X

Maailman söpöin kahvila

Alkuperäisen matkasuunnitelman mukaan emme olleet aikoneet poiketa Norjan matkalla Trondheimissa. Galdhøpiggenin vaelluksen jälkeen emme kuitenkaan oikein tienneet, että mihin olisimme telttamme pystyttäneet tai mitä kautta olimme tulossa takaisin Suomeen.

Itse nukahdin vaelluksen uuvuttamana aika välittömäti autoon, ja heräsin aamukolmelta Trondheimista. Ajelimme vähän aikaa ympäriinsä, ja kaupunki oli aika mielenkiintoinen tutkiskeltavaksi yöaikaan. Oikein idyllinen ja viihtyisä.

No, emme halunneet lähteä neljältä aamulla etsimään hotellia, vaan päätimme nukkua muutaman tunnin autossa ja yrittää aamulla uudestaan. Aamulla teimmekin varauksen, ja lähdimme sitten vähän kiertelemään Trondheimia. Kalatoria emme löytäneet täältäkään, mutta jotain aivan muuta ihanaa kylläkin, nimittäin maaiman söpöimmän kahvilan nimeltä Fairytale Cupcake. Taivaallisia muffinsseja, loistavaa lattea ja söpöstyksen virnistyksiä aiheuttava sisustus. Katsokaa itse!

Aivan liian söpöä kaikki, erityisesti J ylikasvaneen hampuusipartansa ja maastohousujensa kanssa tuossa ympäristössä. Jos menette Trondheimiin, niin Fairytale Cupcake. :D Loistava paikka, eikä edes kallis.

Toinen ehdottomasti suosittelemisen arvoinen paikka löytyy Trondheimin satamasta. Ravnkloa Fishmarket on kalakauppa ja ravintola, joka tuntui muutenkin olevan aika yleinen konsepti pitkin Norjaa.

Tuoretta valaanlihaa olisi saanut kilon 199 kruunulla, eli 25 eurolla…….

J söi simpukoita…

.. Ja minä katkarapuja. Taivaallista. Annokset olivat myös sen kokoisia, ettei niistä tullut paha mieli eikä kumpikaan tuntenut itseään huijatuksi. Näistä myös selvästi huomasi, etteivät olleet käyneet pakastimessa ollenkaan, vaan olivat oikeasti tuoreita.

Jälkkäriksi paikallista jätskiä. Ihan hyvää sekin.

Trondheim on kaupunkina kiva ja miellyttävä, ainakin niiltä osin mitä sitä ehdimme kiertelemään. Vuorelle nousu painoi vielä jaloissa, joten mitään mittavaa kierrosta emme tehneet. Mainittavan arvoinen on ainakin Nidarosin tuomiokirkko, joka on paitsi valtavan suuri, myös arkkitehtuuriltaan jännittävä, koska siinä on nähtävissä niin goottilaista kuin romaanista vivahdetta. Hyvin poikkeuksellisen näköinen kirkko pohjoismaisessa ympäistössä.

Wikipedia kertoo kirkosta tällaista jännittävää:

Kirkon sininen siluetti on kuvattuna mustaa taustaa vasten norjalaisen black metalia soittavan Mayhem-yhtyeen vuonna 1994 julkaistun De Mysteriis Dom Sathanas-albumin kannessa. Lehdistölle antamassaan lausunnossa kahdeksasta Norjassa tapahtuneesta kirkon poltosta vastuun ottanut yhtyeen basisti Varg Vikernes kertoi suunnitelleensa levyn julkaisun aikaan kyseisen kirkon räjäyttämistä yhdessä yhtyetoverinsa Euronymouksen kanssa. Vikernes kuitenkin murhasi Euronymouksen ennen albumin julkaisua, eikä kirkon räjäyttämistä koskaan edes yritetty.

Jos suunnittelee Norjan matkaa, niin Trondheim ei ole huono idea. :)


Käy tykkäämässä La Vida Locan Facebook-sivusta, niin saat uudet päivitykset suoraan uutisvirtaasi. Seuraa seikkailuja myös Twitterissä (@sarrrrba), Snapchatissa (@vidalocasari) ja Instagramissa (@vidalocasari)!


Maailman söpöin kahvila was last modified: 3 heinäkuun, 2016 by Sari Venäläinen

Kommentit (4)

    • Siis tossahan ei silleen oo mitään hauskaa mutta en oikein voinut mitään sille että nauratti ihan älyttömästi toi juttu :D Wikipediassa ei ollut suomeksi oikein mitään itse kirkosta, mutta kokonainen kappale kirkonpolttajista :D

  • Eek miten söpö kahvila! Aika soppeli yhdistelmä tuon todella kauniin kirkon ja sen polttojuttujen kanssa :D Kaverini oli Trondheimissa vaihdossa, ja harmittaa oikeasti ihan vietävästi, etten koskaan käynyt moikkaamassa häntä siellä. En tosin ollut itsekään Suomessa silloin, mutta kuitenkin... Vahinko on pakko ottaa joskus takaisin!

    • Norja tuntuu kai jotenkin vain olevan niin lähellä. Minulla ei ollut koskaan edes tullut aiemmin mieleen lähteä sinne. :D

      Söpöt kahvilat ja kirkonpolttajat, Trondheimilla on kaikkea! :D

Samantyylisiä