X

Kylä keskellä viidakkoa 🇵🇪

Perussa opiskeluun kuului suhteessa todella paljon erilaisia opintomatkoja, ja yksi merkittävimmistä ja parhaiten mieleen jääneistä oli viikon mittainen ekskursio Amazonin sademetsään Manun kansallispuistoon Perulaisella kaakonkulmalla. Unescon maailmanperintökohteiden listalta löytyvää Manun kansallispuistoa pidetään maailman tärkeimpänä sademetsän suojelualueena ja sen pinta-ala on suuruudeltaan n. kaksi miljoonaa hehtaaria.

Olen kirjoittanut Manusta pienen jutun aiemminkin, ja se löytyy täältä. Huomasin kuitenkin tuossa aiemmassa postauksessani huutavan vääryyden: olen kokonaan unohtanut mainita viidakkorämpimisen ohella tehdystä pistohyökkäykseen majoituspaikkamme läheisyydestä löytyneeseen paikalliseen kylään, joka on niin pieni ja niin keskellä viidakkoa, ettei sitä löydy edes kartalta. Minulla ei siten ole tietoa sen nimestä tai edes tarkasta sijainnista.
Kylästä löytyi yksi pieni ravintola, kioski/kauppa, joku kouluntapainen sekä yksi kolikkopuhelin. Kännykkään ei luonnollisesti löytynyt kenttää koko sademetsäalueella, eli käytännössä tämä kolikkopuhelin oli ainoa mahdollinen yhteydenpitoväline ulkomaailmaan noilla kulmin. Tuolloin koin tämän erittäin ahdistavaksi, mutta nykyisellään saattaisin kovastikin arvostaa hetkellistä pääsyä tavoittamattomiin!

Kylässä oli yksi ainoa kylänraitti, joka äkkiseltään katsottuna on kyllä melkoisen suuruudenhullu, sillä siinä oli paikoitellen ihan oikeasti piirrettynä neljä kaistaa. No, mahtuupahan kulkemaan oikein monta kaistallista jos jonkinlaista koslaa, erityisesti ottaen huomioon että lähes kaikki tuolla bongatut kulkuneuvot olivat kaksipyöräisiä. ;)

Amazonilla oli, kuten arvata saattaa, varsin kosteaa ja kuumaa. Normaalistihan en ole koskaan noin hikisen ja turvonneen näköinen krhmkrhmrkhmh….

Erityislaatuisen viehättävää! Olisi tosin ollut mielenkiintoista viipyä tuolla vähän pidempäänkin, sillä olisi kiva tietää millaista on elämä kylässä, joka on meikäläisnäkökulmasta katsottuna noin hurjan eristyksissä kaikesta. Huh.

Onko muita Amazonin kävijöitä? Onko kukaan päässyt tutustumaan tällaisiin eristyksissä oleviin kyliin yhtään syvällisemmin?


Käy tykkäämässä La Vida Locan Facebook-sivusta! Seuraa myös Twitterissä (@sarrrrba), Instagramissa (@vidalocasari) ja Snapchatissa (@vidalocasari)!


Kylä keskellä viidakkoa 🇵🇪 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (51)

  • Oi minkä näköstä <3 Tykkään niin sun tavasta ottaa ja muokata kuvia, niitä on ihan loputtoman kiva tuijottaa! Mulla on iskenyt nyt hirveä Amazon-hinku!

    • Voidaan lähteä pikku blogimatkalle Amazonille! Paluumatkalla joku kasuaali viinitilakierros Argentiinassa.... :D

  • Ihana Peru! En ole koskaan käynyt siellä, mutta Taipeissa minulla oli perulainen kurssikaveri joka kutsui kovasti kylään kotiinsa Limaan. Alkoi tottavie kiinnostaa! Kiinnostaisi myös ehdottomasti tuo Amazon jos Peruun lähden, toki itse Limakin on mielenkiintoinen mutta luonto kiinnostaa minua enenevissä määrin :)

    Ps. Tuo verkoton alue olisi todella tervetullut, itse aina säikähtää kun huomaa miten riippuvainen on elektroniikasta ja puhelimesta. Ja Facebookista jne. :D ^^ps. tuo blogimatka kuulostaa ihan mainiolta ;)

    • Mene ihmeessä kyllään, Lima on ihana! Ja niin on luontokin, ja sitä on Perussa paljon enemmän nähtävänä kuin moni tulee edes ajatelleeksi. :)

      Verkoton alue oli silloin ihan kamala juttu, mutta nyt tosiaan voisin siitä tykätä... ;D Ehkä tosiaan lähdetään tolle blogimatkalle kokeilemaan että miltäs moinen tuntuukaan :D !

  • Mä sain myös Amazonin-matkakärpäsen pureman kun olen tässä lueskellut Rauli Virtasen reissukirjaa… Siitä ja nyt tästä iski ihan hirveä seikkailunkaipuu! Sademetsät ja eristäytyneet pikkukylät ja kuuman kostea tropiikki olis just nyt se juttu! Ja nää kuvat on todellakin upeita.

    PS. Oon messissä tossa blogimatkassa… Ei kuulosta viinitilakierros Argentiinassa yhtään hullummalta myöskään :)

    • Mistäs me saatais joku rahoittaja tälle pikku blogiturneelle... :D Ainoa mikä tuolla metsän keskellä oikeasti ahdisti oli se pimeys - sitten kun aurinko laski, ei valoa ollut kerrassaan missään ja kaikki hirveät ötökät menivät sinne missä pieninkään valo kajasti.. Vaikka vain kameran näyttö. Hyi. :D

  • Mahtavaa, nyt ollaan menossa niillä alueilla mistä meillä ei ole tietoa lain, ja pitäisi tutustua koska matkan pitäisi tännekin jossain vaiheessa viedä. Miten muuten arvioit tämänlaisten paikan sopivan muksun kanssa mentäväksi? Seikkailuhenkinen ja reipas travelleri, mutta vanhempana arvioi etenkin läheistä sairaalahoitoa ja sensellaista...

    • Hmm. Tuosta meidän majapaikasta oli ensin vähän reilun tunnin matka jokea pitkin ensimmäiseen kylään, ja sieltä taas tuntikausien ajomatka ensimmäiseen oikeaan kaupunkiin, ja jos nyt jotain ihan kamalaa kävisi niin varmaan pitäisi lähteä Cuscoon asti... Mulla ei ole lapsia mutta uskon että en ainakaan kovin pieniä lähtisi tuonne viemään, mutta saattaa olla että olisin muutenkin vähän turhan ylisuojelevainen. Mitään myrkyllisiä eläimiä tai sellaisia ei tuolla Manun kulmilla ollut ollenkaan niin paljon kuin olisi voinut luulla, käärmeitäkin nähtiin koko viikon aikana vain yksi. :) Toisaalta sitten kyllähän ne paikallisetkin siellä lisääntyy ja elää ihan normaalisti...

  • Mä osallistuin vasta johonkin kilpailuun, jossa olisi voinut voittaa jonkun paattimatkan Amazonille ja sen myötä sitten tutkin enemmänkin asiaa ja innostuin. Peru kiinnostaa muutenkin hirveästi, tosin tähän asti kiinnostus on rajoittunut enimmäkseen vuoriin. En ole kyllä vastaavassa paikassa koskaan käynyt, siis tuollaisessa kylässä, jota ei voi oikein paikantaakaan, mutta kuulostaa ihanan seikkailulliselta.

    • Mua kyllä harmittaa, ettei ollut mahdollisuutta jäädä jututtamaan paikallisia. Olisi ollut aivan äärettömän mielenkiintoista kuulla, miltä kantilta he maailmaa katsovat ja miten päivänsä viettävät, kun eivät voi lojua tietokoneen äärellä aamusta iltaan... :)

  • Oi Amazon, en ole käynyt mutta mielelläni menisin! Ja tuollainen hetkellinen eristäytyminen sosiaalisesta mediasta sun muusta tekisi ihan poikaa :)

  • Upeita kuvia tässä postauksessa - niinkuin koko blogissasi myös :-) Jäin koukkuun... Amazon on houkutellut jo pidempään myös täällä; meillä oli jo pari vuotta sitten oiva tilaisuus matkustaa Brasiliaan Manausen kaupunkiin appiukon muuttaessa sinne. Valitettavasti missasimme tilaisuutemme ja kyllä on jälkikäteen harmittanut todella paljon!

    • Oi että! Eikö hän enää asu siellä sitten? Kyllä ehdottomasti kannattaa kokea Amazon ainakin kerran elämässä, jos ötökät ei hirvitä ja vaikka vähnä hirvittäisikin! :D

      • Me mokomat laiskiaiset aikailtiin sen asian kanssa niin kauan että hän kerkesi jo siirtyä seuraavaan kotiosoitteeseensa :D Mutta tästä viisastuneena tulevaisuudessa...

  • Amazon on edelleen näkemättä - ja voi olla että jääkin. Perussa kun tuli katsastettua vaan Lima ja Macchu Pichu :-(

    • Perinteiset :) ! Tuonne Manun kansallispuistoon muuten mennään monesti Cuscon kautta kuten mapillekin, eli periaatteessa samalla keikalla pystyisi käymään sekä Machu Picchulla että Manussa.

  • Tosi mielenkiintoista! En ole jotenkin koskaan tänne blogiisi kunnolla eksynyt, mutta eiköhän tästä eteenpäin tuo virhe korjaannu, sillä kovin paljon täällä tuntuu olevan kaikkea toooodella kiinnostavaa! :)

    • Hii, tervetuloa vaan! Enpä minäkään ole blogissasi aiemmin käynyt, mutta sieltäpä löytyi mitä kiinnostavin näkökulma asioihin!

Samantyylisiä