X

Neljän valtion päivä

Eilinen oli meille huikaiseva neljän valtion päivä: söimme aamupalaa Italiassa, jatkoimme aamupäivällä uudemman kerran Sveitsiin, käväisimme iltapäivästä Liechtensteinissa ja suuntasimme illaksi Itävaltalaiselle leirintäalueelle.

Ei oikeastaan hullumpi suoritus, jonka mahdollistivat suorastaan käsittämättömän lyhyet välimatkat paikasta toiseen.

Alun perin päädyimme Italiaan, koska saimme Zermattin jälkeen tarpeeksemme Sveitsin hinnoista: Bernissä olisi halvinkin hotellihuone maksanut yli 200 euroa, yöksi oli luvattu kylmää ja sadetta, enkä minä orastavan nuhani kanssa halunnut siksi päätyä telttaan. Italiaan pääsi Zermattista näppärästi, ja bookkasimmekin ihanan huoneen italialaisen viininviljelijätädin bed & breakfastista.

Italialaistäti leipoi meille aamupalaksi laventelikakkua ja keitti kahvia mutteripannussa. Näiden voimalla jaksoimme taittaa matkaa Sveitsin läpi vielä kerran vuoristomaisemia ihaillen, ja saapuen lopulta Liechtensteiniin. Tämä maailman kuudenneksi pienin valtio vaikutti kaikkine miljoonine pankkeineen lähinnä veropetosten paratiisilta, eikä ollut matkailullisesti kovinkaan kiinnostava – ellei sitten satu olemaan filatelisti.

Pakenimme Liechtensteinista Itävaltaan, jossa vihdoin alkoi olla tuhatvuotisista saksankielen opinnoista hyötyä – sveitsiläisten puheesta kun emme olleet saaneet selvää hölkäsen pölähdystä. Pystytimme telttamme leirintäalueelle, ja totesimme ettemme oikeastaan kumpikaan tykkää leirintäalueista, vaikka tuossa kyseisessä paikassa hienot näkymät olivatkin:

Tänään pakkasimme teltan kasaan, ja saavuimme Innsbruckiin, joka on tähän mennessä yllättänyt postiviisesti: tämä vaikuttaisi olevan oikein leppoisa kaupunki, vaikka onkin aivan täyteen ammuttu aasialaisia turisteja.

Huomenna vietämme vielä aamupäivän Innsbruckissa, ja suuntaamme sitten kohti Gardaa ja Milanoa – loppuloma vietetäänkin sitten tiiviisti Italiassa. ♥

Neljän valtion päivä was last modified: 27 kesäkuun, 2015 by Sari Venäläinen

Kommentit (2)

  • Melko aktiivinen päivä :D Harmitti hurjasti kun en Sveitsin viikonloppuni aikana kerennyt Liechtensteiniin. Onko se niin hieno kuin siitä puhutaan vai ajoitteko vain ohi kun rupesi tympäsemään? :D

    • Mun täytyy valitettavasti sanoa, että siinä ei meidän mielestä ollut kerrassaan mitään hienoa :D Käveltiin tunti ympäriinsä, ja todettiin että riittää. :D Onneksi oli helppo jatkaa matkaa!

Samantyylisiä