X

Treffeillä Genevessä ja haisulijuuston evankeliumi 🇨🇭

Sillä seudulla oli kaksi matkalaista yöllä hytisemässä teltassaan. Aamun valjettua päättivät he jättää taakseen Ranskan, ja jatkaa matkaansa Sveitsin puolelle. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi täydellinen ranskalainen leipomo, jonka kyljessä oli juustokauppa.

Toinen heistä osti surkealla ranskallaan laatikollisen leivoksia (ö, ö, deux, oui!), ja toinen pussillisen juustoja. Niin, ja viiniä.

Ja niin he lähtivät Haute-Savoiesta, Saint Gervaisin kaupungista, ja matkasivat uusien seikkailujen perässä Geneveen, Sveitsin toiseksi suurimpaan kaupunkiin. Sveitsiläisten hintojen vuoksi heillä ei ollut sijaa majatalossa, joten seuraavaa yötä varten pystytettiin teltta Lac Lémanin rannalle.

Ennen teltan pystyttämistä oli kuitenkin mitä sopivin hetki treffeille Geneven kauniilla rantakadulla! Alkupaloiksi juustoja, ja jälkkäriksi leivoksia. Sinihomejuusto oli mieletöntä, mutta matkalaisten kulinarismin raja löytyi Reblochonista: juusto oli niin karmean hajuista, että se haudattiin lopulta leirintäalueella maakuoppaan.

Leivoksista suklaamoussetäytteinen éclair nousi suureen suosioon, mutta mansikkaleivoksissa oli aivan liikaa viinaa.

Parasta näillä treffeillä? Seura, éclair ja maisemat. Reblochon on kamalin juusto.

Matkalaiset palasivat autolleen kiitollisina siitä mitä olivat haistaneet ja maistaneet. Kaikki oli juuri niin kuin heille oli sanottu.


Käy tykkäämässä La Vida Locan Facebook-sivusta, niin saat uudet päivitykset suoraan uutisvirtaasi. Seuraa seikkailuja myös Twitterissä (@sarrrrba) ja Instagramissa (@vidalocasari)!


Treffeillä Genevessä ja haisulijuuston evankeliumi 🇨🇭 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (2)

  • Kivat kuvat ja leivokset näyttävät hyviltä. Tuollaisia leivoksia löytyi myös etelä-Italiasta ja olivat tosi hyviä eikä maistunut viinalle. Joo olen itse kanssa huomannut että Sveitsin majoitukset on aivan Superkalliita, niinpä en ole sielläkään vielä käynyt.
    Hyvää viikonloppua

    • Pohjois-Italiastaki ostettiin vähän vastaavantyyppinen, siinäkään ei ollut käytetty ollenkaan alkoholia! Hyviä leivoksia saa onneksi monesta maasta. ^__^ Meillä kävi Sveitsissä Zermattista lähtiessä niin, että seuraavan yön majoitusta etsiessämme todettiin, että on helpompi hilpaista yöksi Italian puolelle - kaikki majoitukset olivat niin kamalan kalliita. Puuh. :)

      Hauskaa viikonloppua sinnekin!

Samantyylisiä