X

Bloggaajat kalastamassa

Yksi keväistä elämääni vilkastuttaneista tekijöistä on ollut Porvoon kaupungin matkailutoimiston toimeksiantona tekemäni blogimatkaprojekti. Tehtävänä oli suunnitella, organisoida ja toteuttaa nelipäiväinen matka pienelle pietarilaiselle bloggaajaporukalle. Vain päivää ennen projektin toteutusta kävi ilmi, että kahdella kutsutulla bloggaajalla oli ongelmia viisumien kanssa, ja he joutuivat perumaan tulonsa aivan viime hetkellä. Täytyi miettiä nopeasti joku varasuunnitelma, sillä kaikki ohjelma oli mitoitettu neljän hengen porukoille. Kävin mielessäni läpi lähialueella asuvia bloggaajia, jotka olisivat tarpeeksi spontaaneja lähtemään leikkiin mukaan hyvin lyhyellä varoitusajalla, ja lisäpisteitä sai tietysti venäjän kielen osaamisesta. Oikeastaan ketään parempaa en olisi voinut edes kuvitella kuin White Trash Diseasen ihanaa Nataa, ja Nata olikin heti messissä! Aivan loistavaa. Käytiin sitten lauantaina kahden pietarilaisen sekä Natskun kanssa Porvoon saaristossa narraamassa kalaa. :)

Matkan aikana Instagramiin postatut kuvat löytyvät sieltä #Porvooblogtour-hashtagin takaa.

Meillä oli onnea, sillä saimme seuraksemme auringon. Porvoon saaristo on hyvin kaunis, ja kimmeltävää vettä ei merimiehen tytär voi mitenkään olla rakastamatta. Itse kalastaminenkin oli paljon rentouttavampaa puuhaa kuin olisin voinut edes kuvitella. Olen toki kalastanut joskus, mutta viime kerrasta taitaa olla jo yli 15 vuotta. Oli siis jo aikakin päästä verestämään muistoja!

Retki toteutettiin yhteistyössä TR-Kalastus & Catering-nimisen yrityksen kanssa. Meillä oli matkan ajan mukana erittäin mukava ja ammattitaitoinen Tero, joka opetti meille kaikenlaista kalastuksesta, kalojen käyttäytymisestä ja sellaisesta. Tero järjestää asiakkaan toiveiden mukaisesti jos jonkinlaista retkeä, eli kannattaa olla häneen yhteydessä jos haaveilee kalastusretkestä Porvoon saaristossa. Hän on varmasti oikein joustava ja tuntee paljon ihmisiä, joiden kanssa erilaiset yhteistyökuviot onnistuvat, ja toivotunlaisen retken saa hänen avullaan aikaan. Kalastusretkien hintoihin kuuluu kaikki tarvittavat kalastusvälineet ja -varusteet, mahdolliset syötit sekä eväät ja juomat. Meille oli järjestetty ihana kalakeittolounas Tirmoon saaristokeskuksessa.

Retken jälkeen todettiin, että saattaa olla että muutetaan Natan kanssa Pellinkiin, joka on siis iso saari ja kylä Porvoon saaristossa. Sinne liikennöi jatkuvasti lossi, sillä tieyhteyttä sinne ei ole. Ihanan idyllinen ja kaunis paikka, jossa on ympärivuotisia asukkaita n. 260. Siellä sijaitsi myös Tove Janssonin kesäpaikka, Klovharun-nimisessä saaressa.

Ainoa huono puoli tällä ekskursiolla oli se, että minä olin veneen ainoa surkimus joka ei kalaa saanut. Minulla kävi hauki nappaamassa vieheestä, mutta se karkasi ennen kuin ehdin nykäistä sen koukkuun kiinni. Natan saalis oli vähän vajaa kaksikiloinen möhkäle, samoin kuin Mishan. Oxanan n. seitsenkiloinen metrihauki (perustuu Teron arvioon :D) karkasi haavista ennen kuin siitä saatiin kuvaa. Mutta sain Natan kalan kotiin ja nyt pitäisi keksiä siitä jotain syötävää! Ideoita? Varmaan siitä tulee kalapullia.

Tuollainen kalaretki voi oikeasti olla aika hyvä idea, jos suunnittelee jonkinlaista pientä ryhmäretkeä Porvoossa. Tero hakee ryhmän kyytiin tarvittaessa vaikka Haikon Kartanosta, eli kuten todettua, joustavuutta ja erilaisia vaihtoehtoja löytyy.

Loistava päivä! Kiitos Terolle onnistuneesta retkestä, ja Natalle, Mishalle sekä Oxanalle loistavasta seurasta. :)

Bloggaajat kalastamassa was last modified: 26 marraskuun, 2013 by Sari Venäläinen

Kommentit (2)

Samantyylisiä