X

Mainoksen uhri, tajunnanvirta ja Berliini 🇩🇪

Arvatkaapa mitä? Olen tallustellut tänä vuonna kymmenen maan kamaralla, mutta jouduttuani mainoksen uhriksi päätin tehdä tänä vuonna vielä yhden matkan Suomen ulkopuolelle.

Niin minkä mainoksen? Tietysti tulin menneeksi Saksan matkailutoimiston järjestämään houkuttelutilaisuuteen, jossa kerrottiin että Saksa on hieno maa, sieltä saa hyvää ruokaa ja Berliinin joulutorit ovat Euroopan parhaat. Totta kai.

Tilaisuudessa sai maistaa myös viinejä, joilla ei kuitenkaan lopulta ollut osuutta asiaan – tein matkavarauksen vasta muutama päivä tuon illan jälkeen kun vastaan tulivat sopivan halvat Finnairin lennot, mutta teinpä nyt kuitenkin. Tämä tarkoittaa sitä, että vietämme joulunaluspäiviä äkkilähtömeiningillä Euroopan ainoassa kaupungissa, joka on jättänyt minut aiemmin täysin kylmäksi.

Kävin Berliinissä viimeksi maaliskuussa 2011. Silloin kaupunki näyttäytyi minulle ankeana, sellaisena jota oli vaikea hahmottaa. En tykännyt, oli kylmää ja ankeaa.

Nyt annan Berliinille uuden mahdollisuuden, ja uskon että tällä kertaa tämä voi toimia – lähdenhän matkaan maailman parhaimman matkakumppanin kanssa, josta ei tuolla aiemmalla reissulla ollut vielä tietoakaan. Tuo vuoden 2011 reissu oli muuten opintomatka, jonka pääasiallinen tarkoitus oli osallistua maailman suurimmille matkamessuille. Tuolle matkalle täytyi kirjoittaa oikein pelisäännöt, ja minun ryhmäni nokkelat tytöt kirjoittivat paperille mainion elämänohjeen:

Ilman hauskaakin voi olla viinaa.

Ymmärtämätön opettaja tietysti luuli, että kyseessä oli ajatusvirhe, ja korjasi lauseen muotoon ”Ilman viinaakin voi olla hauskaa”. Aika kummallinen pelisääntö, mutta tulihan sitä noudatettua. Hyvät messut ja sitä rataa.

No, kuitenkin matkaamme pian Berliiniin. Viivymme kolme yötä ja neljä päivää, ja oletan että ehdimme tutustua kaupunkiin siinä ajassa oikein kivasti. Itse olen päänähtävyydet jo kertaallen kiertänyt, mutta J:lle tämä on ensimmäinen keikka Berliiniin, joten ainakin osa tulee varmaan katsottua nyt toistamiseen. Moninaiset joulumarkkinat ovat tietysti kaiken keskiössä, mutta muuten suunnitelmat ovat aivan auki.

Vinkkejä?


Käy tykkäämässä La Vida Locan Facebook-sivusta, niin saat uudet päivitykset suoraan uutisvirtaasi. Seuraa seikkailuja myös Twitterissä (@sarrrrba) ja Instagramissa (@vidalocasari)!


Mainoksen uhri, tajunnanvirta ja Berliini 🇩🇪 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (6)

  • Hyvää Berliiniä! Mä oon käynyt siellä kaks kertaa, ja voisin käydä siellä taas mielellään uudestaan. Mun lempparikaupunginosa on Charlottenburg, siellä on ihana tunnelma ja edukkaita lounaita ja aamiaiskahvipaikkoja kauniissa rakennuksissa.

    • Me just tutkittiin Berliinin ravintolatarjontaa TripAdvisorista, näyttäisi tosiaan paljon olevan just halpoja paikkoja kärkipäässä. Mielenkiintoista, en malta odottaa!

  • Berliini on ihana! Kävin itse vuosi sitten Berliinissä, joulumarkkinoista mun mieleen oli Gendarmenmarktin markkinat. :)

  • Berliini maaliskuussa ei välttämättä näytä kaupunkia kauneimmillaan. Pidin tosin itse siitä silloinkin ja menisin uudestaan mihin vuodenaikaan tahansa, mutta se saattoi vaikuttaa, että olin jo viettänyt upean viikon Berliinissä kesällä, jolloin se oli hyvin eloisa, värikäs, mielenkiintoinen ja olin siihen jo hurahtanut.

    Näin joulun alla uskon, että kaunis näyttäytyy tunnelmallisena. Toivotaan! Hauskaa matkaa :)

    • Mä uskon että tää keikka menee paremmin, kun ei ole mitään pakollisia menoja ja opiskelujuttuja. Jouluihmisenä varmasti hullaannun aivan täysin niihin joulumarkkinoihin. :)

      Kiitos!

Samantyylisiä