli maistaa Bistro Sinnen Oktoberfest-menua, joka sopi tietysti tälle Sinne-fanille erityisen hyvin.

Jotain kehitettävää siitä mielestäni löytyi: Oktoberfest-menussa nimittäin näkyi Oktoberfest vain kahdessa kohtaa – nimessä, sekä jälkiruokalettujen olutsiirapissa. Muilta osin menu keskittyi lähinnä sadonkorjuu-sesongin raaka-aineisiin, vaikka Oktoberfest jo sanana nykyään assosioituu sadonkorjuun sijasta lähes pelkästään oluttuoppeihin, makkaroihin ja nahkahousuihin.

Ehkä tuon menun olisi sitten voinut ihan vain nimetä jollain toisella tavalla, tai sitten tuoda Oktoberfest-kaljoitteluteemaa reippaasti esiin tavalla tai toisella kaikissa ruokalajeissa. Siis jos minulta kysytään, en tiedä kysytäänkö.

Niin, ja vaikka itse henkilökohtaisesti olen suuri viininen rakastajatar, vaatisi Oktoberfest-menu minusta sitä olutta myös sinne laseihin eikä pelkkään siirappiin. ;)

Mutta eipä käy viineistä valittaminen! Löysin nimittäin jälleen uuden suosikin:

Alkupalaksi tattista tattikeittoa pinjansiemenillä. Taattua Sinnen soppaa, vaikken edes tykkään pinjansiemenistä.

Tiesittekö muuten että vuohenjuusto sopii samalle lautaselle nieriän kanssa? En melkein usko sitä vieläkään, mutta kyllä se jotenkin vain toimi aika mielettömän hyvin. Yleensä alkuruoka hakkaa pääruoan 100-0, mutta tällä kertaa molemmat olivat tasaisesti mahtavia.

Hunajalla maustettua Taleggio-juusto. Mieletön kombo. MUTTA olisiko joku saksalainen juusto sopinut teemaan paremmin? Viis siitä, koska tämä oli aivan mahtava elämys siitäkin huolimatta että kyseessä oli italiano.

Tai ehkä juuri siksi.

Suosittelisinko Sinnen Oktoberfest-menua muille? Ehdottomasti, mutta vain jos kestää sen, etteivät tarjoilijat olekaan pukeutuneet nahkahousuihin eikä lautasella ole makkaraa. Menu on tasapainoinen ja erittäin laadukas, ja useassa ravintolassa turhaksi listan täytteeksi jäävä juustolautanenkin tällä kertaa äärimmäisen paikallaan. Kustannus tälle kombolle on 45€/laaki, eli ei missän tapauksessa mahdoton. Okroberfest-menua saa ostaa syödäkseen koko oktoberin ajan, eli lokakuun loppuun.

Bistro Sinne ja Oktoberfest 🇫🇮 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (3)

  • Kävin kesällä ensimmäistä kertaa sitten ala-asteen luokkaretken visiitillä Porvoossa katsomassa kesäteatteria, ja pitihän kaiken blogivouhotuksen takia käyä Sinne testaamassa, kun samassa rakennuksessa kerran oltiin jo valmiiksi. Ja kyllä, ymmärrän mistä puhut! Joskin viinit jäi vielä maistelematta, niistä en osaa sanoa, ruokaan oli kaikki tyytyväisiä, mutta oluesta seurueeni antoi noottia; kallista ja mautonta.

    • Haa, mahtavaa (ja moi pitkästä aikaa)! Olisi ollut aika kamalaa jos se olisikin kaiken tämän hypetyksen jälkeen ollutkin pettymys (kuten meille kävi Helsingin Demossa, josta voisi minusta riisua Michelinit pois ihan samoin tein...). :D

      En ole maistanut olutta Sinnessä, koska tosi harvoin sitä muutenkaan juon, joten en osaa tuohon sanoa oikein mitään - luulisi kuitenkin että vaihtoehtoja löytyy, ja tarjoilija osaa suositella jos yrittää tarkasti kertoa millaista haluaa kokeilla? :)

      • Haha, pitkästä aikaa! :D Oon mä jokaisen postauksen lukenu, mut oon ollu superlaiska kommentoija. Oman bloginkin päivitys on jäänyt tyystin koulukiireiden ja stressin takia. Oishan sieltä Sinnestä varmaan jotain maittavampaakin olutta löytynyt, mutta nyt sattu heikko valinta kohdalle. Ensi kerralla sitten, jos sellainen vielä sattuu kohdille!

Samantyylisiä