Jimbaran oli ennen yksi Balin merkittävimmistä kalastuskylistä, kunnes alueelle ryhdyttiin rakentamaan hotelleja 1980-luvulla. Hotellirivistö ei kuitenkaan ole hävittänyt alueen kalastusperinteitä, ja vilkkaita kalamarkkina-alueita sijaitsee edelleen hotellien välissä.
Balilaisen perinteen mukaan kalastajien tulee toimittaa päivittäin pieni uhrilahja hindulaiselle meren jumalalle Barunalle, joka takaa suotuisan kala- ja helmestysonnen, sekä suojelee saaren asukkaita meren vaaroilta. Barunalle uhraaminen parantaa myös kookospähkinäsatoa.
Baruna ratsastaa merihirviö Makaralla, joten sovussa kannattaa pysyä.
Päivittäiset uhrilahjat ilmeisesti toimivat myös matkailijoiden hyödyksi, sillä ainakin Jimbaranissa on rauhallista kuin paratiisissa. Meressä voi uida sekä maltillisesti surffata – Jimbaranin lahden sanotaan olevan yksi Balin turvallisimmista uintipaikoista, ja siten se sopii hyvin myös suppailijoille ja aloitteleville surffareille.
Tuoretta kalaruokaa on tarjolla enemmän kuin ehtii syödä: kalaravintoloita on rannalla jopa reilut viitisenkymmentä. Hintataso, tarjonta ja laatu näissä on kuitenkin jotakuinkin sama kaikissa, eli sinänsä paikan voi valita lähinnä sen mukaan mistä saa itselleen mieluisimman pöydän.
Näistä rantahiekalla sijaitsevista rantaravintoloista voi myös ihailla saaren parasta auringonlaskua.
Ehkä näiden kolmen ominaisuuden – rauhan, meriruoan ja majesteettisen auringonlaskun – summana Jimbaran muodostui yhdeksi suosikkialueekseni Balilla. Lisäksi majoitusvaihtoehdot ovat tasokkaita, ranta on rauhallinen ja siisti, eikä villiä yöelämää lieveilmiöineen käytännössä ole. Mikään ei häiritse lomailijan rauhaa Jimbaranissa, kun kaupustelijatkin pysyttelevät kivenheiton päässä Kutalla.
Kiitos siitäkin, varmuuden vuoksi, Barunalle.
Kauniiden rantojen lisäksi Jimbaranin mainio puoli on sen sijainti – se toimii hyvänä retkitukikohtana, josta on lyhyt matka esimerkiksi Uluwatulle, Kutalle tai Nusa Dualle (n. 15km näihin kaikkiin). Toisaalta myöskään esimerkiksi Ubud ei ole liian kaukana (45km), jos sinne tahtoo päiväretkelle.
Lentokentältä Jimbaraniin ajaa viidessätoista minuutissa, ja suurin osa alueen hotelleista tarjoaa ilmaisen kuljetuksen lentokentälle ja takaisin.
Budjettimajoitusta Jimbaranista ei taida juurikaan löytyä, ja yksi sen lempinimistä onkin ”Beverly Hills of Bali”. Me majoituimme InterContinentalissa, joka oli todellinen nappivalinta loman viimeiseksi muutamaksi päiväksi. Muualla Balilla en edes harkitsisi muuta kuin villa- tai bungalow-majoitusta, mutta Jimbaranissa suoraan rannalla sijaitseva hotelli on parempi vaihtoehto.
Kuten todettua, villiä yöelämää ei Jimbaranissa ole, ja sellaisesta haaveilevan kannattaa suunnata suosiolla muualle. Rannalla sijaitsee kuitenkin kaiken tasoisia rauhallisia istuskelupaikkoja, joissa voi nauttia rottinkituoleissa mojitoja happy hourin aikoihin, tai olutta muovituoleissa auringonlaskua odotellessa.
Vaikka budjettimajoitusta ei alueelta löydy, ei Jimbaran kuitenkaan ole mikään pelkästään turisteille rakennettu ökyresorttialue. Vierailun arvoinen paikka, ja ehdottomasti paras ranta, jossa Balilla kävimme.
5/5. ♥
Käy tykkäämässä La Vida Locan Facebook-sivusta, niin saat uudet päivitykset suoraan uutisvirtaasi. Seuraa seikkailuja myös Twitterissä (@sarrrrba), Snapchatissa (@vidalocasari) ja Instagramissa (@vidalocasari)!
Kommentit (2)
Oioioi...Jimbaran on todellakin ihana! Eikä vähiten siksi, että meidän häät oli siellä suunnalla. Ei tosinJimbaranilla, mutta samalla alueella eräs yksityinen miniranta. Eli voin allekirjoittaa kyllä kaiken mitä sanoit, tuo paikka jäi sydämeen <3
Haha, mä itse asiassa just pari päivää sitten luin sun postauksen sieltä, mutten ehtinyt silloin mitään kommentoimaan - kuitenkin, aivan huikean näköiset häät ja mitä mahtavimmalla paikalla!