X

10 kokemusta Naantalissa 🇫🇮

Naantali on ihana pieni kaupunki. Ehkä juuri pienuutensa vuoksi Naantali onkin niin erityisen hämmästyttävä – niin paljon nähtävää ja koettavaa yhdessä kompaktissa paketissa! En yhtään ihmettele Naantalin suosiota suomalaisten kesälomamatkakohteena.

Jos mietit mitä tehdä Naantalissa, tässä sinulle kymmenen kokemusta, joita ei ainakaan kannata jättää Naantalin matkalla kokematta:

1. Maailman parhaat vohvelit

Naantalilainen kahvila Amandis mainostaa vohveleitaan maailman parhaina, eikä kyse ole pelkästä mainoslauseesta – kuulemma nämä kelpaavat myös Risto Räppääjälle. Kahvila Amandis sijaitsee Naantalin vanhassa kaupungissa meren äärellä, ja sen terassilla on 200 asiakaspaikkaa vohvelinsyöjille. Amandis on samalla myös hotelli.

2. Metsäretkeily

Esimerkiksi Kultaranta Resortin alueelta löytyy 80 hehtaarin kokoinen, suhteellisen tuore Kurun ulkoilualue, jonka luontopolut on rakennettu kokonaan ilman koneita. Reittivaihtoehtoja on kaksi, ja molemmat kiertämällä tulee reitin pituudeksi yhteensä 6 kilometriä – sopii siis erityisesti lyhyempiin luontoseikkailuihin.

Verenpainetta metsässä oleilu laskee tutkimusten mukaan onneksi jo 20 minuutissa.

3. Muumimaailma ja Muumimamman pannukakut

Olen käynyt Naantalissa elämäni aikana kokonaiset kaksi kertaa, ja molemmilla kerroilla reissun kohokohta on ollut sama – siitäkin huolimatta, että aikaa näiden kahden vierailun välillä on kulunut lähes 20 vuotta. Tämä kohokohta on tietysti ollut vierailu Muumimaailmaan.

Tällä kertaa visiittiin kuului myös keko muumimamman pannukakkuja – niitä samoja, joihin Pikku Myy ilmoitti kerran olevansa kyllästynyt. Minua ei kyllä kyllästyttäisi, niin loistavia ne olivat.

4. Illallinen Rantaravintolassa

Naantalista löytyy ruokapaikkoja kaikenlaisiin tilanteisiin, mutta illallista kannattaa harkita syövänsä ainakin Rantaravintola-nimisessä rantaravintolassa, jonka ikkunoista avautuu näkymä vierasvenesatamaan.

5. Kalastus

Kuten kaikista rannikkokaupungeista, myös Naantalista löytyy runsas tarjonta erilaisia kalastusretkiä niin aloittelijoille, kuin edistyneemmillekin.

Itsehän saatan olla Suomen rannikkojen menestynein kalanainen, siitäkin huolimatta, että olen onnistunut saamaan elämäni aikana tasan ja vain yhden kalan! Kyseinen kala oli nimittäin 700kg painoinen hauki – ainakin näin olen päiväkirjaani kirjoittanut. Saattaa tietysti olla myös niin, että tuohon aikaan olivat koulussa mittayksikköharjoitukset vasta alkaneet, enkä tiennyt eroa grammojen ja kilojen välillä.

Naantalissa voi joka tapauksessa kokeilla onneaan kalastushommissa, ja yrittää narrata itselleen isomman kalan kuin minä silloin aikoinaan. Tällä kertaa kaikki alle satakiloiset päästettiin suosiolla takaisin kasvamaan.

6. Kävelykierros kaupungilla

Naantalin vanha kaupunki on niin kaunis ja hurmaava, että olisi suuri synti jättää perinteinen kävelykierros tekemättä. Monenlaisia opastettuja kierroksia on tarjolla erilaisin teemoin, eivätkä hinnat päätä huimaa.

Vaikket yleensä osallistuisi opastetuille kierroksille, tee se Naantalissa.

7. Saaristo

Saaristossa kannattaa ottaa huikeista merimaisemista kaikki irti. Risteilyjä, veneretkiä ja muita meriseikkailuja on tarjolla enemmän kuin yksi seurue viikonlopussa ehtii kokeilemaan. Itseäni kiinnostaisi käydä myös katsomassa mitä Saariston Rengastiellä on matkailijalle annettavanaan!

8. Kultaranta Resortin pizzat

Kultaranta Resortin Heineken House-ravintolassa tarjoillaan kesäaikaan gourmet-pizzaa ja sympatiaa (=olutta). Pizzat valmistetaan oikeassa pizzauunissa perushöttöä paremmista raaka-aineista – myös gluteenittomana.

Siinä määrin hyvää settiä, että on jo itsessään matkan arvoinen kokemus.

9. Golf – perinteisesti tai farmarimalliin

Golfia voi Naantalissa pelata joko Kultaranta Resortin kentällä, tai vähän vähemmän perinteisesti heinäpellolla. Farmersgolf on hollantilaisella juustofarmilla keksitty joukkueittain pelattava ulkoilmapeli, jota pelataan harjanvarteen kiinnitetyllä puukengällä. Rymättylän Farmersgolfissa väyliä on 10, ja yksi peli kestää noin kaksi tuntia.

10. Auringonlasku Naantalin vierasvenesatamassa

Länsirannikolla ovat auringonlaskut aina kauneimmillaan. Tähän on hyvä päättää päivä Naantalissa. ♥

Tutustumismatkan Naantaliin tarjosi Naantalin matkailu.


Käy tykkäämässä La Vida Locan Facebook-sivusta, niin saat uudet päivitykset suoraan uutisvirtaasi. Seuraa seikkailuja myös Twitterissä (@sarrrrba), Snapchatissa (@vidalocasari) ja Instagramissa (@vidalocasari)!


10 kokemusta Naantalissa 🇫🇮 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (11)

  • Vau, sun kuvat on kyllä upeita, kuten oli koko viikonloppu. Oli kiva nähdä vihdoinkin sillai ihan kunnolla! :) Me tultiin kotiin vasta pari tuntia sitten, käytiin tänään räpsimässä vähän lisää selfieitä Muumipeikon ja Nipsun kanssa... niin, ja käytiin myös siellä Mörön kotiluolassa. Jännä päivä takana siis! :) Vanhastakaupungistakin löytyi tänään aika uskomattomia juttuja, nyt kun vielä saisi koottua kaikki viikonlopun iloiset yllätykset postauksen muotoon! Suomi on parasta kesällä! <3

    • Suomi on ihana maa, ja Naantali upea kaupunki! Olen vieläkin aivan häkeltynyt ja innoissani siitä miten paljon yhdellä pienellä kaupungilla voi olla matkailijalle tarjottavanaan. Huikeaa. :--)

  • Oi että teillä oli varmasti ihana reissu! Mä olen käynyt Naantalissa kerran, pari vuotta sitten. Pääsin siskonpojan varjolla Muumimaailmaan. Olin niin innoissani! Niin oli myös mun japanilainen kaveri, joka lähti mukaan. Lapsena en koskaan sinne päässyt. Oli kai liian kaukana. Mut mua harmittaa ihan älyttömästi, että hukkasin kuvat tuolta reissulta! Tyhjensin muistikortin, vaikka en ollut kuvia laittanut koneelle. Yhyy. Pitää selkeesti tehdä uusi reissu!

    • Muumimaailma on ihan parasta tällaiselle vanhalle fanaatikolle :--D ! Naantali oli kaiken kaikkiaan todella hieno paikka, en ihan niin hienoa edes odottanut sinne mennessäni. :)

  • Meillä on ollut tapana lähes joka kerta kun ollaan vuokrattu vene, niin käydä naantalissa. Välillä myös ihan autolla päiväksi ja illalla kotiin. Naantalin kylpylä leipoo leipiä, mitä sitten saa veneilijät satamassa ostaa. Nams! Yleensä ollaan tosin oltu vain siinä satama/ranta-alueen lähettyvillä. Muumimaailmassa olisi kiva käydä. En muista siitä muuta kun että pelkäsin hillokellaria. Muuta en sitten edes muista.

    • Oi, veneellä Naantaliin! Olisi kyllä aivan ihanaa. ^__^ Olen vieläkin aivan haltioissani Naantalista ja naantalilaisista!

  • Kiva postaus naantalista ja kivat kuvat.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  • Tosi hyvät vinkit lyhyesti ja ytimekkäästi, upeilla kuvilla varustettuna! Itsellä on Naantali ohjelmassa tänäkin kesänä, Muumimaailmaan matka vie...

    P.S. Väskin saari on kiva hieman vanhemmille muksuille.

    • Muistakaa käydä vohveleilla ja pannukakuilla :-) Ja Muumeille terkut!

  • Tosi kiva postaus! Itse olen asunut monta vuotta Naantalissa ja on aina kiva lukea toisten kokemuksia tästä ihanasta kaupungista. Silmiä avaavaa suorastaa, sitä ei aina tajua mitä on ihan oman nenän edessä :).

  • Naantali on kyllä sympaattinen paikka! Itse vietimme yhden yön ja paljon jäi vielä näkemättä ja kokematta.

Samantyylisiä