X

Pussiruokaa kansalle, joka Norjassa vaeltaa 🇳🇴

Takaisin Norjan muistoihin! Uusina mukaan hypänneet seuraajat voivat tutustua aiempiin Norja-aiheisiin postauksiin #sarrrrinorway-tagin alla. :) Lyhyesti tiivistettynä vietimme siis kaksi viikkoa autolla ajellen pitkin Norjan maita ja mantuja, majoittuen niin viiden tähden hotellissa kuin teltassakin. Matkan varrelle mahtui monenlaista majoitusta, ja sen myötä meidän piti tietysti ottaa matkalle mukaan riittävä määrä retkimuonaa.

Blå Band sponsoroi meille matkalle mukaan 16 Expedition meal-pussia, joiden toimintaperiaate on kaikessa yksinkertaisuudessaan ”lisää vain vesi”. Näiden lisäksi saimme myös 6 laatikollista lämmin kuppi-keittoja, joita söimme lähinnä aamu- ja iltapaloiksi. Myös nämä toimivat ”lisää vain vesi”-periaatteella.

Kaikki mitä tarvitsee tehdä, on yksinkertaisesti veden keitto.

… Ja vaikka tämä näyttääkin mitä kammottavimmalta mössöltä, se ei vastoin kaikkea järkeä sitä ole! Minä olin rehellisesti sanottuna maailman skeptisimmällä asenteella liikenteessä näiden pussiruokien suhteen, mutta täytyy todeta ettei noissa ole piirun vertaa vikaa. Maailma kehittyy, niin myös pussiruoka. Oli oikeasti hyvää. Luonnollisestikaan kaikki maut eivät olleet suosikkejani, mutta jos pussiruoka oikeasti näyttää ja maistuu pasta carbonaralta, niin voi sanoa että valmistaja on onnistunut todella hyvin.

Tämä tässä on pinaattista kanapastaa.

Kiehuva vesi kaadetaan pussiin, jonka suu suljetaan kymmeneksi minuutiksi. Sitten sekoitus, ja ateria on valmis! Näihin on pumpattu jokseenkin optimaalinen määrä kaloreita, esimerkkinä mainittakoon sörsseli nimeltä tacopata: 650 kaloria, 20g proteiinia, 88g hiilareita ja 21g rasvaa. Tämä siis n. 540g painavassa valmiissa annoksessa. Tuon kun syö niin hyvin jaksaa kiipeillä vuorilla tai jäätiköillä ainakin jonkun aikaa.

Jäätikkövaelluksella meillä oli pastaa termarissa, ja se oli maailman loistavin keksintö. Mikään protskupatukka ei peittoa kunnon hiilaritankkausta jäätiköllä. :D

Lämmin kuppi-keitoista paras oli meidän molempien mielestä sinihomejuustokeitto, ja ne loppuivatkin meiltä ensimmäisenä. Kaksi matkalta yli jäänyttä pussia otin mukaan töihin ja söin ne siellä evääksi, ja siihen tarkoitukseen tulen käyttämään Lämmin Kuppi-tuotteita vastaisuudessakin. Oikeasti, miten helppoa voi ihmisen elämä olla? Pari desiä kuumaa vettä ja edessäsi on pieni keitto. Ja se maistuu hyvältä! Huh.

Todettakoon siis, että jos sä metsään haluat mennä nyt, niin takuulla Blå Bandin mukaan otat(han). Epäluuloisuuteen ei ole eräjormailussa varaa, eikä muutenkaan näiden kohdalla kannata. Lämmin Kuppi on loistava lämmin aamupala tai illan viimeinen herkku, ja sopii myös välipalaksi arkena. Kiitos Blå Bandille näistä! Aivan loistavia tuotteita ja toivat hauskan lisän meidän Norjan matkaan. :)

Onko muilla kokemuksia näistä?

Pussiruokaa kansalle, joka Norjassa vaeltaa 🇳🇴 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (8)

  • On kokemusta, ja aika lailla samanlaisia vieläpä. Eräjormaillessa oli joskus puolipakko tutustua pussikeittojen ihmeelliseen maailmaan, ja kun vaan rohkeasti söi, niin pääsi onneksi yllättymään positiivisesti! Ei ole mitään niin urpoa kuin liikkua ulkona nälkäisenä, ja nuo ovat näppärä & kevyt safkamuoto kantaa mukana. :)

    • Rohkeutta siinä tarvittiinkin! Mutta lopulta piti vain myöntää että hyvinhän nuo on tehty ja hyvältä maistuvat siellä vuorien välissä. :D Ja urpoudesta täysin samaa mieltä :D !

  • eiih noista Blå Band Expedition meal-pusseista tulee mieleen armeijan loppusota rovajärven kauniissa maisemissa. Lämmin kupit oli ihan ok mut noi Expedition pussit oli jotain ihan shaissea :D nm: 3 viikkoa pelkästäännoita lämmin keittoja ja Expedition meal-pusseija syönyt.

    • Hahahah voi ei :D Luulen että perustuessaan vapaaehtoisuuteen ja vaihtelevuuteen, eli ei PELKÄSTÄÄN noita, niin sitten näistä saa positiivisia muistoja itselleen. :D

  • Joooo noi Lämmin kupit on kans hyvii! Sinihomejuusto on kans yks mun suosikkeja. Sitten vuohenjuusto-tomaatti! Ja kanttarelli. Jaaaa juusto-parsakaali! :-D

    • Hahahahah joo ja niistä ei kyllä ykskään ollut huono :D :D ! Kokeiltiin myös sekoittaa yksi tuollainen perus kanapasta-pussi ja sinihomejuustokeitto keskenään, niin niistä tuli ihan taivaallinen sörsseli :D

Samantyylisiä