X

Liebster lobster – 11 kysymystä matkabloggaajille

Just Go-matkablogin Miila jakoi vähän tunnustuksia, myös minulle – minulla tosin on joku mielikuva että olisin joskus johonkin tällaiseen samannimiseen yhdentoista kysymyksen settiin heittänyt vastaukseni, mutta koska en nyt sellaista postausta onnistunut arkistoistani löytämään, niin sepä sopii oikein mainiosti, että tällaista sattui kohdalle. ;) Ideana on siis vastata edellisen bloggaajan asettamiin 11 kysymykseen, keksiä 11 uutta kysymystä ja lähettää ne eteenpäin 11 bloggaajalle. Kiitos siis vielä ’palkinnosta’ Miilalle, joka esitti seuraavanlaiset kysymykset:

1. Mikä asia teki sinut viimeksi onnelliseksi?

Tieto siitä että kesäloman alkuun on enää pari hassua viikkoa, se että olen käynyt nyt monta päivää putkeen pyöräilemässä, se että mulla on maailman ihanin pieni perhe, ja se että mulla on uusi reppu valmiina odottamassa matkaa Eurooppaan. Yleisesti ottaen olen ollut hirmuisen onnellinen viime aikoina, joten on vaikea eritellä mitään yksittäistä onnelliseksi tekevää asiaa.

2. Mistä blogisi nimi tulee?

Aloitin La Vida Locan ensimmäisen version vuonna 2008, ja silloin kai vain halusin jonkin espanjankielisen nimen ja La Vida Loca tuntui tarpeeksi helpolta, koska se oli tietyistä eräistä syistä suomalaisille tuttu. ;) La Vida Loca 2.0 syntyi, kun lähdin Rantapallosta omille teilleni ja etsin uutta blogisuuntaa.

Kaivelin hieman arkistoja, ja löysin kuusi vanhaa blogibanneria. Täytyy sanoa että tuli aika hellyyttävä fiilis. ;’)

3. Minkälainen on täydellinen aamu?

Kotona: Sellainen, jona herää aikaisin auringon säteisiin ilman kiirettä minnekään. Hyvä jättiläisaamupala ja mielentilasta riippuen blogeissa pyörimistä, kirjan lukemista tai joku pieni treeni. J nukkuu aina viikonloppuisin pitkälle iltapäivään, ja hyödynnän aamupäivät kaikkeen ihanaan pikku puuhasteluun yksikseni. Aamupäivät ovat myös otollista aikaa leipomiskokeiluille, koska todistusaineiston ehtii hävittää katastrofin iskiessä ennen eräiden aamunkoittoa. ;) Tänä viikonloppuna olen uppoutunut aamun tunteina Pohjois-Koreasta loikanneiden tarinoita kertovaan ”Suljettu maa”-kirjaan, syönyt aamupalaksi höyrytettyä parsaa, mozzarellasalaattia sekä lettuja. Ei hullumpaa.

Matkoilla: Kaikki aamut! ♥

4. Paras matkavinkkisi

”Älä pelkää”. Jokainen voi tietysti tulkita tuon omalla tavallaan, mutta itse ajattelisin, että on turhaa pelätä haastaviin kohteisiin matkustamista, paikallisiin tutustumista, uusien ruokien maistamista, eksymistä tai edes pettymistä. Sillä tavalla jäisi kamalan paljon maailman hienoutta näkemättä, kun ei uskaltaisi poistua omasta olohuoneestaan.

5. Lempikohteesi, jossa olet käynyt?

Lima, tai jos sitä ei lasketa niin Rio de Janeiro. ♥

6. Kohde, jonne haaveilet pääseväsi?

Buenos Aires… Tai Argentiina yleisestikin. Olen harjoitellut nyt mielestäni Malbec-asioita jo tarpeeksi kotioloissa, joten olisi jo korkea aika päästä argentiinalaisille viinimaille maistamaan paikallisia herkkuja. Myös ruoka kiinnostaa, ja musiikki, ja maisemat, ja ihmiset, ja…. kaikki. Toisaalta haaveilen myös hyvin aktiivisesti Kuubassa sekä Dominikaanisessa Tasavallassa vierailusta. Ollapa miljonääri! Olisi kätevää jos voisi saada maailmassa kaiken.

7. Auringonnousu vai auringonlasku?

Molemmat, mutta ehkä vieläkin enemmän nousu. Toisaalta auringonlaskuja on paljon helpompi kuvata! Alla oleva kuva on napattu Máncorasta, Perun pohjoisrannikolla sijaitsevasta hippikaupungista, jossa olen nähnyt paitsi huikeita auringonlaskuja, myös ylivoimaisesti vaikuttavimman määrän naisten ajelemattomia kainalokarvoja.

8. Jos saisit valita kolme asiaa mukaan autiolle saarelle, niin mikä ne olisivat?

Kirjoitusvälineet, kamera, kirjoja. Olisin varmaankin maailman onnellisin ja toteuttaisin vihdoinkin unelman kirjan kirjoittamisesta! Lapsena määrittelin, ettei ensimmäisen kirjan tarvitsisi olla kovin pitkä, vaan alkuun riittäisi esim. kotien rukouskirjan (?!) paksuinen opus, joten ei kai tuo ole homma eikä mikään jos vain pääsee autiolle saarelle ja riippumattoon.

9. Mitä odotat eniten tulevalta kesältä?

Roadtrippailua Euroopassa, jossa matka alkaa ja päättyy Milanoon. Emme ole vieläkään sen ihmeellisemmin suunnitelleet reittiä tai käyntikohteita ennakkoon, mutta näyttäisi siltä ettemme ehdi heittämään keikkaa Venetsiassa vaikka niin alun perin toivoin. Tosin Venetsiahan ansaitsee aina ihan oman matkansa, eikös niin…

10. Mikä on mielestäsi paras vuodenaika?

Kesä, koska se tarkoittaa usein kesälomaa, varvastossuja, jäätelöitä, pyöräilyretkiä, pitkiä iltoja, grilliruokaa ja mansikoita. Talvella on kylmää, ankeaa ja ennen kaikkea pimeää, joten olen hyvin vähäisesti talvifani.

11. Kotimaa vai ulkomaat?

Ei mustavalkoisesti kumpikaan, joten sopiva suhde koti- ja ulkomaita voisi olla esim. viettää vuodesta 4kk Suomessa ja loput ulkomailla. :D

Noin! sitten minun 11 kysymystäni muille….

11 kysymystä matkabloggaajille:

1. Mikä on tärkein yksittäinen matkustusmukavuutta lisäävä asia, jonka haluat mukaan lennolle tai pitkille bussimatkoille?
2. Mistä löytyy maailman paras treffipaikka ja millaiset treffit siellä kannattaisi järjestää?
3. Mitä vastaat, kun joku ulkomailla kysyy kysymyksiä tyypillisestä suomalaisesta ruoasta?
4. Onko mikään ruoka todella parempaa kuin ankankoipi-confit, ja jos on, niin mitä se on ja missä olet sitä syönyt?
5. Jatkokysymys edelliseen: mikä on sellainen ruoka jota et pystyisi syömään, vaikka se kuinka olisi kohteessa normaalia ja arkipäiväistä (paistettu koira, vartaaseen pujotettu kissa, friteerattu marsu, haineväkeitto…)?
6. Mikä on noloin kulttuurimoka, jonka olet tehnyt maailmalla?
7. Millaisiin asioihin kiinnität huomiota majapaikkaa valitessasi? Hinta? Sijainti? Ilmastointi? Tyynyvalikoima ja huonepalvelu?
8. Kuinka paljon valikoit matkakohteitasi eettisin/poliittisin perustein? Oletko esim. jättänyt matkustamatta jonnekin siksi, että kyseisen maan poliittinen tilanne on kyseenalainen?
9. Minne sinua EI kiinnostaisi matkustaa? Miksi?
10. Mitä käytät ensisijaisena tiedonhakukanavana, kun päätät matkustaa kohteeseen jossa et ole aiemmin käynyt?
11. Mikä on mielenkiintoisin stereotypia jonka olet todennut maailmalla vääräksi?

Alkuperäisten sääntöjen mukaan tätä haastetta pitäisi jakaa pienille ja/tai aloitteleville blogeille. En kuitenkaan millään keksi tähän 11 blogia, jotka eivät olisi tätä vielä saaneet saati että täyttäisivät nuo edellä mainitut kriteerit, joten toivon että tähän tarttuvat kaikki ne joiden mielestä näihin kyssäreihin olisi hauska vastata. En silti voi olla toteamatta, että mielelläni lukisin vastauksia näihin kysymyksiin ainakin Annikalta ja Eveliinalta, joista kumpikaan ei tosin ole minkäänsortin aloittelija. ;)

Liebster lobster – 11 kysymystä matkabloggaajille was last modified: 27 toukokuun, 2015 by Sari Venäläinen

Kommentit (6)

  • Tuo sun matkavinkki ei vois olla parempi. Mun reissufiilis on ainakin heti pilattu, jos matkatoveri yhtään panikoi tai hätiköi, ei maailmalla usein kuitenkaan sen kummepaa kuitenkaan ole jos maalaisjärjen pitää matkassa mukana. Tietynlainen heittäytyminen ja itsensä likoon laittaminen on myös aina tärkeää: silloin hyvästä reissusta voi tulla uskomattoman mieletön. Ja voi Mancora, se on kyllä tosi jees, olkoon miten bileparatiisi hyvänsä. Itse en tosin samanlaista kainalokarvahavaintoa siellä tehnyt :D

    • Mua jotenkin vaivasi Máncorassa kaikesta kauneudesta huolimatta se, että se oli niin selkeästi kahden asian paikka: bileitä tai hippeilyä. Se on ollut yksi ainoista sellaisista paikoista, jossa on ollut todella vaikea yrittää tutustua keneenkään, koska kaikki vain tuntuvat etsivän jotain yhden illan petiseuraa! :D

      Siellä oli silloin pesiytyneenä sellainen argentiinalainen hippiseurue, joilla kaikilla oli pitkät kainalo- ja jalkakarvat sukupuolesta riippumatta. ;D

  • Kiitos :D

    Ihanaa, että meette Gardalle seikkailemaan Euroopen turneella. Ja minäkin lähtisin koska vaan takaisin Argentiinaan Malbecia maistelemaan. Siellä ei ole kyllä paikan päällä tullut tehtyä noita kainalokarvahavaintoja :P

    • Ehkä kainalokarvat eivät pesi samoilla alueilla kuin Malbec, tai sitten ovat kaikki lähteneet hippeilemään jonnekin muualle :D

    • Kyllä varmaan, ei tosin olla vielä sitä lyöty lukkoon. :P

Samantyylisiä