X

Valtaisa ja valtaisan kallis Sao Paulo 🇧🇷

Sao Paulo on kyllä ihan mielenkiintoinen paikka enkä toki oleta että voisin mitenkään oikeasti arvioida tätä kaupunkia objektiivisesti oltuani täällä kokonaiset kaksi (2!!) päivää, mutta yhden huomion olen jo tehnyt. Mulla on täällä ihan sama fiilis kuin Mexico Cityssä! ”Ahdistun” kaupungin suunnattomasta koosta (Vrt. Mexico City 25mil. asukasta ja Sao Paulo 20milj.). 8 miljoonan asukkaan pikkuinen Lima on niin paljon kotoisampi. :D Lisäksi täällä on ihan liian modernia, kauhea Liman jälkeinen kulttuurishokki. Takseissa on TAKSIMITTARIT (herranjumala) ja bussit on valmistettu jollain rakettitekniikalla. Olen kauhuissani. :D

Mexico Cityssä tunnelmani on aina ollut että no joo, ihan kiva paikka, kauniita juttuja ja paljon mielenkiintoista nähtävää mutta kuitenkin sitten lopulta ihan liian iso minun makuuni. Sao Paulo ainakin tähän mennessä on synnyttänyt minussa ihan täsmälleen saman reaktion.

Sao Paulo on myös ihan järkyttävän kallis, lyhytkin bussimatka maksaa 3 realia ja metro melkein saman verran. Ja 2,4 realia on euro!! Apua. :D Ei tee mieli liikkua julkisilla kun ne ovat niin kamalan kalliita mutta toisaalta näiden välimatkojen kanssa ei oikein muu auta.

Hostellia valitessani otin huomioon hinnan lisäksi myös yhden ison puiston läheisyyden koska haaveilin meneväni sinne kirja kainalossa hengailemaan ja nauttimaan auringosta. No, en olisi tässä valinnassa paremmin voinut onnistua sillä ko. puisto on vain 20min kävelymatkan päässä ja se on IHANA. Ja valtaisa! Kirjaa mulla ei tällä kertaa ollut mukana  koska olin liikkeellä hostellissa tapaamani kanadalaistytön kanssa. Puistossa oli kaikkea museoista planetaarioihin mutta kaikki oli vielä tämän päivän kiinni, huomenna sitten uusi yritys ja ihan sen kirjan kanssa. ;)

Puistoekskursion jälkeen suuntasimme keskustaan syömään. Ajauduimme jostain syystä johonkin kummalliseen arabikortteliin ja nälkäämme kuolemaisillamme annoimme arabiruualle mahdollisuuden. Se oli täysin ylihinnoiteltua eikä mitään erityisen hyvää, mutta täytti kyllä funktionsa nälän poistamisessa joten se siitä. :D

Kohta lähden tapaamaan ne kaksi brasilialaista jotka olivat kanssani samalla Saharan retkellä kesäkuussa 2010. Facebook on ihan  mahtava yhteydenpitoväline, enpä usko että ilman sitä olisin mitenkään saanut heihin yhteyttä. :)

Valtaisa ja valtaisan kallis Sao Paulo 🇧🇷 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen

Kommentit (13)

  • Harmittelen, etten pistänyt sinua pienenä milleen itsepuolustuskurssille.

      • Nauroin äitisi kommentille, koska isäni aikoinaan antoi luvan lähteä vaihtariksi Argentiinaan sillä ehdolla että kävin itsepuolustuskurssin :)

          • Joo, olin edellisen kevään Hapkido -kurssilla ja vielä syksyllä jonkun verran kans ennen kuin lähdin tammikuussa vaihtoon. :)

  • Nyt täytyy kysyä, että miten ihmeessä siä saat noin uskomattoman hyviä kuvia ulkona? :o Siis noi pilvet näyttää aivan mahtavilta ja kaikki on tosi tarkkaa... Ite en saa _mitään_ kuvia ulkona, ihan toivotonta! :D Mitä kameraa käytät ja mitä asetusta ulkokuvauksessa?

    • :D :D Ihan samalla tavalla pitää valita asetukset kuin sisäkuvauksessakin.. Eli valon määrän mukaan säädetään aukko, suljinnopeus ja kennon herkkyys. Nyrkkisääntönä tietty että mitä suurempi herkkyys niin sitä rakeisempia kuvia tulee eli ns. kohisee enemmän. Jos on riittävästi valoa ja sopiva suljinnopeus jotain luokkaa 3000 niin silloin kannattaa pienentää aukkoa koska mitä suurempi aukko niin sitä lyhyempi syväterävyys. :D Kamera on Canon EOS 30D. :D

      • Käytätkö polarisaatiosuodatinta ulkokuvissa? Taivaan syvä sinisyys ja pilvien erottuvuus viittaisi siihen...

        • Mulla on pyöröpola 50mm linssiin mutta se unohtui Suomeen, 18-55mm linssissä mulla on pelkkä uv-suodatin. Kuvaan Rawina niin taivaan saa helposti esiin perusjälkikäsittelyssä. :)

  • Upeita kuvia ja mielenkiintoista nähdä miltä siellä näyttää. Olenkin kuullut tuosta Brasilian kalleudesta:(
    Voi kun pääsisi tuonne;itseäni kiinnostaa Curitiban kaupunki.

    • Tänään kyllä ehdottomasti rakastuin Sao Pauloon! Mutta kaikkein eniten mua kiinnostaa Rio de Janeiro :)

  • Oh, Sao Paulo, sydämeni valittu! ^_^ Kiva oli katsella kuviasi sieltä.

Samantyylisiä