X

[REVIEW] Radisson Blu Marina Palace, Turku 🇫🇮

Keväinen suunnitelmani kesäviikonloppujen käyttämisestä kotimaanmatkailuun koki kauniiden säiden puuttuessa aikamoisen mahalaskun, ja kesän viimeinen viikonloppu olikin ainoa kerta kun pääsimme kotikaupungin laitamia kauemmas.

Tämäkin reissu tosin kumpusi hieman erilaisista syistä kuin halusta tutkia rakasta kotimaata: Club Carlson-tilillä makasi kasa syyskuussa vanhaksi meneviä pisteitä, jotka täytyi tietysti käydä käyttämässä pois – vaikka nyt Turussa.

Viikonloppu Turussa onkin mainio tapa sanoa murheille stop ja ruokahommille kyllä, sillä keneltä tahansa Turkuvinkkejä kysyykin, on vastaus aina kytköksissä ruokaan. Ja miksipä ei olisi, sillä Turku tuntuu olevan varsinainen kokkisväen mekka ja kulinaristinen päiväuni! Päiväunille on tosin hyvä hommata Turun matkallakin vakinaisempi majapaikka, vaikka Aurojoen yli kulkeekin muutama potentiaalinen silta jonka alla voisi hetkeksi päätään kallistaa.

Siltamajoituksen kaikesta houkuttelevuudesta huolimatta on La Vida Locan suositus turkulaisille päiväunille Radisson Blu Marina Palace Aurajoen rannalla, lähellä kaikkea ja erityisesti lähellä kaikkia ihania ravintoloita.

”Lupa nauttia”

Radisson Blut pyrkivät erottautumaan toisistaan erilaisten teemojen avulla, vaikka raamit tietysti asetetaan aina ketjun puolelta. Turun Radissonin teemaksi on valikoitunut ’Lupa Nauttia’, joka ainakin meidän kohdallamme toteutui oikein hyvin – yövyimme nimittäin syksyn saapumisen kunniaksi ylimmän kerroksen kulmasviitissä, jossa oli oma sauna ja näkymä Aurajoelle.

Rentoudu ja elä herroiksi Radisson Blu Marina Palace hotellissa Aurajoen rannalla Turun sydämessä, missä historiallinen Turku ja nykyajan kaupunkikulttuuri kohtaavat. Ylelliset huoneet, tasokkaat ravintolat ja monipuoliset palvelut luovat puitteet hotellielämykselle, jonka jokainen hetki on nautinto.

”Blu dreams”

Suomen Radisson Blu liputtaa vahvasti hyvän unen puolesta, ja tarjoaa Blu dreams-konseptinsa kruunuksi asiakkailleen laajan tyyny- ja peittovalikoiman. Sängyissäkin on oma erikseen Radisson Blulle kehitetty älypehmuste, joka kuulemma reagoi kehon lämpöön ja painoon (en ehtinyt huomata, koska nukuin kuin tukki. Vai olikohan syy älytäytteessä…?).

Standardityynyt ja peitot ovat tavallista untuvaa, ja ne kelpasivat meille tällä visiitillä hyvin – valittavana olisi kuitenkin ollut esimerkiksi viilentäviä, lämmittäviä, sekä erikseen selällään nukkuville kehitettyjä tyynyjä. Peittojakin olisi ollut niin astronauttikankaisia kuin erikoispitkiäkin yli kaksimetrisille.

Huoneeseen voi tilata lisämaksutta mm. korvatulppia, sarastelamppuja tai selkähierontalaitteita, ja Spotifysta löytyy Blu Dreams-hakusanalla hotelliväen keräämä soittolista, joka sopii mainiosti rauhoittumiseen ja nukahtamiseen.

Myös päiväunitarpeet oli otettu huomioon, ja huoneesta löytyi pehmoinen torkkupeitto:

Ja jos mietit mitä tapahtuu sängyn vierestä löytyvän valokatkaisinsarjan ylimääräiseltä näyttävästä painikkeesta….

Saunanäkymä Aurajoelle

Parasta sviitissä oli sauna, josta näkymät olivat poikkeuksellisen hienot. Kiukaan kyljestä löytyneelle kaukosäätimelle olisin tosin toivonut käyttöohjetta, vaikka lopulta toki selvittiin ilmankin. Täytyy myöntää että saunominen tuntui alkuun kovin exhibitionistiselta, vaikka ilmeisesti saunan ikkunat kuitenkin olivat ainakin jossain määrin tummennetut. ;)

Kylpyhuoneesta löytyi myös herttaisen punainen kylpyamme, josta olisi voinut katsoa vaikka elokuvia: makuuhuoneen telkkari oli nimittäin käännettävää mallia, ja sitä pystyi katsomaan joko sängystä tai kylvystä. Ehdottomia plussapisteitä keräsivät oikea hiustenkuivaaja sekä reilun kokoiset shamppoo- ja hoitoainepullot – vaikka olenkin vastikään lyhentänyt tukkaani kymmenellä sentillä, olen silti aina kriisissä minikokoisten shamppoopullojen kanssa. Täällä ei tarvinnut kriiseillä.

”Aamiainen kuten haluat”

Aamiainen kuten haluat ei ollut ihan sitä mitä me olisimme halunneet, sillä olimme henkisesti valmistautuneet tilaamaan aamiaisen huoneeseemme. Tulimme kuitenkin toisiin aatoksiin nähtyämme huoneaamiaisen perusvalikoiman, joka oli makuumme kovin suppea. Peruspaketin päälle olisi toki saanut lisämaksusta esimerkiksi pekonia ja munakokkelia, maissihiutaleita tai maustamatonta jogurttia, mutta hintojen suolaisuuden vuoksi päädyimme muun aamiaiskansan seuraksi buffettiin.

Tähän liittyen olen lähettänyt hotellille palautteen, ja ehdottanut tämän palvelun kehittämistä. Kun tuotteet kuitenkin ovat jo hotellin keittiössä olemassa, ei mikään estäisi tekemästä aamiaislistasta vaikka ”rasti ruutuun”-tyyppistä tilauslomaketta: asiakas saisi itse valita itselleen sopivan määrän juuri sitä mitä haluaa, ja maksaisi tästä sitten määrän mukaan sovitun lisämaksun. Business class- ja suite-luokan hintoihin aamiainen huoneeseen kuuluu automaattisesti pakettiin, mutta muiden huoneiden osalta palvelun arvo on 25€.

Buffet-aamiainen oli minusta kuitenkin keskimääräistä suomalaista aamupalabuffaa laadukkaampi, ja esimerkiksi erilaisia myslejä ja siemeniä oli tarjolla normaalia laajempi valikoima. Myös hedelmiä oli dragonfruitia myöten tarjolla kiva kattaus, ja kylmätiskistä sai lohta leipänsä päälle. Erityiskiitos täytyy antaa kuitenkin kahvista, joka saattoi olla parasta aamupalakahvia jota olen hotellissa saanut! Meiltä myös kysyttiin haluammeko kahvin tumma- vai vaaleapaahtoisena, ja jo pelkästään tämä oli minusta palvelukokemuksen kannalta ilotulituksen arvoinen juttu.

Kuntosali ja lisää saunoja

Kävimme tietysti myös kurkkaamassa hotellin kuntosalille, joka oli jokseenkin tyypillinen hotellikuntosali laminaattilattioineen ja kuntopyörineen. Uima-allasta hotellista ei löydy, mutta yleiseen saunaan pääsee jos omassa huoneessa ei sellaista ole. Tämä mahdollisuus kuuluu automaattisesti kaikkien huoneiden hintaan.

Kaiken kaikkiaan tykkäsimme Marina Palacesta todella paljon, ja viikonloppu Turussa oli odotustemme mukainen. Ystävällinen henkilökunta, loistava sijainti, laadukas huone ja keskimääräistä parempi aamupalabuffa – mitäpä sitä muuta voisi oikeastaan hotellilta toivoakaan?

Niin ja btw, hotelli on myös lemmikkiystävällinen: lemmikit saavat oman pienen tervetuliaispakettinsa saapuessaan, enkä tähän hätään keksi mitään liikuttavampaa. ♥

* Postaus on toteutettu huoneluokan korotuksen osalta yhteistyössä Radisson Blu Marina Palacen kanssa.

[REVIEW] Radisson Blu Marina Palace, Turku 🇫🇮 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (51)

  • Hyvä ja kattava arvostelu :). Kiitos tästä! Kyseinen hotelli on ollut oikeastaan ainoana harkinnassa, kun olemme miettineet Turun reissua pariinkiin otteeseen. Vielä ei ole tullut toteutettua kyseistä matkaa, mutta näyttää siltä, että tämä on ehdoton ykkösvalintamme, kun suuntaamme sinne joskus :).

    • Tuolla oli otettu monet pikkuasiat todella kivasti huomioon, alkaen juuri tuosta tumma- ja vaaleapaahtoisen kahvin erottelusta aina koiravieraiden ruokapusseihin. Suosittelen erittäin lämpimästi. :)

  • Nämä sun kuvat! Olispa itelläkin noin ammattimaiset otteet kuvien kanssa,.
    Suomen Radisson Blu:t houkuttelis kovasti, mutta ekana haluan testata Helsingin Plazaa. Se on nyt Helsingin ainoa RB, jossa en ole vielä käynyt.
    Turkuun kyllä lähtisin tuollaiseen sviittiin. Tuo sauna näyttää kutsuvalta ja kuuluu ehottomasti sviittikokemukseen :)

    • Hihi :) Mä en ole varmaan ollut koskaan missään muussa Suomen Radissonissa, paitsi tietty erilaisissa koulutustilaisuuksissa ja sellaisissa. Tämän perusteella voisi kokeilla useampaakin, olisi mielenkiintoista nähdä miten tuo teemoittelu käytännössä näkyy eri hotellien välillä.

  • Muutaman kerran hotellissa vierailleena on päällimmäisenä jäänyt mieleen juuri tuo aamiaisen valikoiman laajuus ja laatu - ja juurikin positiivisessa mielessä. Jokaisella kerralla meillä on ollut koira mukana (bullmastiffi) ja aina respan henkilökunta on tullut tiskin takaa rapsuttelemaan ja tervehtimään myös karvaisemman vieraan. Liekkö ihan yhteisesti sovittu käytäntö heillä. :)

  • Huikeen näkönen hotelli! Ihanaa kun ketjuhotellitkin panostaa persoonallisuuteen ja pieniin yksityiskohtiin, kuten just tuohon kääntyvään telkkariin, punaseen ammeeseen ja isompiin shampoopulloihin. Myös tuo, että tarjolla on erikoistyynyjä ja -peittoja tuo jotenkin tosi spesiaalin fiiliksen, vaikken usko että kovin monikaan hyödyntää tuota tarjousta. Hotellille tällanen erikoispalvelu ei maksa juurikaa ekstraa, sillä eri vaihtoehdot pidentää yksittäisen petivaatteen ikää. Nyt iski kyllä hinku luksushotellilomaan :D

    • Ne untuvapeitot ja tyynyt oli ihania, mutta jälkeenpäin harmittaa etten edes tutkivan journalismin nimissä tilannut mitään hienoa erikoispeittoa tai tyynyä kokeiltavaksi. :D Seuraavalla kerralla sitten!

  • Onpa mahtava hotellikokemus! Tuollaisissa teknologialla kikkailevissa hotelleissa yleensä on jokin perustavalaatuinen asia, kuten siisteys, pielessä, mutta sellaista ei sitten ilmeisesti ollut. Jo pelkästään sauna on kokemisen arvoinen! Ainoa tietysti, joka meitsiä mietityttäisi, on tämän lystin hinta.

    • Juu, täällä ei ollut kyllä mitään moitittavaa :) Hinta yölle n. 450€ vähän riippuen sesongista ja viikonpäivästä!

  • Hulppea tuo sviitti, eihän tuolta huvittaisi edes poistua Turkua katselemaan! Mäkin jäin tosin tässä miettimään, että paljonkohan tuo huone maksaa.

    Mun oli tarkoitus tässä kesällä käydä tutustumassa Turkuun, kun en ole käynyt siellä käytännössä ikinä (kakarana vanhempien kanssa ehkä joo, mutta ei ole mitään muistikuvia). Se nyt kuitenkin valitettavasti hautautui muiden juttujen alle. No, ehkä nyt syksymmällä tai sitten ensi kesänä.

    • Onneksi ei ollut mitään paineita Turun katselemisesta, ja saatiin ihan rauhassa lölliä huoneessa :D Tallinnassa meillä on käynyt niin, että meillä oli superihana huone, muttei ehditty siitä kunnolla nauttia kun piti käydä kiertelemässä ja mitä kaikkea ;)

      Hinta tuolle on n. 450€/yö normaalijutuista riippuen. :)

  • Tuo sviitin sauna vakuutti mut täysin! Rennon fiiliksen hotelli selkeästi :) Ja hei, jos aamiaisella on tosi hyvää kahvia niin se saa myös huippupisteet omissa silmissä. Kiva kokemus varmasti.

    • Sauna oli ihana, ja kahvi oli mahtavaa! Ei tosiaan harmita että käytiin :)

  • En ole tainnut koskaan Suomessa Radisson Blussa yöpyä, mutta ulkomailla ainakin ovat olleet oikein hyviä. :) En voi kyllä valehdella, tuo kulmasviitti todellakin kelpaisi! Voisi toki olla, että en olisi koko huoneesta poistunutkaan, mutta hyvin näyttää Turku aukeavan yläilmoistakin. :D

    • No täytyy myöntää ettei me ihan hirveesti poistuttukaan ;D Kierreltiin turussa aamu- ja iltapäivä, mentiin hotellille kolmen aikoihin... Sitten illalla syömään ja takaisin huoneeseen :D Seuraavana päivänä visiitti satamaan ja siirtyminen seuraavaan kohteeseen :)

  • Kyllä mä vaan niin tykkään tästä hotellista <3. Vuosi sitten vietin Marinassa pari yötä, en tosin sviitissä vaan Business Class-huoneessa, tykkäsin kyllä siitäkin. Silloin jäi harmittamaan, kun oli viikonlopulle niin paljon ohjelmaa. En ehtinyt nauttimaan hotellista niin paljon kuin olisin tahtonut. Lähtisin kyllä milloin vain uudelleen. En muista missä sängyssä olisin saanut niin hyvät yöunet kuin tuolla. Tämä postaus saikin minut kaipaamaan kunnon hotelliviikonloppua. Ihania kuvia sulla kyllä tässä, sait hyvin välitettyä tunnelman :)!

    • Hotelliyöpymiset on ihania, varsinkin jos huoneessa on jotain mitä tahansa vähän spessumpaa :) Kyllä Marina Palace vakuutti mut ihan täysin, mahti paikka! Ja onneksi meillä ei ollut oikein mitään ohjelmaa, niin saatiin nauttia tuosta oikein kunnolla!

  • Hieno hotelli ja upeasti otettuja kuvia! Aloin kuvia katsellessa pohtimaan omaa majoitustapaani, joka on kyllä muuttunut viime aikoina todella paljon. Toki luksushotellit ovat tietyissä paikoissa ja reissuissa tosi jees ja erityisesti lasten kanssa reissatessa, mutta itselleni on tullut nykyään iso kynnys maksaa majoituksesta yli parikymppiä. Toki viime reissulla Airbnb kämpät olivat m. 70€ hintaisia Italiassa, mutta erityisesti yksin reissatessa 10-30e/yö on se, mihin hakeudun eikä se ole niinkään rahakysymys kuin fiiliskysymys :)

    Mutta tosiaan, majoitus aina reissukohtaista ja toisinaan on kiva olla luksusta ja silloin tuollainen huone olisi mitä parhainta :)

    • Mulla on toisinpäin, nukuin ennen ihan missä vain kiven päällä ja lutikoiden seassa ilman mitään ongelmia, kunhan vain oli halpaa. Nyt ei enää "tarvitse" kun hotellit voi maksaa jollain muulla kuin opintotuella, ja huomaan kyllä tottuneeni jo ihan kunnon sänkyihin ja nauttivani tällaisista luksusjutuista melkein huolestuttavissa määrin :D Olen siis kai oppinut pitämään majoitusta osana kokemusta, ennen se oli vain paikka jossa kävin vetämässä pakolliset yöunet. :)

Samantyylisiä