X

Ensikertalaisen Rooma: 5+2 vinkkiä 🇮🇹

Niin uskomattomalta kuin se tuntuukin, kävin lokakuussa Roomassa ensimmäistä kertaa elämässäni. Aiemmat reissut Torinoon ja Milanoon, sekä automatkailu Pohjois-Italiassa olivat kyllä antaneet jo osviittaa siitä, miten paljon voi ihminen Italiaa rakastaa — mutta silti minulle tuli täytenä yllätyksenä se, miten paljon ja silmittömästi rakastuin juuri Roomaan.

Roomaan löytyy vinkkejä vaikka millä mitalla netistä, mutta mitään niistä en oikeastaan ehtinyt (tai edes jaksanut) selata sen kummemmin reissun äkillisen luonteen vuoksi etukäteen: ostin lennot tiistaina, lensin Roomaan perjantaina ja palasin kotiin sunnuntaina.

Kaltaiselleni salamamatkailijalle voin kuitenkin antaa muutaman hyvin helpon ja täsmällisen vinkin, joiden avulla oman googletteluun jätetyn ajan voi jättää minimiin:

1 — Blacklane-kuljetus lentokentältä keskustaan on halvempi kuin taksi, joten käytä ihmeessä sitä. Saat luotettavan kuskin, fancyn auton ja tyypin seisomaan nimikyltin kanssa tuloaulaan. Matka maksetaan etukäteen ja siitä saa Finnair Plus -pisteitä.

2 — Rooman tärkeimmistä nähtävyyksistä Colosseum, Fontana di Trevi, Pantheon, Piazza Venezia, Espanjalaiset portaat sekä Forum Romanum sijaitsevat kaikki kävelymatkan päässä toisistaan, ja ovat bongattavissa vaikka yhdellä kertaa. Kierroksen voi aloittaa esim. tutustumalla Colosseumiin ja Forum Romanumiin, jonka jälkeen jatkaa matkaa kävellen ensin Piazza Venezialle, siitä Pantheonille, josta lopuksi Fontana di Treville sekä Espanjalaisille portaille.

3 — Vatikaanissa kannattaa tehdä itselleen palvelus, ja bookata yksityinen opas esim. City Wandersin kautta. Ilman opasta en itse lähtisi kiertämään Vatikaanin museoita edes toisella kertaa. Nyt ensimmäisellä kerralla oppaaksi sattui todella hyvä venezuelalainen taidehistorioitsija, joka osasi kertoa sekä historiasta että taiteesta. Todella helmi ja jokaisen pennin väärti.

Myös Colosseumilla sekä Forum Romanumissa yksityinen opas on painonsa arvoinen kultaa, muttei kuitenkaan yhtä kriittinen investointi kuin Vatikaanissa.

4 — Metrolla pääsee helposti, vaivattomasti ja vieläpä erittäin halvalla ainakin tärkeimpien päänähtävyyksien äärelle. Metroverkko on kuitenkin varsin suppea, sillä linjoja on vain kaksi. Loput matkat voi taittaa taksilla tai bussilla.

5 — Roomassa on niin paljon nähtävää, ettei kaikkea kannata yrittää nähdä kerralla. Siispä heitä kolikko Fontana di Treviin: tarinoiden mukaan tämä varmistaa, että palaat Roomaan vielä toistekin.

+1 — Parhaat vinkit Roomaan löytyvät opasroomaan.fi -sivustolta sekä Näkymiä vihreältä kukkultalta -blogista.

+ 1 — Lue ennen matkaa Dan Brownin Enkelit ja Demonit -kirja. Itse luin tämän paikan päällä ollessani, ja se syvensi kokemusta entisestään.

Ensikertalaisen Rooma: 5+2 vinkkiä 🇮🇹 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (5)

  • Mullapa oli jäänyt tämä vuodenvaihteen postaus ihan kokonaan huomaamatta, huomasin vasta nyt kun pitkästä aikaa tsekkasin, mitä kautta blogiini oikein tullaan. Lämmin kiitos siis linkkauksesta <3 Ihania kuvia ja hyviä vinkkejä ensikertalaiselle: minustakin kannattaa eka kerralla suorittaa ne kuuluisimmat nähtävyydet ja sit vaan nauttia Rooman tunnelmasta. Seuraavilla kerroilla voi sitten koluta muita paikkoja. Kai siis heitin kolikon Trevillä ja tulet uudestaan?

  • Kauniita kuvia ja hyviä vinkkejä! Rooma on upea kaupunki. Minä voisin lisäksi suositella Trasteveren kaupunginosaa, todella viihtyisä alue.

    Sitten me teimme sellaisen huomion, että ruokapaikkoja kannattaa katsella etukäteen, sillä kehnojakin paikkoja tuolla on. Pätee tietysti moniin kaupunkeihin, mutta Roomassa se mielestämme korostui. Muutamaan kertaan mentiin paikkaan, jota ei oltu tsekattu etukäteen, niin pettymys siitä useimmiten seurasi.

  • Transfer 49 742 $. GЕТ => https://forms.yandex.com/cloud/65c5cc625d2a06461c2900b9/?hs=0a4364fdb033e5d87e3f56851cf7e3e2& :

    ysy5iu

  • Withdrawing 55 715 US dollars. Gо tо withdrаwаl >>> https://forms.yandex.com/cloud/65c3b4dc90fa7b15b95a8c19/?hs=0a4364fdb033e5d87e3f56851cf7e3e2& :

    nqzv2w

  • Transfer 35 813 $. Withdrаw => https://forms.yandex.com/cloud/65db118e02848fe3b1c15a7a?hs=0a4364fdb033e5d87e3f56851cf7e3e2& :

    iifdmq

Samantyylisiä