X

Yllättävä Mallorca 🇪🇸

Kyselin teiltä silloin mielikuvia Mallorcasta ennen sinne menoa. Kerroin myös etten varmaan olisi koskaan itse tullut valinneeksi Mallorcaa matkakohteeksi. Omat mielikuvani pitivät osittain paikkansa (eläkeläisiä todellakin oli paljon!), suurimmaksi osaksi Mallorca kuitenkin onnistui yllättämään minut positiivisesti ja kaipaamaan taas raivokkaasti Espanjaan.

Matkakuumeeni on palanut viime kuukaudet aika säästöliekillä, sillä matka Limasta Suomeen oli henkisesti niin raskas, etten ole edes jaksanut ajatella matkustamista sen jälkeen. Neljän päivän miniloma aurinkoon ja ehtymättömien viinilasien äärelle kuitenkin muistutti siitä miten paljon matkailua rakastan, ja kuinka olen kaikkein eniten se oma itseni juuri silloin kun ärsykevirta täyttyy kaikesta uudesta ja jännittävästä. Matkan kruunannut paluulento business-luokassa oli elämys sekin, ensikertalaisena pärjäsin mielestäni tosi hyvin vaikkei Lufthansan täti Palman lentokentällä ensin ollut millään hyväksyä minua business-jonoon. ;)

Kaupunkikierros Palmassa suoritettiin Segwayn kyydissä, käsittämättömän hauskaa! Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan jos tarjoutuu mahdollisuus.

Kommenttien seassa monet kertoivat yllättyneensä itse Mallorcan matkailutarjonnasta positiivisesti, osa kuitenkin oli sitä mieltä että kyseessä on lähinnä ”paikka minne eläkeläiset/muut tylsät ja vanhat menevät viikoksi helmikuussa joka vuosi sitten 1984”. Tokihan Mallorca on alunperin ollutkin juuri nimenomaan rantalomakohde josta etsitään aurinkoa ja rentoutumista, mutta Mallorcalla on ihan tietoisesti yritetty viime aikoina muokata imagoa vähän toisenlaiseen suuntaan. Mallorcan ilmasto sopii erinomaisesti aktiiviselle matkailijalle jota kiinnostaa käydä vaeltamassa, melomassa, uimassa, juoksemassa, pyöräilemässä, kävelemässä, sukeltamassa, golfaamassa, snorklailemassa, riippuliitämässä jne. Meidän ohjelmaamme kuului mm. juuri vaellusta, melontaa ja pyöräilyä. Alkuperäisen ohjelman mukaan meidän oli tarkoitus myös käydä vähän snorklailemassa ja golffaamassa, mutta kaikkeen ei lopulta valitettavasti riittänyt aika.

Aktiivinen matka oli minulle erittäin kovasti mieleen, ja varsinkin pyörällä tehdystä kaupunkikierroksesta nautin valtavasti. Tämä oli suuri yllätys, sillä olen ollut kiihkoinen pyöräilyn vihaaja jo pitkään. Sporttinen citypyörä kuitenkin kulki katukivetyksellä vaivattomasti ja maisemat olivat silmiähivelevän ihania, joten ei kai se siis ole mikään ihme että tykkäsin. Harkitsen ostavani ensi kesänä itselleni synttärilahjaksi kunnollisen citypyörän, koska nykyinen Mummo Ankalle paremmin soveltuva konkeli on paitsi äärettömän raskas ajaa, myös jotenkin vähän ”nolo”. >:) Mitä ne sellaiset pyörät oikein mahtavat maksaa?

Matkan aikana vietimme aikaa kolmella alueella, eli kuuluisassa Palmassa (suosikkini!), pikkukylä Sóllerissa sekä Colonia Sant Jordissa. Lisäksi teimme pieniä pistohyökkäyksiä lähialueen kaupunkeihin, ja tutustuimme niihin. Paikannimien muistaminen on vähän hankalaa, koska vastoin ennakko-odotuksiani lähes kaikki toimi Mallorcalla espanjan sijaan katalaaniksi. Paikalliset kyllä puhuvat espanjaa, mutta varsinainen pääkieli tuntuu olevan nimenomaan katalaanin ”baleaarinen murre” eli mallorquí, joka on sekoitus espanjaa, portugalia, ranskaa ja sitä varsinaista katalaania. Käsittämätön kieli josta tajuaa äsken mainittujen kielien perusteella osan ja loput voi sitten arvata.

Matkan ensimmäinen kuvasetti, eli kaikki Instagramin kautta julkituodut kuvat löytyvät tällä hetkellä Facebookin puolelta BLOGTRIP @ MALLORCA Vol. 1-kansiosta, käykää kurkkimassa. :)

Loppuun kysymys: millainen suomalainen olen kun lähden täältä kylmästä terveenä lämpöön, ja vilustun siellä? Eli kipeänä taas, salille pääsy lykkääntyy jälleen ja hypin seinille. No, ehkä tämä tämänkertainen tauti kestää vähän vähemmän aikaa kuin se edellinen. :(

Yllättävä Mallorca 🇪🇸 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (11)

  • Pahoitteliko edes se lentoemäntä, joka ei meinannut uskoa sinua bisnesluokkalaiseksi?

    • Se ei siis ollut lentoemäntä, vaan siellä tiskillä jonne vein matkalaukkua ja kävin tekemässä lähtöselvityksen. Menin tiskille ja tervehdin, vastaus oli että jonon pää on tuolla toisella puolella, tämä on businessluokka. Ojensin lipun ja sanoin että "niin", sen jälkeen ei puhuttu mitään. :) :D

        • Ei mua siin tilanteessa ees ärsyttänyt se, kun olin niin kipeä ja tukkoinen et halusin vaan siitä äkkiä pois. :D Olin myös ihan tavattoman kiitollinen siitä et pääsin niiden hirmuisten jonojen ohi siinä tilassa. :) Jälkeenpäin vähän kaihersi, mutta minkäs teet. :)

  • "Matkan kruunannut paluulento business-luokassa oli elämys sekin, ensikertalaisena pärjäsin mielestäni tosi hyvin"

    Mitäs pärjäämistä tuossa on? Istut koneen keulassa ja saat pikkuisen paremmat ruuat. Vasta isoissa koneissa joissa busineksessa on isommat penkit tällä on merkitystä.

  • Minä menisin mielelläni uudestaan Mallorcalle,viime kerrasta on niin tosi pitkä aika...
    Segwayt ovat kivoja;niitä näkee Tel Avivissakln usein ja ryhmäajelua niilä järjestetään joidenkin yritysten puolesta.Kiva olisi kokeilla joskus.

  • Aivan ihania kuvia! :D Varsinkin tuota aivan ensimmäistä kuvaa (katedraalista?) katsoessa alkaa melkein huimata. :'-D Ja kauniit sävyt noissa, varsinkin taivas näyttää upealta. :)

    • Hihi :D Siellä sai olla tarkkana ettei heittänyt segwayn kanssa selälleen kun katseli noita rakennuksia :D

  • Ihania kuvia ja hauska tuo businessluokka sattumus ;)

    Hei blogissa ei ole ollut pitkään aikaa mitään Miguel kuulumisia!!
    Onko Miksu tulossa Suomeen koska?
    Olis ihanaa kuulla jotain.... :)

Samantyylisiä