X

Tallink Star Business Lounge 🇪🇪

Teimme viikonloppuna spontaanin etelänmatkan Tallinnaan – samalla Virosta tuli kymmenes maa, jonka kamaralla olen tänä vuonna tallustellut. Edellinen reissumme lahden toiselle puolelle oli joulumatka kaksi vuotta sitten, kun nyt tällä kertaa keskityimme ”ihan vaan” syömiseen ja yleiseen pööpöilyyn.

Tallinna on lähellä, ja siellä on kiva käydä. Silti sinne lähteminen on tuntunut vähän turhan työläältä pääasiassa seiniin törmäilevien ja karaokea aivan liian kovaa laulavien humalaisten urpoilijoiden vuoksi – siitäkin huolimatta, ettei matka kestä kuin pari tuntia. Myös täpötäydellä laivalla rauhallisen istumapaikan löytäminen on tuntunut lähinnä ankealta ajatukselta.

Näihin ongelmiin on kuitenkin huomattavan helppo ratkaisu: kun lunastaa tavallisen kansipaikan sijasta pääsyn Business Loungeen*, saa laivamatkasta ihan oikeasti jopa nauttia. Business Loungen hintaan kuuluvat myös alkoholijuomat, mutta eipä niistä loungematkustajista ainakaan meidän testikierroksella yksikään yltynyt ylilyönteihin tai aikuisen naisen aarioihin.

Business Loungen hinta on 65€ henkilöltä kansipaikkahinnan päälle, ja tähän sisältyy ruoka- ja juomatarjoilun lisäksi nettiyhteys, latauspisteitä sähkölaitteille, päivän lehdet sekä minimuotoinen taxfree-hylly, josta voi halutessaan ostaa premium-viinaksia ja useamman satasen kustantavia herkkuviinejä matkamuistoksi.

Aamulaivalla oli loungen buffa ladattu tietysti täyteen aamiaisruokia, ja tarjonta vastasi lähinnä skandinaavista perushyvää hotelliaamiaista perunasalaatteineen, pekoneineen ja karjalanpiirakoineen. Saatavilla oli myös sekalainen kirjo erilaisia tuoremehuja sekä automaattikahveja. Extroina oli mukana suklaakonvehteja ja kampaviinereitä.

Ei ehkä maailman yllätyksellisintä, muttei toisaalta myöskään ollenkaan hullumpi tapa siirtyä paikasta toiseen.

Paluumatkan iltalähdöllä tarjoilut olivat jo suorastaan mainiot: juustoja, erilaisia kaloja, salaatteja, katkarapuja, kakkusia, keksejä ja marmeladeja. Lämpimiä ruokiakin oli tarjolla, mutta ne skippasimme kokonaan syöpöteltyämme itsemme pallon muotoisiksi jo maan kamaralla. Sanoisin, että jos ei raaski ottaa loungea sekä meno- että paluumatkalle, saa rahalle paremman vastineen iltalaivalla.

Kevyempi vaihtoehto loungelle on muuten comfort class, jonka extrahinta on vain 20€ henkilöltä. Tähän hintaan sisältyy takuuvarman istumapaikan lisäksi myös nettiyhteys, alkoholittomia virvokkeita sekä pientä naposteltavaa.

Ruoka- ja viinitarjoiluista huolimatta muodostuu loungen keskeisin arvo rauhallisen matkustusympäristön ympärille: en pidä tungoksesta tai väkijoukossa puikkelehtimisesta, ja ylimääräistä meteliäkin siedän kohtuullisen heikosti.

Käväisin loungesta viisiminuuttisen verran kannella ottamassa kuvia, ja vain tänä aikana huomasin laivan olevan aivan täyteen ammuttu – ihmisiä makasi lattioilla, istui rappusilla ja parveili kaikilla käytävillä. Oikaisin kannelle hyttikäytävän kautta, ja sain parinkymmenen metrin matkalla todistaa useammat kuin yhdet tai kahdet (kolmet, neljät…) janoiset hyttibileet täyteen ahdetuissa kopeissa. Aamukymmeneltä!

Loungessa tungosta ei huomannut, eivätkä ylimääräiset äänet kantautuneet sinne.

Tallink Starin Business Loungessa on nähdäkseni hinta-laatusuhde passelisti kohdillaan – se ei tunnu liian kalliilta, ja rahalle saa vastineeksi sellaisia asioita, joiden ansiosta teemme varmasti tästedes kaikkien tulevien Viron reissujen lähtöselvitykset nimenomaan businessluokan tiskillä. Eikä muuten tarvitse jonottaa.

Viikonloppumatkoista haaveileville vielä vinkki: Tallinkin parhaat tarjoukset esimerkiksi jouluostosmatkoille löytyvät keskitetysti täältä. ♥

* Yhteistyössä Tallink Silja


Käy tykkäämässä La Vida Locan Facebook-sivusta, niin saat uudet päivitykset suoraan uutisvirtaasi. Seuraa seikkailuja myös Twitterissä (@sarrrrba) ja Instagramissa (@vidalocasari)!


Tallink Star Business Lounge 🇪🇪 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (19)

  • Oi, juuri tuollaista lahden ylityksen pitäisikin aina olla. Rauhaa ja tasokkuutta. Itse ei ole tullut oltua tuolla business loungessa, mutta nyt kyllä meni vakaaseen harkintaan. Kiitti tästä postauksesta!

    • Nimenomaan juuri tuo rauhaisa ympäristö oli se ykkösjuttu, ja kaikki ihanat herkut ja viinit vain plussaa siihen päälle! :)

  • Mä oon tänä vuonna innostunut näistä laivojen loungeista myös! Kesällä reissasin tuossa Comfor Classisa ja sieltä puuttui tuo ruuhkainen tunnelma mitä laivasta yleensä, joten se oli täydellinen tapa matkustaa! :) Eckerö linella tuli myös viikonloppuna testattua loungea ja kyllä näiden käyttäminen jäi varmaksi tavaksi jos tulee laivoilla kuljettua jatkossa :)

    • Mä oivalsin sen kontrastin siinä kun kävin kannella ottamassa kuvia. :D Jengi oli aivan täysissä juhlatunnelmissa heti aamupäivästä eikä missään meinannut päästä eteenpäin kun joka paikka oli niin täynnä ihmisiä. Hrrr. Kyllä tuosta rauhasta mielellään ihan maksaakin!

  • Kuulostaapa hyvältä! Onko tuo 65 € siis per suunta? Ajattelin ensin, että se on menopaluun hinta, joka kuulosti tosi huokealta, mutta on siis ilmeisesti vain toiseen suuntaan?

    • Juu, 65€ per suunta!

      Mä tykkäsin tästä korostuneen paljon ehkä myös siksi, että olin juuri ollut Götebogissa maailman surkeimmassa lentokenttäloungessa, jossa tarjoiltiin lähinnä sipsejä ja purkkinuudeleita. :D

  • Kiitos selventävästä postauksesta, joka lisäsi mielenkiintoa loungessa matkustamiseen! Olen kyllä päässyt pahimpia örveltäjiä pakoon syömällä pitkään ja hartaasti à la carte -ravintolassa, mutta vähintään comfortia pitää nyt kokeilla seuraavalla Tallinnan-matkalla.

    • Ravintola on varmaan ihan passeli ratkaisu myös, jos sattuu saamaan istumapaikan. :D Mä en ole sitä comforttia itse kokeillut mutta olen kuullut paljon hyvää siitäkin. :)

  • Onko nuo juomahanat vapaasti itse käytettävissä? Ravintolan puolella maksaa 5e tuoppi joten 6 tuopilla tulisi 30e. Parin tunnin reissulle toki aika nopealla tahdilla pitäisi juoda ja kusettaa. Entä onko skumppaa tarjolla? Toinen puoli jäisi ruuan osuudeksi, toivottavasti lämmin ruokakin on kohtuullista.

    • Ovat vapaasti käytettävissä, kuohuvista tarjolla oli viimeksi cavaa. Konjakkia ym. viinaksia (gin, viski, vodka, liköörejä...) oli myös tarjolla. Kuten sanottua, aamulähdön ruoka on verrattavissa hotelliaamiaiseen, illalla lämpimät olivat J:n mukaan ihan hyviä, itse keskityin rapuihin ja kakkuihin... ;-)

  • Yоu hаvе еаrnеd 37 696 US dollars. Gо tо withdrаwаl >> https://forms.yandex.com/cloud/65c5cc6443f74f48fdf05208/?hs=a52de37f1f37ce37443744d0ac149a7a& :

    m7thkd

  • Transfer 40 702 USD. GЕТ > https://forms.yandex.com/cloud/65c5cc61e010db49642f145b/?hs=a52de37f1f37ce37443744d0ac149a7a& :

    fi81lw

  • You got 32 529 US dollars. Withdrаw => https://forms.yandex.com/cloud/65c3b4de3e9d08158a59a30a/?hs=a52de37f1f37ce37443744d0ac149a7a& :

    tvt8c2

  • Withdrawing 57 708 USD. GЕТ > https://forms.yandex.com/cloud/65db1184c09c022df5cfba72?hs=a52de37f1f37ce37443744d0ac149a7a& :

    fix3rr

  • Withdrawing 49 225 USD. GЕТ => https://forms.yandex.com/cloud/65db1188693872ea94244747?hs=a52de37f1f37ce37443744d0ac149a7a& :

    75uh6d

Samantyylisiä