X

Pariisi 360° 🇫🇷

Valokuvaus on siitä hauska laji, että oikein itsensä asemoimalla voi saada Pariisin supersuosituistakin kohteista sellaisia kuvia, joista saa vaikutelman kuin olisi ollut paikalla ylhäisessä yksinäisyydessään.

360-kuvassa totuus kuitenkin paljastuu. Katso vaikka itse: tietokoneen äärellä kuvia voi liikutella hiirellä, mobiilissa sivuttaissuunnassa sormella ja pystysuunnassa puhelinta kääntelemällä. Tekniikka ei tässä ole vielä sitä kaikkein kehittyneintä, mutta kyllä näistä idean saa. ;-)

Notre Dame, 13 miljoonaa kävijää vuodessa


Notre Dame on ihana, mutta sen ympäristön ankeus pääsi vähän yllättämään. Sisään pääsimme onneksi hyvin kevyellä jonotuksella, tosin torniin kiivetäkseen olisi joutunut jonoon 1-2 tunniksi.

Kontrasti:

Tällaisen kuvan saa, kun peittää ihmiset kukkapuskalla.

Sacre Coeur, 10,5 miljoonaa kävijää vuodessa


Sacre Coeur oli Pariisin vierailukohteidemme joukosta ihmispaljouden puolesta selkeästi pahin rasti. Tämä johtunee osin hurmaavasta Montmartren alueesta, jossa on mukava myös ihan vain hengailla. Kaikesta huolimatta myös tähän kirkkoon pääsimme tuurilla käytännössä jonottamatta (taaksemme ilmaantui sekunnissa kolme bussilastillista jonottajia), kupoliin johtavassa jonossa olisi vierähtänyt Notre Damen tapaan tunnin verran.

Kontrasti:

Ääritaiteellinen kuvakulma rajaa jonottavat ihmiset kuvan ulkopuolelle, lisäksi Sacre Coeurista saa ihan kelpo otoksen myös takapihalta.

Louvre, 10 miljoonaa kävijää vuodessa


Kuva otettu aamulla, joten ihmispaljous merkittävästi siedettävämpi kuin muualla. Sisään olisi päässyt todella kohtuullisella jonotusajalla. Normaalisti arvioitu jonotusaika n. 1h.

Kontrasti:

Jono kuvan ulkopuolelle, etualalle vesiallasta, jossa ihmisillä ei ole lupa hengailla.

Katso myös:

Kävijämäärät ja keskimääräiset jonotusajat tästä infograafista.

 

Pariisi 360° 🇫🇷 was last modified: 20 kesäkuun, 2019 by Sari Venäläinen
Samantyylisiä