X

Kesälomasuunnitelmia / Road Trip

Olemme vihdoin alkaneet päästä puusta pitkään kesälomasuunnitelmien suhteen. Minulla pörräsi mielessä haave hieman kaukaisemmasta eksotiikasta, mutta ajan rajallisuuden vuoksi päädyimme kuitenkin pitäytymään alkuperäisessä aatoksessa, eli pienimuotoisessa Euroopan turneessa. Alustavasti olemme miettineet, että seuraavanlainen reitti voisi olla sopiva matka taitettavaksi kolmen viikon aikana:

Siitä emme tosin vielä ole laisinkaan varmoja, että mistä kohtaa turneemme alkaisi, mutta vahvasti vaikuttaisi siltä, että matkan varrelle sattuvista suurista kaupungeista pääsisi Helsingistä näppärimmin ja halvimmalla Milanoon. Tarkoituksena on ottaa jälleen vuokra-auto alle, ja yöpyä mahdollisimman paljon telttamajoituksessa, sekä roudata mukana trangiaa.

Yllä olevan kartan mukaisella reitillä tulisi ajettavaa n. 1500km, joka vaikuttaa varsin kohtuulliselta määrältä kolmen viikon aikana taitettavaksi. Norjan reissulla ajoimme itse asiassa huomattavan paljon enemmän (4370km), vaikka aikaa oli vain kaksi viikkoa, eikä se silti tuntunut siltä kuin olisimme viettäneet liikaa aikaa autossa kököttäen. Tärkeää nyt on joka tapauksessa ainakin se, ettemme lähde tälläkään kertaa ahnehtimaan liikaa kohteita matkan varrelle, vaan haluamme edetä rauhassa ja tarvittaessa myös hieman poiketa suunnitellulta reitiltä. Ei stressiä kesälomalla sanoi Sarppa kun matkasta haaveili. :)

Leirintäalueita näyttäisi sattuvan matkan varrelle hyvinkin paljon, ja hinnat vaihtelevat pääosin välillä 20-50€ sisältäen kaksi ihmistä + auton. Ei mikään hassumpi setti. Yllättävän monessa paikassa vaikuttaisi olevan myös hulppeita lämmitettyjä uima-altaita sekä muita mahdottomalta tuntuvia ylellisyyksiä käytössä tuohon ihan samaan hintaan. Norjalaisten leirintäalueiden yleisesti käyttämiä viiden minuutin suihkupoletteja en kyllä ikävöi tippaakaan, joten uima-altaat sun muut ovat ihan tervetullut yllätys.

Nyt sitten kollektiivinen pyyntö kaikille bloggaajakollegoille: mikäli teidän blogienne kätköistä löytyy postauksia yllä olevan reitin varrelta löytyviin kohteisiin liittyen, olisin hyvin kiitollinen jos linkittäisitte niitä kommenttiboksin puolelle! Myös yleiset road trip-kokemukset Keski-Euroopasta ovat hyvin tervetulleita. :)

Kesälomasuunnitelmia / Road Trip was last modified: 6 huhtikuun, 2015 by Sari Venäläinen

Kommentit (14)

  • Makeen näköinen reissu teillä tulossa! Mun mittapuulla 1500 kilsaa ei ole mitään, mutta kai se riippuu siitä mihin on tottunu ja missä ajaa. Euroopassa kaikki on suhteessa niin lähellä. Meidän ens kesän Jenkkireissu on jotain lähemmäs 8000 kilsaa kuukauden aikana, ja silti tuntuu siltä että vaan muutamana päivänä on paljon ajoa ja luppoaikaakin on reilusti. Mun duunikaveri oli viime kesänä käyny Ranskassa Gorges du Verdonin turkoosissa vesissä uimassa, ja oli kuulemma niin mielettömän makea paikka, eli sinne menisin ainakin itse jos olisin Keski-Eurooppaan nyt suuntaamassa. :)

    • Mä olin itse asiassa tosi yllättynyt, että tuo oli noin älyttömän lyhyt matka kun sen kartalle piirsin! Norjassa tosiaan ajeltiin lyhyemmässä ajassa tuo reilu 4000km eikä se tuntunut oikein miltään. Maasto nyt oli oletettavasti ainakin osittain aika samanlaista kuin tuolla... Mutta tällä kertaa tulee varmaan oltua vähän pidempiä aikoja yhdessä paikassa, koska tarkoitus olisi mm. kiipeillä mahdollisimman paljon. :) On myös jätetty tilaa ja aikaa reitiltä poikkeamisille sekä sitten siellä paikan päällä keksityille spontaaneille suunnanmuutoksille! Tuo Gorges du Verdon voisi hyvinkin olla sellainen loppumatkan poikkeama, jos alkumatka syystä tai toisesta taittuu suunniteltua nopeammin. :)

  • Olen itse telttaillut Gardalla pariinkin eri otteeseen ja sille kyllä iso suositus. Leirintäalueet on hyvä tasoisia ja niitä on kymmenittäin pitkin Gardaa. Kesäkautena osa oli kyllä loppuunmyytyjä, joten ehkäpä joidenkin kohteiden osalta kannattaa varata ainakin ensimmäinen yö ennakkoon. Mutta me ei kyllä tehty niin, vaan siirryttiin seuraavaan vapaaseen ;) Mukavia suunnitteluhetkiä ja loman odotusta :)

    • Oi kyllä, Garda! Katselinkin että siellä on ihan hirmuinen määrä leirintäalueita. Meidän visiitti sinne sattunee juuri ennen kuin varsinainen high season alkaa, mutta voi olla että tehdään silti joitakin varauksia etukäteen.. Tai sitten ei. :) Norjassa meillä kävi kaksi tai kolme kertaa niin, ettei leirintäalueelle mahtunut, ja jatkettiin sitten vaan aina seuraavaan. :D

      Kiitos!

  • Mie asun tuohon aikaan Zurichissä, joten silloin viimeistään tiedän paikasta ja sen lähimaastoista enemmän. Yritän muistaa pistää vinkkejä siis myöhemmin :)

    • Vau, ihanaa! Laita vaan vinkkejä tulemaan jos jotain aivan mahtavaa nousee esiin! :)

  • Meidän tulevan kesän reissusuunitelmat osuivat myös alkuun aika paljon pidemmälle, mutta rajallisesta ajasta johtuen taidetaan pyöriä osin ainakin teidän kanssa samalla reitillä. Kaksi vuotta sitten oltiin autolla myös Euroopassa ja siitä kaikki tarinat löytyvät täältä. Osa postauksista saattaa olla vielä vähän hurlumhei uuden teeman myötä, mutta faktat löytyy. Tässä linkki: http://pingviinimatkat.pallontallaajat.net/tag/autoloma-euroopassa/

    Kannattaa muuten vertailla lennon sijaan auton vuokran hintaa ja ehtoja Saksan ja Italian välillä. Jos ei lento Muncheniin maksa paljoa enempää, niin auton vuokra ainakin pari vuotta sitten oli Saksassa reilusti halvempaa kuin Italiassa.

    Suunnittelu on puoliruokaa, joten nautinnollista reissun odotusta ja suunnittelua!

    • Menen heti tutkimaan mitä linkin takaa löytyy!

      Ja juu, tarkoitus olisi katsoa että mistä lähtöpisteestä tuo lento+auto-kombinaatio tulee lopulta halvimmaksi, tosin Müncheniä emme ole tulleet edes ajatelleeksi... Yksi mahdollisuus olisi toki myös Lyon. :) Eilen kun katseltiin noita autojen hintoja niin vaikuttivat olevan aika lailla tasoissa, mutta täytyy tosiaan tutkia vielä tuo Saksa! Kiitos vinkistä!

  • Kommentoisin samaa kuin Milla, eli että Muncheniin voi saada hyvinkin edullisesti lentoja. Olen lentänyt Veronaan muutaman kerran Munchenin kautta todella edullisesti, Lufthansalla.
    Tunnen Gardan alueen aika hyvin. Mielestäni "parasta Gardaa" on järven pohjoisosa. Sirmione on todella turistirysä, ettei kaupungin muurien sisälle mahdu kunnolla high seasonin aikaan. Siinä ympärillä olevat leirintäalueet ovat myös varmasti koko kesän aika täynnä, koska siinä lähettyvillä sijaitsee myös Gardaland-huvipuisto. Veronakin on vierailemisen arvoinen.
    Onko Cinque Terre teille jo tuttu? Jos ei, käväisin siellä ehdottomasti. Tykkäsin myös Genovan kaúpungista, etenkin kesällä.

    • Ei oo tuttu mutta nyt kun googletin niin haluaisin kyllä tutustua! Erinomaisen varteenotettava vaihtoehto reitiltä poikkeamiseen. :)

      Nuo lennot mitä katselin Milanoon oli ihan törkyedulliset (ja vielä suorat), mutta hyvin voisi kuvitella että München menee samoihin tai jopa alle. Jäänee sitten varmaan lopulta auton hinnan mukaan päätettäväksi tuo aloituspaikka.

      Me tosiaan matkataan juuri ennen pahimman ryysiksen alkua, mutta eiköhän tuonne Gardalle siitä huolimatta eksy "jokunen" muukin kuin me, kun kesäajasta nyt kuitenkin on kysymys. Mä olin vähän ajatellut että olisi kiva vierailla siellä Gardalla siten, että aloittaisi tutkimusretken pohjoisesta, ja tulisi sitten rantaa pitkin alas, hmm...

  • Minulle on tuo Geneve/Haute Savoie-alue erittäin tuttu (entinen kotiseutu <3), joten voin antaa vinkkejä sinne, jos kiinnostaa. Sen kummempaa matkablogipostausta minulla ei taida seudusta olla, mitäpä sitä kotikulmista kirjoittelemaan ;). Genevessä kävin turrehommissa maaliskuussa ja siitä postasin lyhyesti. Pari tuntia sitten palasin Chamonix'sta ja siitä seudusta on tulossa postauksia heti, kun pyykit on pesty!

    • Voi miten ihana entinen kotiseutu! Chamonix kuuluu meidän kohdeluetteloon, ja sieltä näkyi jotain kuvia jo blogista löytyvänkin. :)

      Onko jotain erityistä, mitä suosittelisit ensikertalaiselle Geneven kävijälle?

      • Geneve on aika pieni kaupunki loppujen lopuksi, joten päivä riittää hyvin sen kiertämiseen. Minä vietin maaliskuisen turistipäiväni tällä tavalla: http://barcelonankoti.blogspot.com.es/2015/03/kavelylla-genevessa.html. En itse ehkä yöpyisi kaupungissa, vaan vaikka mieluummin jossain kauniimmassa rantakylässä, Ranskan puolella tai vaikka Lausannessa. Ja tekisin mutkan Annecyyn. Just postasin Aiguille du Midistä, jonne pääsee Chamonix'ta köysiradalla. Ihanan kallis, mutta aika huippu kokemus :)

        • Hmm, okei. Täytyy katsoa sitten että viihtyykö siellä, vai jatkaako suosiolla sitten matkaa. Minua EHKÄ vähän kiehtoisi enemmän tuo Ranskan puoli.. Hmm..... :)

Samantyylisiä