X

Laukkuun vain leipä ja piimä

Neljän viljan hedelmämysli. Skinnarmon Pasta Carbonara. Pinaattinen kanaperunapata. Täyteläinen kanapasta. Perunaa, naudanlihaa ja béarnaisekastiketta. Tomaatti-valkosipulipasta. Riista-sienipata mustaherukoilla. Tacopata. Herkkusieni-, katkarapu- ja sinihomejuustokeitto. Kiitos Blå Bandin, meidän Norjan reissusta ei ainakaan pussiruokaa puutu.

Norja on maa, jossa oluttuoppi saattaa helposti maksaa 14 euroa, ja siksi olemme päättäneet maksimoida siellä vietetyn ajan nipistämällä ruoka- ja majoituskustannuksista. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kuskaamme mukanamme teltan ja makuupussien lisäksi trangian, sekä erinäisen joukon erilaisia pussiruokia ja -keittoja, proteiinipatukoita ja sellaista. Ja jopa yhden suklaamoussen, koska vaadin.

Peltiset Scho-ka-kola-rasiat sisältävät kofeiinipitoista suklaata. Myyntipaikkana Varusteleka, punaisen rasian tuotekuvaus seuraavanlainen:

Rasiassa möllöttävä ruskea kulta piti jo toisessa maailmansodassa natsit hereillä. Käytännössä Scho-Ka-Kola on kofeiinipitoista suklaata!

Alunperin 30-luvun puolivälissä kehitetty räväkkä suklaa löysi tiensä nopeasti sotilaskäyttöönkin. Purkki Scho-Ka-Kolaa kuului Luftwaffen lentäjän rautaisannokseen, mutta tämä nimenomainen suklaa muodosti hirmu tärkeän osan myös jalkaväen muonitussysteemiä. Purkkeja jaettiin erityisesti silloin, kun sotilaita väsytti ja moreenia piti kohottaa.

Tää ei ole mitään lasten suklaata, vaan tummaa, aika väkevän makuista ja valmiiksi pilkottu paloihin, ettei tarvitse pistintä liata paloittelussa. Voi käyttää myös taistelutovereiden lahjomiseen rintamalla. Varmistetaan vielä: tämä ei siis ole mitään pääsiäismunasuklaata, ja jos sellaista odotat, tulet pettymään.

Sininen rasia on sitten samasta tuotteesta myöhemmin jalostettu maitosuklaaversio.

Blå band Lämmin kuppi-keittoja sekä luksuspähkinöitä.

Tämä tässä ylläolevassa kuvassa on nimeltään MSI F-100 hätämuonapakkaus, eli jotain miesten kotkotuksia. Tämä ostettiin Varustelekasta, ja kaupan nettisivuilla tuotetta kuvaillaan seuraavanlaisesti:

Joskus sitä ihmettelee, että millä ihmeellä tuo Afrikkakin vielä porskuttaa – no MSI:n hätämuonalla tietenkin! F-100 eritoten aliravitsemuksen hoitoon tarkoitettua kevyttä ja perkeleen energiapitoista ruokapalikkaa, säilyy kymmenen vuotta hyllyllä ja sisältää jopa jonkinverran ravinteita. Tämän sisältämällä energialla aikuinen mies touhuaa vuorokauden, tai lojuu liikkumatta viikon kuolematta.

F-100 ei maistu pahalle, eikä oikeastaan millekään muullekaan. F-100 on eritoten tosi kurjassa kunnossa oleville ihmisille tarkoitettua tavaraa, joka ei pistä riutunuttakaan vatsaa sekaisin ja sisältää kaiken mitä elääkseen tarttee. Niijoo, jos joku kehtaa valittaa mausta noissa Facebookkommenteista, niin menkää itseenne, ihan oikeasti ja meditoikaa syvään ymmärtääksenne tämän tuotteen syvimmän olemuksen. Puolen kilon painoinen paketti sisältää kahdeksan ”keksiä”, yhdessä suunnilleen 335 kilokaloria.

Ruoanlaittovälineet!

Ruokailu tapahtuu tällaisista Light My Fire-merkkisistä retkiastioista. Varsin kompakti pakkaus sisältää mm. haarukka-lusikka-veitsi-yhdistelmän, kolme eri kokoista kulhoa, lautasen ja mukin. Materiaali painaa erittäin vähän, hylkii likaa ja kaiken lisäksi vielä näyttää hyvältä. Loistava ostos!

Koska matkan aikana on tarkoitus kävellä paljon sekä vaeltaa, päätimme panostaa myös kunnollisiin sukkiin. Näissä on jopa kolmen vuoden takuu! Jestas sentään. Mutta oikeasti, olen viimeksi vaeltanut Perussa vuosi sitten, joten tottumattomalle jalalle olisi varsin kohtalokasta olettaa että tavallinen ohut nilkkasukka olisi mitenkään riittävä sisus vaelluskenkään.

Helly Hansenin tekninen alusasu. Normaalihintaisena 50€, mutta satuin saamaan tuurilla alennuksesta. Aivan loistavan hyvin istuva setti, olin aluksi todella skeptinen sillä aiemmat kokemukseni teknisistä alusasuista ovat olleet sellaisia, no, sanotaanko että pyllystä lököttäviä ja saumoista kutittava. Maailma näköjään kehittyy sittenkin. :D

Olemme varautuneet vaihteleviin (ja märkiin!) sääolosuhteisiin laadukkain päällysvaattein, mutta otimme kuitenkin kaiken varalta kaupasta mukaan myös ihan perinteiset sadeviitat. Keltaiset! ♥

…Mutta kuten todettua, meillä on toiveissa nähdä reissun aikana myös auringon pilkahduksia. Sitä varten meillä on mukana Piz Buinin lähettämät testikappaleet erityisesti vuoristoon soveltuvista aurinkosuojatuotteista.

Muiden hygieniatuotteiden tarvekartoitus ja hankinnat on jätetty matkanjärjestelyissä viimeiseksi, joten tässä vaiheessa en osaa vielä sanoa millaisia määriä otamme mukaan esimerkiksi shamppoota. Telttaillessa sitä kuluu joka tapauksessa vähemmän kuin normaalisti, joten tuskin mitään järeitä toimenpiteitä on odotettavissa sen suhteen.

Telttaelämässä huomattavaa mukavuutta tuovat kuitenkin yksittäispakatut puhdistusliinat, ja sellaisia saimme myöskin reissua varten mukaan testattavaksi Olay Essentialsilta.

Että tällaiset piimät ja leivät kulkevat meidän repuissa kohti Norjaa. Tuntuu melkein kuin sydän pakahtuisi onnesta, siitä on niin valtavan kauan kun olen viimeksi innostunut jostain jutusta näin paljon. Kai se vain on niin että since I’m not the same after seeing the moon rise on the other side of the world, joskus on vain pakko päästä näkemään jotain muutakin kuin oman pihapiirin vihaiset varikset. Ja jo matkan suunnittelu on osa sitä kaikkea onnea ja ihanuutta mitä matkustaminen tuo! Ja mikä mahtavinta, aina ei tarvitse lähteä toiselle puolelle maapalloa nähdäkseen jotain uutta, upeaa ja mahtavaa. :)

Yhteistyökumppanit: Blå Band, Piz Buin, Olay Essentials.

Laukkuun vain leipä ja piimä was last modified: 6 heinäkuun, 2018 by Sari Venäläinen
Samantyylisiä