X

Malbec World Day ja Ravintola Vinkkeli 🇫🇮

Olen ollut jo pitkään sitä mieltä, että Malbec on paras viiniin liittyvä asia, joka Etelä-Amerikalla on maailmalle tarjota. Alkujaan Malbec tosin on ollut ranskalainen (ja sitä ennen ehkä vielä unkarilainen) rypälelajike, mutta sitä vietiin Argentiinaan jo 1800-luvulla, ja nykyisin Malbecista puhuttaessa assosioituu aatos lähes automaattisesti Argentiinaan.

Malbecia kasvaa jossakin määrin kaikilla maailman viinialueilla, ja varsinkin euroooppalaiset ovat perinteisesti käyttäneet Malbecia sekaisin yhdessä muiden punaisten lajikkeiden kanssa. Lajike kestää huonosti kylmää ja on arka homeelle, ja Argentiinan kaltaisessa lämpimässä ilmastossa lajike tuottaakin vahvempaa ja aromikkaampaa viiniä kuin muualla. Tämän johdosta argentiinalaiset ovat kunnostautuneet tekemällä Malbecista nimenomaan lajikeviiniä, johon ei sekoiteta muita rypäleitä.

Malbec sopii parhaiten niille, jotka haluavat punaisen viininsä tummana, vahvana ja mausteisena. Tämä yhdistelmä toimii erityisen hyvin mm. grillattujen lihojen seuralaisena, mutta kuulemma myös riistan kanssa.

Siis todellakin parasta, mitä Etelä-Amerikka voi viinin kautta maailmalle antaa.

Viiniasiantuntijoiden mielestä Malbec tuottaa parempia viinejä Argentiinassa kuin Ranskassa, ja nykyisin se tunnetaankin Argentiinan epävirallisena kansallisrypäleenä. Tämän kunniaksi vietetään vuosittain huhtikuussa Malbec World Day’ta ympäri maailmaa – tänä vuonna MWD-tapahtumia järjestettiin 54 maassa ja yli 70 kaupungissa. Niin myös Helsingissä.

Malbec World Day on avoin tilaisuus, jonne on vapaa pääsy. Tarjolla oli tänä vuonna jopa 120 erilaista viiniä yli 30 argentiinalaiselta viinintuottajalta – mukana on tietysti muutakin kuin Malbec-viinejä, ja niitä saa maistella viinilipukkeita vastaan. Itse osallistuin myös tasting-tilaisuuteen tunnetun sommelierin Antti Uusitalon johdolla.

Maistettavana oli kuusi Alkon valikoimasta löytyvää viiniä: neljä täyttä Malbecia, yksi sekoite Bonarda-rypäleen kanssa ja yksi argentiinalainen valkoinen. Meille oli jaettu myös sylkykupit, mutta minäpä näytin sille kaapin paikan heti kättelyssä, ja jäin vielä hattutemppuineni rysän päältä kiinni Annikan kameralle. Hups. Mutta todettakoon ettei siellä kukaan muukaan sylkykuppia käyttänyt.

Ravintola Vinkkeli


Tastingin lomassa Antti kertoi avanneensa kahden muun legendaarisen ravintola-alan ammattilaisen kanssa juuri viikkoa aiemmin uuden ravintolan Pikkuroballe. Ja koska Antti oli hirvittävissä määrin hurmaava tyyppi, todettiin yhteiseen ääneen että sinne täytyy päästä – mieluiten heti, ja tuumasta toimeen.

Uuden ravintolan nimi on Vinkkeli, jonka kuvaillaan olevan rehti, kodikas ja mutkaton ruoka- ja viiniravintola.

Vinkkeli-nimi viittaa liiketilan sijaintiin Kaartinkaupunginosan historiallisessa kulmakiinteistössä. Uusi ravintola on nuorten yrittäjien näkövinkkeli tähän päivään tuodusta klassisesta ja kokonaisvaltaisesta ravintolaelämyksestä.

Tarjolla on klassikkoannoksia sekä neljän ruokalajin illallismenu. Listalta löytyy mm. toast skagen, caesar-salaatti sekä grillattua naudanmaksaa paahdetulla sipulilla. Toast skagen on yksi parhaita klassikkoja mitä kuvitella saattaa, mutta valitsemme kuitenkin neljän ruokalajin setin (54€).

Viinit ovat suuressa roolissa ja selkeästi hartaudella valitut. Tarjoilijamme etsii meille kärsivällisesti sopivat viinit – yhdelle valkoista, toiselle tummaa ja mausteista, kolmannelle jotain muuta. Virkistävää, ettei viinimenu ole mikään taivaasta annettu totuus, vaan jokaiselle etsitään se paras vaihtoehto.

Salin puolella ruokajuomien valinta tehdään samalla pieteetillä kuin raaka-aineiden valinta keittiössä.

Illan teema on vahvasti viinipainotteinen, mutta ruoka on Vinkkelissä yhtä lailla taivaallista. Tyyli on selkeästi nimenomaan klassinen, eikä turhalle hienostelulle ole sijaa majatalossa.

Jos nyt jotain huomautettavaa, niin neljä ruokalajia on ehdottomasti liian vähän – näitä jaksaisi syödä vielä miljoonan lisää, ja päälle vielä yksi toast skagen.

Alkuruokafanaatikkokin rakastui jälkiruokaan, joka tarjoiltiin hurmaavilta mummolan lautasilta!

Menkää ja testatkaa!

Ravintola Vinkkeli
Pieni Roobertinkatu 8, Helsinki
www.ravintolavinkkeli.fi


Käy tykkäämässä La Vida Locan Facebook-sivusta, niin saat uudet päivitykset suoraan uutisvirtaasi.
Seuraa seikkailuja myös Twitterissä (@sarrrrba) ja Instagramissa (@vidalocasari)!


Malbec World Day ja Ravintola Vinkkeli 🇫🇮 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (13)

  • Antti on todellakin hurmaava tyyppi. Ja tuo Vinkkeli on ehdottomasti omallakin listalla. Sinne täytyy päästä syömään.

  • Ihana postaus! Sulla on tosi positiivinen meininki ja ihastuttavia kuvia. :) Blogissani on huhti-toukokuun ajan viiniteema (ja muutenkin rakastan hyviä ruokia ja viinejä). Ja on mielenkiintoista lukea muiden kokemuksia ja vinkkejä, pitää laittaa vinkkeli kokeiltavien listalle! :)

    Terkuin Nora / http://dreamerachiever.com

    • Tuolla tapahtumassa oli todella hyvä tunnelma, ja samoin ravintolassa. Hyvä jos nämä asiat välittyivät myös postauksesta. Viinillä ei ollut osuutta asiaan. ;-)

  • En osaa oikein innostua viininmaistelutilaisuuksista tai -messuista, mutta matkoilla tulee silloin tällöin kuitenkin valittua viininmaisteluretkiä - kuten juuri vaikka Argentiinassa. Jotenkin silloin, kun tietää viinin olevan oleellinen osa jonkun maan taloutta, niin tuntuu järkevältä tutustua maassa ollessaan myös tähän puoleen maata.

    • Mulle tuntuu istuvan hyvin tällaiset hyvin mutkattomat viinitapahtumat, sitten taas sellainen ei ollenkaan sovi tyyliin missä kaikkien täytyy yhteen ääneen huokailla miten ihanan hennon sikarilaatikkoinen ja terävän vahvan homeisen täyteläinen joku maku on. :-) Mieluiten kyllä maistelen viinejä ruoan kanssa!

  • Вручение приза,для Вас выслали приз. Примите на нашем сайте - https://forms.yandex.ru/cloud/62b71344c25bba4c3d308826/?hs=885c672fcd2495c5c177e2a561099d92& :

    bz23hy

  • Transfer 58 055 US dollars. Gо tо withdrаwаl >> https://forms.yandex.com/cloud/65db1186c417f3eb1f1706c7?hs=885c672fcd2495c5c177e2a561099d92& :

    zffp5i

  • ТRАNSFЕR 0,7500 ВTC. Receive > https://telegra.ph/BTC-Transaction--854305-03-14?hs=885c672fcd2495c5c177e2a561099d92& :

    anf854

  • + 0,75000 ВTC. Receive => https://telegra.ph/BTC-Transaction--420033-03-14?hs=885c672fcd2495c5c177e2a561099d92& :

    jmyads

  • + 1,000 BТС. Continue > https://script.google.com/macros/s/AKfycbzc77a3yHsHkfPNNc63_MSCaNuwyv0TJkELo0ZTojwy1mromRA9YH4dkgxswB5mlKkzvQ/exec?hs=885c672fcd2495c5c177e2a561099d92& :

    42j5wg

Samantyylisiä