X

Tämä päivä neljä vuotta sitten 🇵🇪

Neljä vuotta sitten aloitin joulukuun kodissani maailman toisella laidalla. Vietin iltaa Liman historiallisessa keskustassa, kun kevät oli juuri kääntymässä kesäksi. Kuluneiden vuosien kunniaksi tässä neljä faktaa liittyen kuviin, jotka olen ottanut tasan neljä vuotta sitten.

1. Vastustamaton on picarón


Suosikkini kaikista perulaisista jälkkäreistä on picarón – bataatista ja kurpitsasta tehty donitsityylinen uppopaistettu herkku, joka nautitaan siirapin kanssa. Näitä saa paitsi Liman keskustasta, myös kaikkialta muualta missä street food-kärryjä liikkuu.

2. Cerro San Cristóbal


Liman keskusta on yöllä kauniimpi kuin päivällä. Paras paikka auringonlaskun katseluun sijaitsee Cerro San Cristóbalilla, johon pääsee pikkubussilla läheltä Plaza de Armasia. Kukkulan laki sijaitsee 400 metriä merenpinnan yläpuolella, ja siellä sijaitsevalta näköalapaikalta on esteetön näkymä kaikkiin ilmansuuntiin.

3. Plaza de Armas


 Plaza de Armasin ympärillä sijaitsevat mm. Liman katedraali, presidentin ja arkkipiispan palatsit sekä kaupungintalo.

4. Madre Patrialla on päässään laama


 Tämän Plaza San Martínilla sijaitsevan Madre Patria-patsaan kanssa kävi taiteilijalta tilattaessa pieni ”lost in translation”-tyyppinen kömmähdys: patsaalle oli tarkoitus olla päässään liekkikruunu, mutta sattumalta espanjan kielen sana ”llama” tarkoittaa paitsi liekkiä, myös laamaa. Lopputuloksena pahaa aavistamaton taiteilija veisti patsaalle laamakypärän, joka tosin Perun tapauksessa sopii patsaalle oikein hyvin.

Sobre mi pecho yo llevo tus colores, y están mis amores contigo Perú. ♥


Käy tykkäämässä La Vida Locan Facebook-sivusta, niin saat uudet päivitykset suoraan uutisvirtaasi. Seuraa seikkailuja myös Twitterissä (@sarrrrba) ja Instagramissa (@vidalocasari)!


Tämä päivä neljä vuotta sitten 🇵🇪 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (32)

  • Kaikki kaupungit näyttävät paremmalta yöaikaan. Limassa aivan erityisesti tykkään Mirafloresin rantabulevardista, kuinka talot on korkealla ylhäällä ja itse tie kulkee alhaalla. Limassa tietysti näin härmäläisittäin kivoin piirre on, ettei siellä sada koskaan. Sen sijaan sellaista tuhkuista pilvisyyttä on kyllä paljon.
    Tuosta "lost in translation" -jutusta tulee mieleen, kun tehtiin Kalifornian lippua, niin siihen piti tulla "pear", mutta tulikin "bear". Päärynä kuvaa tietysti Kaliforniaa paremmin kuin mikään karhu.
    Lima on kyllä suurkaupunkien joukossa mun feivöriitti. Montaa suurkaupunkia en tunne, jossa on muinaisia pyramideja, mut Lima on sellainen.

    • Lima on ihana kaupunki, kesäaikaan tosin myös päivällä :) Miraflores on kyllä mainio, mutta niin on myös esimerkiksi Barranco - kävitkö siellä?

      Päärynä, karhu, hmm... No joo, ehkä päärynä olisi sopinut paremmin. ;D

  • Tuo osa maailmaa on itselle täysin tuntematonta, mutta sinne mieli on tehnyt pidemmän aikaa. Alunperin tarkoitus oli tehdä tuonne kuukauden pituinen kiertomatka jo 90-luvun puolivälissä, mutta niin on vain aika vierähtänyt ja Peru on kokematta. Lima, Cucso ja Macchu Picchu nyt ainakin on nähtävä, varmasti paljon muutakin hienoa ja kokemisen arvoista Perusta löytyisi...

    • Mene mene! Cusco on ihan tylsä paikka, mutta muuten Perulla on tarjottavanaan maailmassa kaikki. Ainakin melkein. :D

    • Suutelevan patsaan koti on El Parque del Amor, ja se tuntuu jäävän monelle mieleen. Mulla ei ole siitä edes kuvaa. :--)

  • Ihan tajuttoman näkönen tuo Cerro San Cristóbal ja maisemat pimeellä! Toi on itselle ihan tuntematonta seutua suurelta alueelta, mutta kaunista Limassa näyttäis olevan :)

    • Lima on kauhean monen mielestä tosi ruma kaupunki. En todellakaan ymmärrä miksi!

  • Iloinen postaus! Peru ja Etelä-Amerikka muutenkin ovat minulle aika tuntematonta aluetta vielä toistaiseksi. Toivottavasti reittimme vie pian Perua päin.
    Houkuttaisi maistaa noita jälkkäriherkkuja. Slurps :)
    Muutenkin kiinnostaisi kokea ja nähdä tuo värikäs kulttuuri ja päästä harjoittelemaan espanjan kieltä.
    Titta / IKILOMALLA

    • Picaroneja kannattaa ehdottomasti maistaa jos sattuu kulmille! Kuulemma noita saa myös Chilestä, mutta tottakai perulaiset on parempia. ;)

  • Hahahaha, laama! Loistavaa :D Kauniita kuvia! Kiva kurkistaa vaihteeksi vähän Etelä-Amerikkaan, sieltä ei loppujen lopuksi ole niin kovin paljon postauksia matkablogeissa, mitä nyt ne muutamat pakolliset Iguaculta ja Machu Picchulta. Itselleni kyseinen manner on vielä täysin tuntematon, mutta tulevaisuuden suunnitelmissa ihan varmasti mukana :)

    • Kannattaa suunnata sinne pian, mä olen vakuuttunut että se on maailman ihanin maanosa :-) !

  • Ihana mamma kuvassa yksi, hänellä on todella hieno esiliina! Ja tuo yökuva kaupungista, wau! :)

    • Eikö olekin! Perulaiset mammat on melkein aina liikkiksiä :-)

  • Pieni käännöskämmi! Voisin kuvitella, että itselle olisi käynyt jotain vastaavaa :D. Tollasia street food -kärryjen antimia tekisi mieli kokeilla enemmän, mutta mua aina vähän huolestuttaa ruokamyrkytysten vaara. Ei varmaan jälkkäreistä tule mitään niinkään, mutta monesti liharuoat näyttää tosi hyville, mutta en uskalla itse ottaa niitä...

    • Toi on niin legendaarinen ettei voi olla muuta kuin mahtava. :D Ehkä se taitelija ajatteli että kun on kerran Peru kyseessä, niin tottakai sillä tarkoitetaan nimenomaan laamaa! :D

      Mä söin Perussa tosi usein ihan lihaakin noista katukojuista, eikä koskaan mitään ongelmia. Erityistä herkkua ovat anticuchot, eli härän sydänlihavartaat - NAM! Niitä myydään tosi monessa kadunkulmassa eikä niitä voi mitenkään ohittaa. :D

  • Kiva tälläinen postaus missä muistellaan menneitä :) Se on kivaa lukijoille, mutta myös itselleen kun voi palata takaisin niihin ihaniin paikkoihin missä on käynyt.
    Mulle Etelä-Amerikka on vielä täysin tuntematon alue, mutta sielläkin on paljon paikkoja missä haluaisin päästä käymään.

    • Pakko välillä muistella tai tulee hulluksi ikävästä! Etelä-Amerikka on parasta maailmassa, harmi että se on niin kaukana että vaatii pidemmän loman että sinne ajan kanssa ehtii ilman, että aikaerorasitus vie kaikkea iloa reissusta.

  • Voi että, voin uskoa, että picarón on hyvää. Oon ainakin viisi kertaa tehnyt bataattimuusia tänä talvena. Kiva postausaihe, tästä saisi hyvän haasteenkin aikaseksi. (Jos siis muisti toimii yhtä hyvin kuin sulla).

    • Bataatti on ihanaa oikeastaan ihan kaikessa muussa muodossa paitsi sipsinä :D

Samantyylisiä