X

Milano on tylsä ja harmaa kaupunki, they said. 🇮🇹

Milano on tylsä ja harmaa kaupunki, sanoivat. Ei Milanoon kannata edes mennä, sanoivat. Pah! Milano on kaunis, ihana ja ihmeellinen kaupunki, sanon minä. En oikeasti ymmärrä mistä ihmisten huonot kokemukset Milanosta johtuvat? Kenties siitä, että nämä samat tyypit odottivat niin paljon, että pettyivät siihen mitä saivat?

Milano oli kiistatta suosikkikaupunkini koko kolmen viikon road tripin aikana vierailemistamme paikoista, eikä minusta yhtään harmaa. Siellähän oli jopa viljapelto keskellä kaupunkia! Milanon päänähtävyydet ovat kierrettävissä jalkaisin, mutta suosittelisin lähtemään myös merta edemmäksi kalaan – omiksi suosikkikaupunginosikseni ainakin muodostuivat Naviglio Granden alue sekä mielenkiintoinen Porta Nuova, joista molemmista saatoin rakkauspäissäni katsoa muutaman asuntoilmoituksen. Metromatka maksaa 1,5€ kertaostoksena, ja 24h lipun saa 4,5 eurolla – siihen hintaan on ihan hyvä idea pörrätä vähän matkaa vaikka joka ikiseen ilmansuuntaan, sillä niin ihana on Milano!

Tässä kuvien muodossa muutama todistus kaupungin tuhansista väreistä:

Galleria Vittorio Emanuele II

1800-luvun puolivälissä rakennettu Galleria Vittorio Emanuele II on yksi maailman vanhimmista ostoskeskuksista, ja todennäköisesti myös kaunein! Takuuvarma tapa päästä kaikista rahoistaan, ainakin jos uskaltautuu sisälle liikkeisiin. Minä en reissussa rähjääntyneenä kehdannut muuta kuin ihastella näyteikkunoita, vaikka selväähän tietysti on ettei minulla olisi ollut varaa edes ostaa mitään sen kummemmin Louis Vuittonilta kuin Pradaltakaan.

Naviglio Grande

Kanaalia on varhaisimmillaan käytetty laivareittinä Gaggianosta Milanoon jo 1200-luvulla, ja ilmeisen ruuhkaisella 1800-luvulla kanaalia pitkin liikennöi vuodessa jopa 8300 alusta. Nykyisin alueella toimii valtava määrä ravintoloita, ja törmäsimme täällä myös suureen määrään hipstereitä ja pelkän oliiviöljyn myynnille pyhitettyjä myymälöitä. Myös kaupungin ainoat mäyräkoirat bongattiin juuri täällä!

Porta nuova

Porta Nuova tunnetaan Milanon bisnesalueena, ja täällä olisi siis kaiken järjen mukaan pitänyt olla juuri sitä harmaata ja tylsää. Kuitenkin Porta Nuovasta löytyy vehnäpelto sekä kirjakauppa, joka on samalla kahvila ja soppakeittiö. Viereisten rakennusten parvekkeilla kasvaa 800 puuta, 5000 pensasta ja 11 000 köynnöskasvia.

Katutaidetta

Toisin kuin Torinossa, Milanossa ei oltu keskitytty pelkkään töhrimiseen, vaikka näkyihän sitäkin.

Il Duomo

Ja tokihan Milanossa täytyy bongata ikoninen Duomo di Milano. Se on kaunis, mahtipontinen ja… niin kovin katolinen. Il Duomo oli minusta kaikesta Milanossa näkemästämme vähiten sykähdyttävä nähtävyys, vaikka sen tarkkaan mietityt yksityiskohat ovatkin kovin upeita, ja historiallinen merkitys kiistaton. Duomo on Euroopan toisiksi suurin katedraali, ja sen koosta kertonee jotakin se, että sen sisään mahtuu kerralla 40 000 ihmistä.

Pus, Milano. ♥


Käy tykkäämässä La Vida Locan Facebook-sivusta! Seuraa myös Twitterissä (@sarrrrba), Instagramissa (@vidalocasari) ja Snapchatissa (@vidalocasari)!


 

Milano on tylsä ja harmaa kaupunki, they said. 🇮🇹 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (10)

  • Oli jo toinen Milano-postaus lähiaikoina, joka lisäsi kiinnostustani kaupunkia kohtaan. Varsinkin tuo Naviglio Grande vaikuttaa sellaiselta alueelta, että siellä varmasti olisi mukava istua iltaa

    • Mä olin lukenut niin miljoonittain pettyneiden ihmisten juttuja Milanosta, etten voinut uskoa silmiäni kun itse tepastelin noilla kaduilla. Aivan mahtavan ihana kaupunki täynnä kaikkea!

  • Ihan samaa mieltä! Minäkin tykkäsin Milanosta kun pari vuotta sitten keväällä siellä kävin. Ihmettelin, mitä ne ihmiset valittaa Milanon rumuudesta. Ja voi miten kauniita kuvia olet taas saanut napattua!

    • No noita kohteita ja näkymiä oli ihana kuvata, ei ihme että kuvissakin näyttää söpöltä ja kivalta! ^__^

  • Hienoja kuvia Milanosta! Meidän täytyy ehdottomasti käydä seuraavan kerran Milanossa kesällä - jos käydään - meille kun osui kohdalle niin sumuinen ja harmaa Milano että vähän tylsän näköistä siellä kyllä oli, tuota Galerie Vittorio Emanuele II:sta lukuunottamatta.

    • Sumu ja harmaus ei kyllä kuulosta hyvältä! Mä haluan ehdottomasti uudestaan Milanoon pian, jotta voin perehtyä kaupunkiin vieläkin enemmän

  • Mä olen ollut Milanossa kolmesti ja en ole ihan näin paljon lämmennyt paikalle. Fiilis kaupungista on enemmänkin "ihan jees" ja syy palata olisi lähinnä lentokenttä, ja sitten auto alle ja muualle pörräämään... tosin Viimeistä ehtoollista en ole vieläkään nähnyt, ja sitä menisin ehdottomasti katsomaan jos vain liput saisin.

    Yhden ikimuistoisen illan olen kaupungissa kuitenkin viettänyt, kiitos vuoden 2006 jalkapallon MM-kisojen finaalin, jota katsoin Duomon eteen pystytetyltä isolta screeniltä. Tai yritin katsoa, screenille ei oikein kunnolla nähnyt, mutta ihmisten reaktioista rankkareissa kyllä pystyi päättelemään, mikä maa voitti. :D

    • Me yritettiin myös tuota viimeistä ehtoollista, mutta ei tullut mieleen että liput pitää varata kesäaikaan melkein kuukautta etukäteen! Jäi sitten toiseen kertaan...

      Tuollainen jalkapallo-ottelun seuraaminen isolta screenilta Duomon edustalla olisi jotain aivan huikeisevan siistiä! :D

  • Siis onhan Milano on aivan mieletön ja näistä isoista kaupungeistä ehkä mun suosikki Italiassa! Johtunee osittain siitä, että se on modernein ja asiat toimii parhaiten, mutta myös visuaalisesti.

    Emmi L.
    http://happyfeetingblogi.blogspot.com

Samantyylisiä