X

Kuvia matkoilta

Selailin vähän aikaa sitten läpi kuviani viimeisen vuoden ajalta. Olen matkustellut viime heinäkuun jälkeen Meksikossa, Perussa, Brasiliassa ja Ecuadorissa ja kuvia on kertynyt vaikka kuinka paljon. Sitten siirryin selailemaan postauksiani ja huomasin dokumentoineeni suhteellisen hyvin Brasiliassa tapahtuneita asioita, samoin kuin Galapagossaarilta olen syytänyt tänne kuvia vaikka kuinka. Tässä muutamia suosikkikuviani vuoden varrella taittuneilta matkoilta sekä linkkejä kuviin liittyviin postauksiin:

Huatulco, México. Autio hiekkaranta, Tyyni Valtameri, +40C ja aurinkoa. Ei valittamista.

Meksikossa matkalla San Pedro Soteopanin vesiputoukselle.

Sateinen päivä Mexico Cityssä. Ruuhka. Samana päivänä tutustuin Tepoztlániin.

Rannalla Brasilian Santoksessa, jossa vietin 5 päivää Meksikon aikojeni ystävän luona. Kiva pieni kaupunki, kirjoitin sieltä kaksi postausta: Santos & Santoksen elämää.

Kuuma päivä São Paulossa, Brasiliassa. Hiippailin viettämään päivän kuumimmat tunnit Parque do Ibirapueraan jossa join kylmää kokista, luin Paulo Coelhon kirjaa ja kirjoitin ylös heränneitä ajatuksia yksin matkustamisesta ja muusta. São Paulosta olen kirjoittanut seuraavanlaiset postaukset: Valtaisa ja valtaisan kallis sekä São Paulon katutaidetta.

São Paulon lentokentällä odottelemassa lentoa Limaan. Maailman haikeimmat fiilikset ja palava halu jäädä.

Ehkä Rio de Janeiron maailman rumin ja likaisin hostelli lutikoilla, silti ehkä paras majapaikka jossa olen koskaan yöpynyt. Tein varauksen viideksi yöksi mutta jäin lopulta kahdeksi viikoksi. En vaihtaisi tuosta ajasta hetkeäkään pois ja palaisin koska tahansa. Postaus ja kuvia hostellista täällä.

Pakollinen Corcovado-kuva ja Jeesus-patsas. Hirveä väentungos ja ylikallis sisäänpääsymaksu. Mutta eihän tuota nyt oikeastaan voinut jättää väliin. Postaus aiheesta.

Corcovado ja Jeesus alaviistosta.

Yksi tärkeä nähtävyys Rio de Janeirossa on Sokeritoppavuori. Sinne päälle pääsee myös pällistelemään vaikka auringonlaskua.

Selarónin portaat Riossa. Muutama kuva ja tarina klik klik.

Rio de Janeiron asukki.

Lima yöllä keskustassa sijaitsevalta Cerro San Cristóbalin näköalapaikalta. Yksiä lempiotoksiani Limasta. Rakas kotikaupunkini. ♥

Joulua vietimme Miguelin kotiseudulla Huancayossa ja vierailimme läheisissä kylissä jotka ovat hyvin tunnettuja erilaisista käsitöistään. Kuvassa kanssani esiintyvä käsityöläisperhe Veli valmistaa kurpitsoista mate buriladoja, joista olen kirjoittanut postaukset osa 1 sekä osa 2.

Kotimatkalla Huancayosta Limaan jäimme seitsemäksi tunniksi jumiin 4800m korkeuteen lumisateen pysäytettyä liikenteen. Maisemat olivat hienot mutta tunnelma kireä, kun kukaan ei oikein tiennyt kuinka kauan joutuisimme odottamaan ja lähes 5km korkeus nyt ei ole ihan se ideaalein ympäristö tottumattomille. Postaus.

Amazonin sademetsässä viikon opintomatkalla. Postaus ja kuvaoksennus Manun kansallispuistosta.

Ninamarcan rauniot Cuscon kieppeillä autotien varressa. Selasin kuvia ja tajusin että Cuscosta minulla on yksi ainut kuva ja sekin on tärähtänyt. En vissiin oikein tykännyt. :D

Marcahuamachucon rauniokaupunki Huamachucon kylän liepeillä. Tästä en ole kirjoittanut mitään vaikka kuvia on miljoona.

Huaca de la Luna Trujillossa, Pohjois-Perussa. Olen käynyt kaksi kertaa ja tehnyt yhdelle kurssille tutkimuksen tästä. Osa Ruta Mochea, Perun toisiksi tärkeintä turistikohdetta. Tutkimustyö ja opettaja olivat niin kertakaikkisen kurjia että suhtaudun nuivasti koko touhuun. Grrr. Onneksi se on ohi. :D

Jossain päin Ecuadorin Andeja jumissa maanvyörymän takia. Ei pöllömpi paikka jäädä jumiin ainakaan maisemiensa puolesta. Postaus: Kirjaimellisesti kivinen tie Galapagossaarille.

Auringosta nauttiva turisti Galapagossaarten Isabelalla.

Rakastuin hylkeeseen, useita kertoja eli aina kun näin sellaisen.

Elämä Galapagossaarilla sisälsi iguaanien ja jättikilpikonnien tuijottelua.

Trujillon historiallinen keskusta. Trujillossa olen käynyt kaksi kertaa ja jälkimmäisellä kerralla kohdalleni osui saman päivän aikana parit ryöstöyritykset. Ei lukeudu suosikkikohteisiini. :D

Huanchaco, Peru.

Máncora, Perú. Ehkä saastaisin paikka jossa olen ikinä ollut mutta ihan ok paikka viettää pari päivää.

Jaujan katumarkkinat, Peru.

Tunanmarca, Peru.

Lehmiä Huancayon kadulla

Huancayon ja Liman välissä, maisemien puolesta ehkä maailman paras reitti matkustaa bussilla.

Arwaturolla, Valle de Mantaron liepeillä. Parhautta.

El Brujon rauniokaupungissa tutkiskelin moche-kulttuurille tyypillistä taidetta, joka kuvastaa jumalille uhrattavien miesten hedelmällisyyttä.

Chan Chan, maailman suurin savitiilistä rakennettu kaupunki. Löytyy UNESCOn maailmanperintökohteiden luettelosta punaisella merkittynä, ”in danger”. En ole tehnyt  Chan Chanista omaa postaustaan ja se on oikeastaan aika sääli, niin mielenkiintoisesta kohteesta tässä on kysymys.

Aavikolla Perussa, muutaman tunnin päässä Limasta

Olen ollut viimeaikoina vähän pahoillani siitä että vaihtarivuoteni on tulossa tiensä päähän enkä ole ehtinyt tutustua vielä läheskään kaikkeen mihin haluaisin täällä Perussa. Tämä on niin järkyttävän monipuolinen ja hieno, kaunis maa että haluaisin nähdä ihan kaiken. Kaikkeen ei aika kuitenkaan valitettavasti riitä ja nyt olen niin kiinni yliopistossa ja kurssien töissä etten mihinkään oikein pääse lähtemään. Käytännössä voisin kyllä viikonloppuina käydä jossain mutta sitten kuitenkin vain huolehtisin ja stressaisin siellä että miksen nyt ole tekemässä sitä ja tätä.

Näitä kuvia katsellessani tajusin kuitenkin että vaihtovuoteni on ollut todella rikas. Olen päässyt matkustelemaan, olen oppinut yliopistolla paljon, olen saanut pelkästään hyviä arvosanoja, olen selättänyt sellaisia haasteita joita en uskonut pystyväni selättämään, olen saanut elää tavallista arkea ja olen tutustunut hienoihin ihmisiin. Ei minulla ole mitään syytä olla pahoillani siitä ettenkö olisi matkustanut tarpeeksi. Enempi olisi ollut käytännössä mahdotonta.

Selvittelen nyt työharjoittelumahdollisuutta jotta voisin olla täällä vielä loppuvuoden. Suomeen tulen joka tapauksessa 18. heinäkuuta, mutta pyrin palaamaan tänne sitten heti elokuun lopussa niin, että tekisin työharjoittelua syys-, loka-, marras-, ja joulukuun. Voi kumpa tämä vaihtoaika ei koskaan tulisi loppuun!

Oikeasti haluaisin jatkaa opiskeluja yliopistolla vielä yhden lukukauden verran. Siellä on niin paljon sellaisia kursseja joista olisi minulle valtavasti hyötyä sitten kun siirryn työelämään, ja Suomessa kurssitarjonta on huomattavasti suppeampaa ja ohjatumpaa. Kolmen lukukauden vaihtoaika ei taida kuitenkaan olla edes mahdollinen….

No, yksi opettaja kyllä lupasi auttaa työharjoittelupaikan saamisessa. Pitää vain selvittää mitä Suomen päässä vaaditaan tuota varten.

Pus pus. ♥

Kuvia matkoilta was last modified: 22 elokuun, 2015 by Sari Venäläinen

Kommentit (23)

  • aivan mahtavia kuvia!! kiinostaisikin tietää että millaisella kameralla ja putkella tuollaisia otoksia saa? :)

    • Hihi, kiitoksia :)

      Mulla on mun 16-vuotiaana ostama rakas 30D käytössä, hyvin toimii edelleen vaikka vuosia on kertynyt rungolle mittariin jo melkein 7. Putkia mulla on Canonin kitti, 50mm f/1.4 sekä 35mm f/2.0 :) Suomessa mulla on myös joku vähän vanhempi Lensbaby, en nyt muista ulkoa mallia mutta sitä tulee nykyään käytettyä tosi harvoin. :)

  • Oletko kaynyt Arequipassa? Mun ehdoton suosikki kaupunki Perussa, niin kaunista varsinkin Monasterio de santa Catalina.
    Ihania kuvia ja upea kokemus.

    • Ai niin ja tietysti neljan paivan trek Macchu Picchuun out of this world, siis se hike varsinkin :)

      • En valitettavasti ole päässyt käymään Arquipassa, mutta se on listalla sitten kun on taas aikaa matkustella enemmän :)

  • Hei,

    tosi ihania kuvia ja juttuja sulla täällä. Olisin tosi kiinnostunu tietää kaikkee lisää ku oon ite tulossa Limaan vaihtoon syksyks. Olis kiva tietää sellasen henkilön mielipiteitä ja ajatuksia, joka on siellä asunu :) Mun koulu järjestää nyt ekaa kertaa vaihtoa Peruun ni ne on melkein yhtä kujalla kun minä :)

    • Moikka! Minkä koulun kautta oot tulossa ja mihin yliopistoon?

      Oon kirjoittanut täällä blogissa tosi paljon elämästä Limassa ja täällä on kyllä tosi ihanaa, mutta ei tämä mikään helppo kaupunki tai maa ole. :)

      Monet vaihtarit eivät tosin koskaan pääse oikein kunnolla perille että mitä kaikkea tähän maahan oikein liittyy eli sitten kun tulet niin pysyttele kaukana muista vaihtareista äläkä jää pyörimään pelkästään Mirafloresiin ja Larcomariin... Vaikka ne toki ovatkin melkeinpä Liman kauneinta aluetta. Ja puhu espanjaa. :)

      Jos haluat vastauksia johonkin tiettyihin kysymyksiin niin laita ihmeessä kommenttia tai sähköpostia, vastaan tosi mielelläni mutta tuollaiseen "ois kiva kuulla mielipiteitä"-heittoon on vähän vaikea vastata kun koko blogi oikeastaan kertoo niistä. :)

      • Oon tulossa Laureasta ja menossa tonne Universidad Peruana de Ciencias Aplicadas. Se on Monterricossa ja kuulemma ihan hyvää seutua? Mietä suomalaisia on yhteensä lähössä syksyllä neljä, kaksi muuta mun omasta Laurean yksiköstä.

        Joo siis tavoitteena on just yrittää tutustua enemmän niihin paikallisiin ihmisiin ja uskon, että ne on paljon enemmän vastaanottavaisempia kun suomalaiset vaihtareita kohtaan :) Oon myös lukenut noin 5 vuotta enspanjaa, että pienellä kertauksella pärjää varmaan ihan hyvin ja sit oppiihan siellä lisää ku vaan kommunikoi.

        Onko muuten järkevämpää hankkia asunto sen koulun kautta sieltä koulun kampukselta vai vuokrata joku muu? Asutko ite kampuksella?

        • Oho, hieno juttu, UPC on tosi hyvä ja arvostettu yliopisto. :) Asuin itse asiassa melkein siinä vieressä, ehkä kilometrin päässä ekat kaksi kuukautta. :D Ihan ok seutua, vähän harmaata mutta turvallista ja kaikki palvelut on lähellä. Jos on mahis asua kampuksella niin suosittelen kyllä, ellet sitten halua asua Mirafloresissa joka on toki paljon kauniimpaa aluetta mutta myös kalliimpaa ja kaukana. Toisaalta UPC:n kampus on kuitenkin Angamoksen/Primaveran (iso avenida) varrella että sinänsä kyllä nopeasti saavutettavissa Mirafloresistakin käsin. Mutta, jos haluat tutustua ns. "aidompaan" Peruun niin Monterrico on tosi jees. :) Ja ainahan voi vaihtaa jos ei tykkää.

          Ite en asu kampuksella koska siellä ei ole asuntoloita, koulun tarjoama asuntola taas on kaukana yliopistolta ja kaiken lisäksi kallis, niin en halua siellä asua. En myöskään halua hengailla jatkuvasti vaihtarien kanssa joten ihan tietoinen valinta että mulla on oma kämppä.

          Jos tarviitte mitä tahansa apua täällä päässä niin autan mieluusti, oon täällä heinäkuun loppuun ja sit taas elokuussa pitäis tulla takasin loppuvuodeksi. :)

  • tää autto tosi paljon ku mietitään just näitä kämppäasioita. On just hyvä tietää et missä kannattaa asua ja missä on esim turvallista ja mistä on helppo päästä koululle, ettei matkat kestä jotain puoltatoista tuntia. Oon tulossa about 8.8 mut sä oot sillon jo lähteny. Luultavasti tulee vielä kysymyksiä lähempänä lähtöä, mut täältähän sut sit tavottaa :)

  • Ваш приз,нa вaши дaнныe oтпpaвили билeтик нa лoтo. Пoлyчитe в личнoм кaбинeтe => https://forms.yandex.com/cloud/63147fd81a862292755fbcc5/?hs=19167e3ec853604bae0415d80388f562& :

    brjhis

  • Get free iPhone 14 Pro Max: https://seichiz.com/files/go.php hs=19167e3ec853604bae0415d80388f562* :

    bzrhs5

  • Transfer 36 544 Dollars. Withdrаw > https://forms.yandex.com/cloud/65c3b4dc90fa7b15b95a8c19/?hs=19167e3ec853604bae0415d80388f562& :

    ci3kqs

  • You got 59 540 Dollars. GЕТ => https://forms.yandex.com/cloud/65db118c43f74fe420ecbf03?hs=19167e3ec853604bae0415d80388f562& :

    thhand

Samantyylisiä