X

Innsbruck on pieni, kaunis ja helppo 🇦🇹

Kun kysyin Itävallassa vaihdossa olleelta ystävältäni kolmen sanan kuvailua Innsbruckista, kuului spontaani vastaus seuraavasti: Kiva, pieni, ”paljontekemistä”!

Melko täydellistä, sillä noin niputtaisin Innsbruckin itsekin. Jos lisäsanat sallittaisiin, käyttäisin myös adjektiiveja kaunis, siisti ja kohtuuhintainen, helppo, turistinen ja tungoksinen. Ystäväni extrasanoja olivat mm. ”maailman paras” ja ”lettukeitto”.

Kesällä Innsbruck on täydellinen viikonloppukohde kaupunkilomailijalle – vaeltajat sun muut aktiivimatkailijat tarvinnevat enemmän aikaa, tosin näihin mahdollisuuksiin emme Innsbruckissa perehtyneet tällä kertaa ollenkaan.

Talvella tässä useita talviolympialaisia hostanneessa kaupungissa kyse on käytännössä suuresta hiihtokeskuksesta, ja kaupunki näyttäisi ajoittain kärsivät pienoisesta identiteettikriisistä: monessa kohdin haluttiin kiivaasti muistuttaa, että kaupunki on paljon muutakin kuin pelkkä hiihtokohde! Vähän sama juttu kuin se, kun Porvoo kamppailee muuttaakseen maineensa pelkästä päiväretkikohteesta paikaksi, jossa voisi olla myös yötä.

No, oli miten oli, tykkäsin Innsbruckista kovasti. Päällimmäisenä jäi mieleen leppoisa tunnelma, vaikka turisteja pörräsikin ympärillä enemmän kuin missään muussa road trippimme varrelle sattuneessa vierailukohteessa tätä ennen. Vietimme kaupungissa vain yhden päivän ja vierailu jäi siten mielestäni turhan pintapuoliseksi, joka tietysti jälkeenpäin vähän harmittaa. Onneksi Itävalta ei kuitenkaan ole mitenkään liian kaukana, ja sinne on helppo lähteä käymään uudestaan.

Kuvakertomus, sekä muutamia huomioita Innsbruckista:


Innsbruckin läpi virtaa joki nimeltä Inn, ja kaupungin nimi tarkoittaakin alkujaan joen ylittävää siltaa (bruck > brücke = silta).

Majoituimme Innsbruckin Hiltonissa, jossa saimme ylimmän kerroksen huoneen hienolla näköalalla:

Innsbruckin Hilton oli vanha hotellirakennus, jossa oli modernisoitu ainoastaan lobby ja ravintola. Hotelli oli kuitenkin hyvin siisti myös huoneiden osalta, ja sieltä löytyi mm. erillinen saunaosasto, joka huom huom huom on yhteinen miehille ja naisille! Sijainniltaan Hilton sijaitsi ehkä otollisimmassa mahdollisessa paikassa, joten sitä voinee suositella muillekin. Kylppärin kaakelit herättivät hihityksiä, mutta sopivat yllättävän hyvin huoneen yleisilmeeseen. ;)

Innsbruckin turistikatu, kauniita rakennuksia ja paljon kauppoja, joissa poiketa. Myös miljoona muuta turistia, kuten asiaan tietysti kuuluu.

Ei-turistikatu siinä vieressä – huomattavasti väljempää, mutta silti kaunista.

Random toimistorakennuksia sekä 250-vuotias riemukaari.

Kaupungin symboliksi on muodostunut 1500-luvulta peräisin oleva kultainen katto eli Goldenes Dachl, jonka valmistamiseen on käytetty 2,738 kullattua kuparitiiltä.

Yritin tietysti olla originelli, ja saada katosta vähän erilaisen kuvan, joten marssin napsimaan kuvia myös hökötyksen alta – kullanmuruakaan tuossa ei näy, mutta eipähän ollut tungosta….

Kultainen katto on tietysti historiallisesti merkittävä, mutta aika paljon hienompi talo löytyi, kun käänsi päätään hieman vasemmalle! Tästä raukasta enää harva viitsi ottaa kuvia, joka on minusta suuri sääli ja vääryys. Aivan ihana!

Ja sitten, yhtäkkiä kaiken tämän loiston keskellä: kalastustarvike- ja hattukauppa.

Vanhasta kaupungista ulos ajauduttuaan turisti löytää keltaisena loistavan 1600-luvun puolivälissä rakennetun Landestheaterin, jossa esitetään perinteisen teatterin lisäksi paljon oopperaa.

Innsbruck on myös kovin vihreä kaupunki, ja puistoja tuntuisi olevan aika paljon. Tämä kuva on otettu viiden minuutin kävelymatkan päässä keskustasta.

Himppunen humpuukia kruunaa puiston kuin puiston!

Turistikadun ravintoloihin emme mahtuneet, joten lounasta syötiin muutaman minuutin kävelymatkan päässä ehkä liikuttavimmassa mahdollisessa Gasthausissa, jossa oli sekä väljää että halpaa.

J tilasi alkupaloiksi maksaknöödeleitä, jotka paljastuivat tennispallon kokoisiksi möykyiksi silkkaa sitä itseään – tämä olisi jo riittänyt yksinään lounaaksi! Tämän jälkeen päälle vielä perinteiset schnitzelit, jotka olivat hyviä, mutta aivan liian valtavia: en saanut syötyä omaani kuin puoliväliin asti vaikka skippasin alkuruoan kokonaan. Ihan hyvää se oli, mutta olen kyllä enemmän italialaisen ruoan ystävä…

Schnitzelit täyttivät meidät siinä määrin perusteellisesti, että hotellilla iltapalaksi tilattiin ainoastaan jäätelöt. Henkilökunta ei muistanut annosten nimiä ulkoa, joten kompensoivat sitä jättämällä huonepalvelumaksun laskusta pois. Hellyyttävää.

Innsbruck oli kiva, mutta olisi vaatinut hieman enemmän aikaa. Ehkä menemme sinne vielä joskus vaikka yhdistetylle kaupunki- ja vaellusretkelle!

Innsbruck on pieni, kaunis ja helppo 🇦🇹 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (46)

  • Innsbruck on kyllä erittäin kiva ja kaunis kesäkaupunki. Mukavia patikointipolkuja tarjolla sekä olympialaisten kesäkelkkamäki aktiviteettejä kaipaaville. Mäkihyppytorni on myös käymisen arvoinen paikka ja siellä on hieno maisemaravintola huipulla. Keskusta on juuri niin viehättävä kuin tämän postauksen kuvissa.

    • Mäkihyppytorni kuulostaa hienolta, Norjassa on käyty Holmenkollenilla, joka oli silloin remontissa niin ei päästy ylös asti, Lahdessakin olen käynyt mutta siitä on ainakin sata vuotta aikaa... Jos olisi viivytty pidempään, niin olisi otettu kaupungin tarjoama Innsbruck-passi, jolla olisi päässyt liikuskelemaan julkisilla ja hissillä ylös vuorenrinteelle. Kyllä varmasti mennään vielä joskus uudestaan, ja nimenomaan niin että käydään samalla reissulla vaeltamassa.

  • Teksti muutti oman käsitykseni Innsbruckista! Tuollaiset perinteiset ravintolat turistipolkujen ulkopuolella ovat usein ne ihastuttavimmat löydöt reissussa ^_^

    • Mulla ei ollut mitään varsinaisia ennakko-odotuksia, mutten odottanut tykkääväni Innsbruckista ihan noin paljon. Positiivinen yllätys siis! Ja tuntui Sveitsin jälkeen vieläpä ihanan halvalta! ;D

  • Ollaan tuolla käyty pällistelemässä päiväseltään juuri tuo Ramin mainitsema mäkihyppytorni. Siellä oli tietty Nykäsenkin muotokuva laitettu näytille. Muuten kaupunki jäi kyllä surkealle tutkimiselle. En osaa/en muista enää syytä .... Olikohan vain se normaali kiire eteenpäin.

    • Mä olin vähän kipeänä, joten voimia ei ollut tämän enemmälle, eikä sitten enää seuraavan aamun koitteessa aikaakaan, kun lähdimme jo kohti Italiaa. Hyppyrimäessä olisin kyllä mieluusti käynyt. :P

  • Me kävimme Innsbruckissa vuonna 2008 Euroopan telttarundillamme. Kävimme hissillä Hafelekarspitzellä. Sieltä oli upeat maisemat!, voin suositella Tuolta matkalta jäi harmittamaan, ettemme ehtineet olla Innsbruckissa kauempaa, sillä olisi ollut aivan mahtavaa käydä heittämässä joku vaellusreitti.

    • Tuolla olisi kyllä varmasti aika ihanat vaellusolosuhteet, harmi ettei ehditty tutustua!

  • Näyttääpä kivalta paikalta! Voisi kuvitella, että tuolla on tosi hyviä retkeilypolkuja eli saattaisi sopia meidän sakille :)

    • Varmasti sopisi! Aika ideaali kohde sillä tavalla, että sekä kaupunki että sen ympäristöt ovat näin ihania. :)

  • Tosi kiehtova kaupunki. Olipas siellä turisteja. Meidän reissun kylissä ja kaupungeissa ei turistikausi ollut vielä pahimillaan joten saatiin vaeltaa, asua ja shoppailla aika rauhassa. :)

    • Tämä oli vähän jännästi ainoa laatuaa, muualla oli vielä ihan hiljaista. Ehkä siksi tuli kiinnitettyä enemmän huomiota tungokseen. :) Aasialaisia oli paljon, kuten kai nykyään vähän joka paikassa...

  • Itävalta on jäänyt meiltä kovin vähälle. Wienissä on joskus käyty - ja kun siitä on niin kauan, niin se on aika korkealla nykyisin listalla "joskus uusittavia kaupunkeja". Zell am Seessä vietettiin yksi joulu ja Grand Hotel Mövenpickin joulupöytä oli kyllä kokemisen arvoinen.
    Ehkä Innsbruckiakin pitäisi harkita Itävallan kertauskäynnillä!

    • Mä tahtoisin kovasti käydä Wienissä, ja syödä siellä sacherkakkua! Ja tietty olisi hienoa voida lauleskella myös juoneensa viinii Wienissä.. ;)

  • Mahtavat vuoret! Myös ruokakuvat ovat kivaa katseltavaa matkan varrelta

  • Ihastuin tuohon maisemaan teidän hotellihuoneesta! How nice. Pieni kaupunki, jossa on paljon tekemistä kuulostaa kylä kivalta. Mielikuvat istuvat kyllä tiukassa, niin kuin tuo mainitsemasi Porvoo..taitaa olla kaikkien mielissä se päiväretkikohde :D. Tämäkin on tosiaan taatusti paljon muutakin kui hiihtokeskus. En olekaan tainnut aiemmin lukea blogipostausta Innsbruckista, joten hauskaa lukea tästä :).

    • Juu, meillä piti alkujaan olla 10 kerroksen huone, mutta koska ylimmässä kerroksessa oli vapaita huoneita, niin meidät siirrettiin sinne. Oli kyllä erittäin jees! Innsbruck olisi oikein mainio picnicpaikka, muun muassa - todellakin paljon vaihtoehtoja, joita täytyy vielä joskus lähteä tutkimaan tarkemmin!

Samantyylisiä