X

Parasta PINGistä

Keneltäkään vähäisissäkään määrin mihinkään sosiaalisen median kanavaan hurahtahtaneelta tuskin jäi huomaamatta, että viime perjantaina Långvikiin kerääntyi koko joukko sisältömarkkinoinnin ammattilaisia. Yksi jos toinenkin intoutui postaamaan ajatuksia hashtagilla #PINGhelsinki.

PING Helsinki on sisältömarkkinoinnin businessfestivaali, joka tuo yhteen yritysten viestintä- ja markkinointipäättäjät sekä sosiaalisen median sisällöntuottajat.

Täytyy tunnustaa, että lähdin näille markkinointifestareille kuin soitellen sotaan – olin koko viikon niin kiireinen töissä, etten sen kummemmin ehtinyt tehdä taustatutkimusta tapahtuman keynote-puhujista tai oikeastaan muustakaan ohjelmasta.

Sainkin yllättyä positiivisesti, kun lavalle marssi heti alkajaisiksi sveitsiläinen futuristi Gerd Leonhard, jonka puheenvuoron aiheena oli ”The future of content, technology and society”. Gerd oli erinomaisen karismaattinen puhuja, ja hänellä oli paljon sellaisia tulevaisuuden ajatuksia, jotka on helppo itsekin allekirjoittaa.

Päivän toinen merkittävä keynote-puhuja oli huikea Caterina Fake, palkittu yrittäjä ja sijoittaja Piilaaksosta. Hänet tunnetaan mm. Flickrin, Finderyn ja Hunchin perustajana, ja hänen puheenvuoronsa käsitteli pääasiassa sitä, millaisia vaikutuksia sisällöntuotannolla voi olla bisneksen kasvattamisessa.

Päivän kolmannen puhujan, Minna Salamin aiheena oli “Kuinka bloggaaminen ja sosiaalinen media voivat muuttaa maailmaa”. Puhujien välissä oli tietysti myös kaikenlaista muutakin ohjelmaa, kuten workshoppeja ja minglaustilaisuuksia tuhansien jälkiruokakuppien äärellä. Workshopeissa opeteltiin taitoja, jotka tekevät tapahtuman osallistujista parempia bloggaajia ja parempia markkinoijia. Itselleni siis lottovoitto tuplauksella. ;-)

Tavoilleni epätyypillisesti sain napattua päivän aikana vain muutaman kuvan, ja muilta osin keskityin imemään itseeni kaiken tarjolla olleen inspiraation (ja ruoan, ja jälkkärit….. Loppuillasta myös viinin…!). Voin kertoa, että tulipa muuten tarpeesen. Siis se inspiraatio, ei niinkään viini.

Toisaalta siinä kaikkien niiden mahtavien ihmisten keskellä myös tunsi itsensä helposti aika mitättömäksi – kun en ole edes kirjoittanut yhtään kirjaa tai voittanut yhtään kansainvälistä palkintoa tai ole edes mikään nuori menestynyt yritysjohtaja…

No, onneksi mikään ei ole mahdotonta, kuten Tuomo Meretniemikin totesi:

Lounastauolla kuunneltiin musiikkia, kun Anssi Kela tupsahti ravintolan nurkkaan vetämään PINGiläisille yllätyskeikan. ♥

Oikein mainio päivä aivan kaikkineen. Långvik yllätti myös positiivisesti siisteydellään ja modernilla otteellaan – siellä oltiin tultu aidosti aika kauas tyypillisistä suomalaisista kulahtaneista kylpylähotelleista. Ruokakin oli buffalaisten sarjassa loistavaa. En yhtään pistäisi pahakseni jos J ehdottaisi kesäviikonlopun viettoa noissa maisemissa.

Kiitos PING, kiitos Långvik – 5/5. ♥

Parasta PINGistä was last modified: 16 toukokuun, 2016 by Sari Venäläinen
Samantyylisiä