X

Perulainen postitoimisto

Päivän kysymys: Kuinka monta perulaista tarvitaan töihin postitoimistoon?

Suomesta tulleen paketin hakeminen saattaa kuulostaa yksinkertaiselta mutta hei, ei sinne päinkään. Suomalaisnäkökulmasta katsottuna tuntuu jokseenkin naurettavalta että yhden paketin (780g!) saamiseksi joutuu ensin matkustamaan toiselle puolelle kaupunkia ja sitten uhraamaan sekä hermonsa että 4 (jonotus) + 2 (matkat) tuntia kallisarvoista aikaa.

Paketin saamiseksi täytyy käydä läpi seuraavat 9 vaihetta:

1. Jonota luukulle numero 1. Tällä luukulla postitäti numero 1 piirtää saapumisilmoituksesi kulmaan epämääräisen sykerön ja kertoo että sinun pitää hakea kopio saapumisilmoituksestasi. Kysy missä voit ottaa kopion, saat vastaukseksi vihaisen katseen.

2. Poistu rakennuksesta, etsi paikka jossa voit ottaa kopion ja siirry jonottamaan luukulle numero 2.

3. Jonossa ennen sinua on vain 10 ihmistä mutta älä anna tämän hämätä: odota 1h 10 minuuttia että pääset luukulle asti. Luukulle päästyäsi postisetä 1 kertoo että tarvitset myös kopion passistasi. Toista kohta kaksi.

4. Jonota uudestaan sille samalle luukulle. Postisetä 1 täyttää 4 paperia joihin kopioidaan passin tiedot, osoitetiedot ja ties mitä muuta. Postisetä numero 2 seuraa vierestä että kaikki sujuu hyvin. Allekirjoita joku epämääräinen paperi.

5. Siirry luukulle numero kolme. Odota ikuisuudelta tuntuva aika. Postitäti numero 2 kutsuu sinut luukulle kovaäänisellä ja tunnet että sinua kohdellaan kuin karjaa. Anna postitädille ne 4 paperia jotka sait luukulta kaksi ja palaa odottamaan. Huomaa että ne jotka olivat takanasi luukulla numero kaksi kiilaavat ohitsesi armotta.

6. Pakettisi avataan (postisedät 3 ja 4) ja sen sisältö tutkitaan keskellä postitoimistoa kaikkien nähden. Tämän jälkeen postitäti numero 3 siirtyy takahuoneeseen tutkimaan sisällön arvoa internetistä. Jos arvo on yli 100 dollaria joudut maksamaan tähtitieteelliset verot. Saatat joutua maksamaan vaikka arvo olisi vähemmänkin.

7. Sinut kutsutaan takaisin luukulle numero kolme. Saat 6 uutta paperia joissa on jokaisessa erilainen leima.

8. Siirry luukulle numero neljä. Jonota. Suhtaudu penseästi ”atención prioritaria” -asiakkaisiin. Atención prioritaria on laissa määritelty säädös, jonka mukaan vanhukset, liikuntaesteiset, raskaana olevat sekä lasten kanssa kulkevat saavat kiilata jonon ohi pankissa, huoltoasemalla, vessajonossa, ravintolassa ja missä nyt vain mieli tekee. Paikalliset käyttävät tätä hävyttömästi hyväkseen (”voin lainata sinulle maksua vastaan vauvaani että pääset jonon ohi!”… Tyrmistyttävää.). Odota, kiroile ja mieti miksei kukaan tässä maassa ole koskaan kuullut sellaisista kuin lastenrattaat. Ärsyynny kun joku random nainen roikottaa vauvaparkaa oksennuksenvärisessä liinassa.

9. Pääset luukulle numero neljä. Anna postisedälle numero 5 ne 6 paperia jotka sait postitädiltä numero 3. Hän laittaa niihin lisää leimoja ja joudut kirjoittamaan paperin kulmaan nimesi sekä passin numeron. Nämä tiedot kyllä lukevat papereissa muutenkin, mutta kirjoita ne silti. Allekirjoita. Vihdoin saat paketin itsellesi. Kiitos ja hyvästi.

Puuh.

Perulainen postitoimisto was last modified: 28 heinäkuun, 2018 by Sari Venäläinen

Kommentit (14)

    • Luojankiitos on hyvät kuulokkeet.... Olin ihan totaalisessa räjähdyspisteessä siellä postissa :D Pakko oli mennä sen jälkeen syömään anticuchoja ;)

  • Voi ei, uskomatonta! Repesin suunnilleen kohdassa 4 :D Ei silti, uskon kyllä, että hermoja raastoi.

    • Mua lähinnä itketti :D Jälkeenpäin kyllä nauratti, jos jotain positiivista pitää löytää niin kyllähän tuolla työllistetään iso liuta ihmisiä :D

  • Ymmärrän hyvin, miksi meni hermot! Suomessa tuntuu menevän hermot, jos joutuu odottamaan 10 minuuttia ja mummot etuilee, mutta 4 tunnin odotus on kyllä jo vähän liikaa :D

    Mutta niin se vaan on, kaikissa maissa on hyviä ja huonoja puolia. Onneksi (tai toivottavasti?) Perussa on enemmän niitä hyviä! Munkin lempparimaassa on paaaljon negatiivisia puolia ja ihmiset haukkuu sitä jatkuvasti, mutta rakastan sitä silti eniten kaikista ja muuttaisin sinne ihan milloin tahansa ;D

    Tsemppiä viikkoon! :) Onko siellä muuten nyt minkälainen sää, kun eikös siellä ole nyt talvi/syksy? Vai olenko mä ihan pihalla? :D (jos olen, niin laitetaan maanantain piikkiin!)

    • Hahahahah joo mä lupaan ja vannon etten enää ikinä näytä hapanta naamaa jos joudun odottamaan postissa 10 minuuttia! :D

      Lähinnä täällä on hyviä puolia ja olen sopeutunut oikein hyvin :) Kyllä mua toki ärsyttää esim. että suihkusta ei tule lämmintä vettä silloin kun haluaa, ruoka ei ole erityisen hyvää ja että ihmiset ovat välillä ihan uskomattoman häikäilemättömiä mutta minkäs teet, kyllä minä mieluummin olen täällä kuin Suomessa :D

      Täällä on nyt loppukevät/alkukesä, t-paita ja sortsit riittää päiväsaikaan ja farkut ja huppari yöllä :D Ja jokainen päivä on edellistä lämpimämpi ja aurinkoisempi :)

      Mikä sun lempimaa on? :D

  • Miten voi olla oikeasti noin monimutkasta? Täällä kesttä vaan muutama minuutti. Kyllä alko naurattaan kun luin, mutta ei kyllä naurattais tippaakaan jos ite joutuis odottamaan niin kauan. Siellä tosiaanki tarvitaan kärsivällisyyttä! :)

    • Mulle on mysteeri että mitä ne tekee kaikilla niillä papereilla ja missä ne arkistoi niitä. :D Haluan ylistää suomalaisia viivakoodinlukijoita <3

  • No voi jiisus! Ja mä kun luulin että Dommarissa tehtiin asiat hankalaksi!!! Voin niiiin ymmärtää sun tunteet siellä jonotellessa. Arghhhh!! Hahah.

  • Uskomatonta settiä, aivan käsittämätöntä! Ja minä kun luulin, että vanhassa Itä-Euroopassa byrokratia on ylittämättömän raskasta... Peru saa kuitenkin tämän esimerkin perusteella jopa Venäjän kalpenemaan.

    • Se on kyllä hassua että sitten taas joissain asioissa Peru on varsin edistyksellinen maa. Ilmeisesti postilaitoksen kehittäminen ei ole priotireettilistan kärkipäässä. :)

  • AHHAHAH lattarit!!!! :D repesin kohdissa "toista kohta 2 uudestaan" ja "hyvästi". Kuulosti samalta kun rikosilmotuksen tekeminen Lattareissa, nimimerkillä-toivottavasti en joudu tekemään sitä uudestaan/viettää päivää poliisiasemalla ja menettää hermoja :D

    • Täällä sitä vain nauretaan minun kärsimyksilleni :D Voin vain kuvitella ton rikosilmoituksen, en halua joutua tekemään sellaista..........

Samantyylisiä