X

Suuri ravintolapäiväraportti!

Mieletön sää ravintolapäivänä! Porvoossa riitti vilinää, ja Vanhan Porvoon kaduilla oli meininki kuin suuremmassakin turistirysässä. Meillä oli kunnianhimoinen tavoite käydä niin monessa paikassa kuin vain järkevästi ehtisimme, ja saimmekin kasaan 8 uutta hienoa kokemusta. Tässä vähän tunnelmia ja kuvia niistä:

1 – PIZZA SISTERS

Aloitimme kierroksemme Pizza Sistersien luota, jossa viime kauden Master Chef-kisaajat kokkailivat huimalla tahdilla pieniä pizzoja Big Green Egg-grilleissä Vanhan Porvoon sydämessä. Hyvää oli, ja idut pizzan päällä toivat mukaan uutta kivaa näkökulmaa ainaisen rucolan syrjäyttäjänä. Hyvää!

2 – PASTELLI

Pienen kävelymatkan päässä vanhalta raatihuoneentorilta löytyi kiva pikkuinen pastelli, jossa oli mm. fudgea, popparia ja elävää musiikkia.

3 – TA-KIITOS 

Ykköskohteessani ta-kiitosissa oli valitettavasti saapuessamme tortillat loppu. Söimme kuitenkin pelkkiä tacon täytteitä, sekä churron. Hyvää, ja mikä ihaninta: ihanaa päästä pölöttelemään pitkästä aikaa ihanien Meksikolaisten kanssa.

4 – ESPANJAN KOJU

Meksikon koju oli osa isompaa kokonaisuutta, jossa oli mukana eri maiden edustajia. Kokeilimme croquetas ja empanadas espanjalaisittain, mutta ne valitettavasti olivat päivän suurin pettymys.

5 – CARNEVALE

Carnevalessä kävimme vain kääntymässä, sillä olimme niin täynnä ettemme jaksaneet hetkeen ottaa mitään. Ihan kiva paikka, mutta ei samanalaista tunnelmaa kuin monissa muissa. Taisi olla enemmän sellainen lasten ja lapsiperheiden paikka, veikkaisin.

6 – VILLA SENATOR

Visiitti Villa Senatorissa oli yksi huikeimmista koko päivänä. Olin vähän nihkeä aluksi, sillä 5min päässä Porvoosta sijaitsevan huvilan pihassa näytti kovin autiolta. Menimme kuitenkin sisään, ja löysimme tiemme kirppikselle, sekä nokkoskeiton äärelle. Jälkkäreitäkin olisi ollut, mutta niitä emme tässä kohteessa maistaneet. Nokkoskeitto oli hyvää, mutta erinomaisinta oli sen kanssa tarjoiltu vuokaleipä! Niitä oli useita eri makuisia, ja sellaisten tekemistä harkitsemme nyt täällä kotonakin (mahtaakohan onnistustua…..). Kuitenkin, parasta tässä paikassa ei ollut välttämättä ruoka, vaan se ihanan lämmin vastaanotto, joka meitä siellä odotti.

7 – SOUVLAKIA STATION

Souvlakia tuli suunnitelmiimme mustana lampaana siinä vaiheessa, kun suunnittelimme jo menevämme viimeisen kierroksen kautta kotiin. Päätimme kuitenkin käydä vielä kokeilemassa kreikkalaisia lihavartaita. Niitä oli järjettömän vaikea syödä, mutta minusta ne olivat myös päivän ehdottomasti paras setti. Niitä tarjoili 8kk Kreikassa asunut Saara, joka oli parhaillaan perustamassa omaa joogastudiota, josta voitte käytä lukemassa lisää täältä.

Ravintolapäivän tuotot ovat menossa kreikkalaisen orpokodin kesäjuhlan järjestämiseen.

8 – MARCHÉ AUX PUCES

Päivän kruunasi lähestulkoon meidän naapurista bongattu Marche aux puces: ranskalaisia leivoksia ja pihakirppis. Syömäni pavlova oli ehkä paras mahdollinen tapa lopettaa kierroksemme. Ihanaa! Kiitos!

Suuri ravintolapäiväraportti! was last modified: 22 elokuun, 2015 by Sari Venäläinen

Kommentit (2)

  • Näyttävätpä pop-up-ravintolat mukavalta Porvoon miljöössä! Näinköhän pitää seuraavana Ravintolapäivänä tehdä retki Porvooseen?

    • Ei ollenkaan huono idea! :) Täällä oli kivasti lähteneet ihmiset mukaan :)

Samantyylisiä