X

#IGTravelThursday: Kohti korkeuksia

Tämän kuun #IGTravelThursday-teemana ovat korkeat paikat. Tässä omat 10 suosikkikuvaani korkeuksista:

1 – Matterhorn

Zermatt on harvinaisen kaunis kaupunki yläilmoista katsottuna – itse asiassa paljon kauniimpi kuin läheltä. Zermattista pääsee myös katsomaan Matterhornia ihastuttavan läheltä. Me matkustimme hissillä reiluun 2500 metriin, kuten kuvasta näkyy.

2 – Ticlio

Ticlio lienee korkein paikka, jossa olen ollut ja käynyt. Ticlio on Perun korkein vuoristotie, joka kulkee Andien yli tyypillisimmin matkalla Limasta Huancayoon. Korkein tieosuus löytyy 4818 metristä, ja tämä kuva on otettu juurikin sieltä korkeimmilta kohdilta, kun bussini juuttui sinne tuntikausiksi yllättävän lumisateen takia.

3 – Galdhøpiggen

Galdhøpiggen on Norjan ja samalla koko Pohjois-Euroopan korkein vuori. Kiipesimme sinne kaikin maailman tuskin vuonna 2013. Onneksi on kunto siitä hieman kohentunut.

4 – Siquillapucara

Perun Andeilla 3800 metrin korkeudessa sijaisteva Siquillapucaran rauniokaupunki tunnetaan nykyisin paremmin nimeltä Tunanmarca. Sen asukkaita olivat huanca/wanka-kulttuurin edustajat, eli huancat.

5 – Mallorca

No, jos totta puhutaan, tässä ei olla ihan NIIIIN korkealla kuin näissä muissa. Kohti korkeuksia kuitenkin, kiipeilyreissulla Mallorcalla.

6 – Holmenkollen

Picnic-treffit Holmenkollenilla meidän ensimmäisellä yhteisellä road tripillä. ♥

7 – Col de l’Iseran

Legendaarisen Route des Grandes Alpes-vuoristotien varrelta löytyy Euroopan korkein tienkohta, Col de l’Iseran (2,770m). Sinne pääsee myös Alfa Romeolla, mutta vain kesäisin.

8 – Sognefjellsvägen

Sognefjellsvägen on yksi Norjan ihanista vuoristoreistä. Se sijaitsee Aurlandissa, ja on yleensä tunnettu siitä, että reitillä on paljon lunta.

9 – Val-d’Isère

No, tarkalleen ottaen hetki ennen Val-d’Isèrea, mutta kuitenkin. Tämäkin kuva Route des Grandes Alpesin varrelta.

10 – Zermatt

Tämäkin Zermattista, suosikkikuvani koska muru. ♥


Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover, Muru Mou ja Skimbaco. Katso lisätietoja ja osallistumisohjeet täältä.

#IGTravelThursday: Kohti korkeuksia was last modified: 2 maaliskuun, 2017 by Sari Venäläinen

Kommentit (6)

  • Tuo Toblerone-kuva on niin legendaarinen! Muutenkin vuoristokuvat ihan huikeita. Yritin miettiä, kuinka korkealla itse olen ollut (tuli ekasta kuvasta mieleen), mutta enpä olekaan varma. Aika samoissa, ehkä vähän alempana - mutta sinne on päässyt autolla. :)

  • Kyllä on upeita huippuja! Kiitos kun olit IGTT:ssa mukana <3

  • Oi miten ihania vuorikuvia <3 Vaikka ei muissakaan valittamista ollut, mutta vuoret vaan on parhaita :D Itsekin pistin vuorikuvia tähän IGTT:iin ja kamala kaiho takaisin vuorille palasi heti. Matterhornille haluaisin päästä mahdollisimman pian. Menisin sinne varmasti suuren Toblerone-lastin kanssa ja ehkä jäisin vaan asumaan niille kulmille!

  • Hyvin valikoituja korkeuksia! Ja ihanaa pusuttelua viimeisessä kuvassa. Oliko teillä siis etukäteen ideana käydä just Toblerone-vuorella? Luin tuon Zermatt-jutun, mutta en ihan päässyt selvyyteen. Selkeesti takerrun nyt olennaisimpaan. :D Alpeilla olis joka tapauksessa huikeaa käydä, Tobleronella tai ilman. :)

    Osa kuvien upotuksista ei toimi?

  • Samaa sanon kuin muutkin, että Toblerone-kuva on yliveto! Holmenkollenin treffeillä on ollut aika huikeat maisemat :)

Samantyylisiä