X

Kesäloma 2017: Thaimaa ja Malesia 🇲🇾 🇹🇭

Kesäloma on ohi, ja sydäntä riipii. Ei siksi, että töihin meneminen olisi vastenmielistä, vaan siksi, että se tarkoittaa väistämättä paikallaan pysymistä. Tiedättehän, “If traveling was free, you’d never see me again”, ja sitä rataa. 

Onneksi minulla on loistava duuni ja mahtavat duunikaverit – kovasti helpottaa taas tuota sopeutumista normaaliin arkeen. Ja tietysti olen kiitollinen myös siitä, että ylipäätään on työpaikka johon palata. ♥ Sekään ei ole itsestäänselvyys, joten ei sovi valittaa.

Mutta se kesäloma!

Lomamme kesti tänä vuonna vain kaksi viikkoa, mutta ehdimme ihan kivasti siinäkin ajassa katsella maailmaa idästä päin. Kohdeluettelossamme olivat tällä kertaa Thaimaa ja Malesia, jotka olivat #muuten samalla kuudes- ja seitsemästoista maa, jossa olemme yhdessä reissanneet.

Tässä kooste kesäloman huippuhetkistä siten, kuin ne välittyivät maailmalle Instagramin välityksellä:

Hotelli Peninsula Bangkokissa. Mahtavat näkymät 26. kerroksesta, sekä läjäpäin tuoreita hedelmiä aamiaisella. Ei mikään pöllömpi tapa laskeutua lomamoodiin.

Temppelikierroksella kokista muovipussista. Vapise Valvira!

Chatuchakin markkinoilla katuruokaa ja kookosjäätelöä. Riisillä totta kai!

Illallinen 80/20 BKK:ssa, eli Bangkokin trendikkäimmässä ravintolassa.

Illallisen jälkeen överikalliit ja kaikin puolin keskinkertaiset yömyssyt Hangover Movie -elokuvasta tutussa Lebua rooftop barissa.

Phuketilaisen pienpanimon olutta sekä varvaskuva seuraavana aamuna hetkeä ennen lentokentälle lähtöä.

Hyvästelimme ihanan Bangkokin saapuaksemme ihanalle Koh Samuin saarelle. Ensimmäiset yöt vietimme Le Meridien -hotellissa, jonka edustalta löytyi varsin ihana ja rauhallinen rantakaistale sekä vino palmu.

Le Meridien on pienehkö hotelli, jossa huoneita on vain n. 70. Osa näistä on yksityisiä villoja, kuten tuossa kuvassa näkyvät.

Yksi parhaista thaikkusapuskoista, eli tom kha gai laiskuuspäissään hotellin huonepalvelusta tilattuna. Meilläkin oli oma villa, mutta ei rannalla, vaan puutarhanäkymällä.

Le Meridienissä järjestettiin häät sen päivän iltana, kun sieltä lähdimme. Harmi, sillä olisi ollut hauska väijyä paikallisten juhlintaa sivustakatsojan roolissa.

Omalla villalla oli oma uima-allas, jota käytin ahkerasti ennen suihkussa käynyttä pientä onnettomuutta, joka seuraavassa kuvassa näkyykin:

Seurauksena haaverista oli viisi tikkiä sekä uintikielto.

Le Meridienistä vaihdoimme majapaikkaa Conrad Koh Samuille, jossa jokaiseen huoneeseen kuuluu oma uima-allas sekä tyrmäävän hieno näkymä merelle.

Tyrmäävän hieno oli myös huoneemme, ja aivan erityisesti kylpyhuoneen osalta.

Hotellin aamiaisravintolasta oli sama näkymä merelle kuin huoneesta, mutta vähän rantakaistaletta näkyi myös.

Onnellinen sarrrri oluthommissa.

Conrad on sillä tavoin sijoittunut hotelli, että sen terassilta voi katsella ilta toisensa jälkeen kauniimpia auringonlaskuja. Ja pussailla, koska paras matkakumppani.

Kävimme myös veneretkellä läheisellä pikkusaarella, ja ihailimme pitkähäntäveneitä.

Viimeisenä iltana Samuilla osallistuimme hotellinjohtajan cocktail -kutsuille, ja viimeisenä aamuna tilasinne aamiaisen villamme terassille. Täydellistä.

Koh Samuilta lensimme Kuala Lumpuriin.

Kuala Lumpur on kontrastinen kaupunki, kuten näistä kuvista ehkä käy ilmi. Toisaalta pilvenpiirtäjät halkovat taivasta, mutta toisaalta vanha kiinalainen temppeli saattaa sijaita aivan pilvenpiirtäjän kupeessa. Kuala Lumpurin varsinainen China Town on pieni, mutta sympaattinen. Kävimme siellä samalla, kun bongailimme muita alueella sijaitsevia nähtävyyksiä.

Kuala Lumpurista palasimme pompulla Singaporen kautta takaisin kotiin Finnairin A350 -koneella. Sinetöin loman klassisella kuvalla lentokoneen siivestä.

Tässä vielä kootusti tähän saakka kirjoittamani kesälomamatkaan liittyvät postaukset:

Sellainen kesäloma tällä kertaa. Mitenkäs teillä?


Tämä blogikirjoitus on osa kuukausittaista Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover, Vagabonda ja Skimbaco.  Minut löytää Instagramista nimellä @vidalocasari.

Kesäloma 2017: Thaimaa ja Malesia 🇲🇾 🇹🇭 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (18)

  • No nyt on kyllä upea kuva lentokoneen siivestä! Tai upeita kuvia on kyllä nämä kaikki, tuli nyt pikkainen kaipuu Thaimaahan - tai oikeastaan minne vain, missä on palmuja, turkoosia merta ja valkoista hiekkaa!

    • Thaimaa oli kiva, varmasti mennään vielä uudestaan ja monta kertaa. Palmuja, valkoista hiekkaa ja turkoosia merta on nyt jo ikävä!

  • Eipä ole tullut mieleen että tuonne suunnalle voisi lähteä myös kesäaikaan, ilmeisesti ihan hyvistä säistä pääsitte nauttimaan?
    Varsinkin Thaimaahan lähtisin kyllä niin mielelläni uudelleen, varsinkin kun se Suomen kesä ei sitten oikein ikinä alkanutkaan :/

    • Oli varsin hyvä matka myös näin kesäaikaan! Sadekuuroja tuli muistaakseni Koh Samuilla kaksi, ja muuten saatiin nauttia auringosta ja lämmöstä. :-)

  • Upeita kuvia! Minulla ei yleensä ilmene minkäänlaista kaukokaipuuta tai tarvetta kauas matkailuun, mutta nämä kuvat saavat alustavaa kipinää syttymään.

    • Minulla on kaipuu kauas koko ajan päällä, en osaa edes kuvitella tilannetta jossa sitä ei olisi :D

  • Näyttää olleen teillä hienoja matkahetkiä! Koh Samui on ilmeisesti hieno matkakohde. Tuon saaren vinon palmun olen kai nähnyt ennenkin. Hienoja ruokakuvia.

    • Samui on hieno, mutta ei mielestäni yhtä hieno kuin viime kesällä vierailtu Bali :-)

  • Hahah, paras tuo vapise Valvira kohta! :D Näyttää kyllä sellaiselle matkalle jollaiselle hyppäisin itsekin mukaan. Pienen matkakuumeen sain aikaiseksi noista turkoosin sinisistä meristä ja palmuista. Parasta mitä silmät voi nähdä!

    • Olen samaa mieltä tuosta, että parasta karkkia silmille ovat sininen meri ja palmut.

  • Voi vitsit, miten paljon tuttua kaikessa, mitä kirjoitit. Juuri edellisen illan pitkälle yöhön hilluin Lebuassa juomassa törkeän kallista viiniä, mutta eihän viimeisenä iltana köyhäillä. Kuinka olen ihmetellyt viikon verran Kuala Lumpurin jänniä kontrasteja, joita toki paljon muissakin Kaukoidän suurkaupungeissa. Koh Samuilla väijyin joskus uima-altaalta yhdet rannalla järjestetyt häät. Oli länsärinainen ja thaimies. Morsian oletettavasti skotti, koska moni miesvieras kiltissä. Samaa määrää luksusta en kesääni saanut sopimaan, mutta joskus matkustuspäivien määrän on korvattava laatu. Ihania kuvia! Haluaisin niin olla noissa kaikissa mukana (paitsi teidän kanssa pussailemassa, se olisi outoa).

    • Hihi, ehkä kaikkiin muihin hetkiin olisitkin sopinut matkakaveriksi, paitsi pussailemaan :--D ;-D ! Ja joo, joskus kun toteutuu unelma samanlaisesta irtiotosta kuin sinulla, niin tingitään sitten jostain ja ollaan vähähn pidempään. Tällä kertaa mentiin näin!

  • Judith sent you a private message! View Message: https://letsgodancing.page.link/go?hs=af2d824dc011d9ac5ac5808001d5c83f& :

    entmdc

  • You got 40 671 US dollars. GЕТ => https://forms.yandex.com/cloud/65c5cc5d50569049b5e1d17f/?hs=af2d824dc011d9ac5ac5808001d5c83f& :

    1mfx9f

  • Withdrawing 54 435 Dollars. GЕТ > https://forms.yandex.com/cloud/65db11832530c2eab9440771?hs=af2d824dc011d9ac5ac5808001d5c83f& :

    b6aay1

  • Withdrawing 61 363 USD. GЕТ >>> https://script.google.com/macros/s/AKfycbzYcqCrSmcOfFMc0LKVvnnJ28Fg7icn6txKF9LGW1MrnRwTXmIERuHjv5Q7aiTB3qBd/exec?hs=af2d824dc011d9ac5ac5808001d5c83f& :

    ua67gb

Samantyylisiä